Japończycy wymyślili jak "odukosnić" nieco swoje oczęta. Proponują klej do powiek, który powiększą je wizualnie. Na filmie powyżej pokazano jak to robić i jaki jest efekt takiego zabiegu.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jak wylgladala brzydko i okropnie, tak dlaej tak wyglada.
Btw. zadna nowosc, teg typu wynalazki i jeszcze dziwniejsze sa juz zawsze zanane w Japonii, tak jak paleczki z waitrakiem by makaron nie byl za goracy. :f
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2008-10-14, 20:18
ciekawe ^^
aczkolwiek produkt trafi w gusta oczywiście skośnookich albo tych o niewielkich oczach.
zastanawiam się, z czego jest ten klej - reklama poglądowa sugeruje coś na kształt silikonu (?)
i ciekawa jestem ile osób by na to zareagowało alergicznie.
wersja pytająco-optymistyczna: jak się umalować cieniem do powiek i maskarą, jak się by to to stosowało?
ponoć w chinach czy tam japonii (czytałam w jakiejś gazecie artykuł krótki) azjatki mają jakieś "targi" gdzie biznesmeni wybierają do pracy tylko te "najładniejsze" a raczej każda mówi ile odbyła operacji plastycznych, a one zatrudniają te, które mają ich najwięcej (lub coś równie abstrakcyjnego). było też, że azjatki bardzo chcą się pozbyć wszystkiego co azjackie, czyli spłaszczonych nosków, skośnych oczu i niskiego wzrostu i właśnie na to robią sobie operacje, np chodząc w wydłużających nogi szynach przez parę lat (?).
juan Blogger.Klub Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 05 Lis 2007 Posty: 48
Wysłany:
2008-10-14, 22:06
Smutne to, jak bardzo świat zmierza o unifikacji, zamiast cieszyć się różnorodnością. Ale 'wynalazki', jak Doda, nie muszą być mądre, żeby się sprzedawać.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-10-15, 09:05
Jak dla mnie cały urok w tych oczach Azjatek, ale jak pokazali różnicę na samym początku to rzeczywiście lepiej wyglądała po użyciu tego kleju. Nie mam nic przeciwko takim zabiegom, widać, że one ten produkt traktują jako coś zupełnie normalnego, i słusznie. Jeśli Azjatka chce wyglądać atrakcyjniej i taka się czuje po użyciu tego kleju to niech używa .
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-10-15, 22:13
Krzysiek napisał/a:
trochę mnie przeraziła sytuacja z tym plastikowym patykiem
Mnie właśnie też . Ale to w sumie nie boli... Mój chłopak na przykład ma taki głupi nawyk, że sobie palcem podnosi kawałek powieki i ją puszcza przez co wydobywa się jakiś dźwięk (którego nie wiem jak określić ), dlatego dlaczego nie podnosić sobie powieki plastikowym patyczkiem?
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-10-16, 14:27
Ja też jak czasem dotykam powieki to jest dziwny dźwięk. (Albo jak wypuszczam powietrze okiem Ale to boli... )
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).