generalnie, chodzi o to, aby zdjęcie na warstwie położonej wyżej, nachodziło na zdjęcie pod spodem. bo inaczej wymazujesz je do tła co właśnie tak wygląda.
zapoznaj się z tutorialem który podsyłam i zobacz, czy sobie poradzisz.
pozdrawiam!
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-06-30, 20:41
ola441, chodzi o to, że w 6 punkcie masz ten blend białawy taki. autor tutoriala napisał, abyś pod te warstwy ze zdjęciami, dała warstwę z jakimś wybranym kolorem (w tutorialu skorzystano z niebieskiego). zauważ, że ta biała poświata z pktu 6 zamieniła się w niebieską z punktu 7
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-06-30, 22:17
ola441, prezentowane przez Ciebie przykłady to nic innego jak powielanie tego z tutoriala, tylko dodawanie różnych efektów i po prostu różnorodność zdjęć. osobiście uważam, że jak na pierwszą pracę z tym tutorialem to dobrze sobie poradziłaś. poszukaj innych zdjęć.
tajemnicą takiego tworzenia jest dobór podobnych zdjęć. podobne tło, podobne ujęcie, jedynie postacie inne. dobrze by było, aby miały zdjęcia ten sam charakter.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-07-01, 06:56
Uważam podobnie jak Asia, jak na pierwszy raz wyszło Ci to bardzo dobrze. Pokombinuj jeszcze z jakimiś dodatkami, poszukaj ładnych brushy, ponakładaj teksturki a na pewno będzie coraz lepiej i w końcu osiągniesz oczekiwany efekt.
Wysłany:
2009-07-01, 13:35
nie wiem, czy jest tutorial, ale widzę, że tutaj skorzystano z tekstur w tym wypadku. zazwyczaj taki efekt powstaje poprzez nałożenie warstwy z tekstura i pomieszanie jej z warstwą poniżej (tzw. nadawanie blending mode).
do tego jakiś brush, koloryzacja i ogólna koncepcja.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).