Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-02-18, 20:56
Htsz, jak patrzysz na jakąś sytuację to zawsze jest tak, że w tym samym czasie do Twojego mózgu docierają informacje o danym obrazie i w tym samym czasie odbierasz to jako bodziec. A deja vu polega na tym, że informacja do Twojego mózgu dociera pierwsza a dopiero później obraz.
Mam deja vu raz na jakiś czas. Po prostu w pewnym momencie czuję, że miałam już taką akcję i że wiem, co zaraz ktoś powie. Są to jednak mało istotne sytuacje, o których szybko zapominam, więc nawet nie podam żadnego przykładu
Imię: Katarzyna Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Lut 2009 Posty: 458 Miasto: Kraków
Wysłany:
2009-02-19, 10:02
aj! deja vu ja mam zazwyczaj tak w szkole. nie mam pojęcia dlaczego?! na przykład na historii mam często wrażenie, że ów moment już kiedyś był. czasami jest to wkurzające, ale na ogół zabawnie jest czegoś takiego doświadczyć
______________________________________________________ sława przemija, ale internet pozostaje na zawsze
~Ferb
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-02-19, 18:16
flov napisał/a:
wiem, co zaraz ktoś powie
To u mnie dział to "w tył" . Przypominam sobie, że niby ktoś tak kiedyś powiedział, ale nie wiem co zaraz nastąpi. Za chwilę jednak "efekt" mija...
ja mam deja vu zdecydowanie za często... mi się coś śni a później tak jest, w tym że ja same złe zdarzenia przeżywam ;/ ... np śni mi się że mój chłopak spadnie u mnie ze schodów i połami sobie rękę to za kilka dni to wchodzi w życie...
______________________________________________________ pi***ol kraj, myśl o wszechświecie...
Ale to nie tylko na gg. Siedzę na przerwie koleżanki coś gadają i jedna wstaje z ławki i sie walnęła o gablotę a mi się przez chwile wydawało ze już to samo się kiedyś zdarzyło . Albo tak jakby mi się coś śni i za kilka dni się to spełnia np. że ktoś umrze a za kilka dni mi kota zabiło
______________________________________________________ "...Fałszywi przyjaciele są i byli i zawsze będą żyli lecz nigdy w zgodzie ze mną..."
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).