Dołączył/a: 17 Sty 2009 Posty: 74 Miasto: z planety Ziemia
Wysłany:
2009-07-13, 13:40
to ja dostałem niedawno ofertę kupna mojego konta na youtube, że aż zacytuję fragment:
"Greetings,
I noticed that you have a very popular YouTube account with lots of
views to your videos.
I am interested in buying your youtube account including videos, you
can receive lots of $$$ for this. We can negotiate the price. If you
don't want to do this, I still want to buy link ad in your description
box of your popular video. Is it possible?"
Lots of $$$, sądzicie, że 1mln wystarczy?
Nawiasem mówiąc kupiec pochodzi z... Bangladeszu
Wysłany:
2009-07-13, 15:53
Miglu, mówisz masz, ale jak nie lubisz mocnych rytmów to szybko zamkniesz okienko
youtube
No właśnie
Albo dowcip albo nie wiem co go tak zachęciło.
Abstrahując od tego czy akurat jeśli chodzi o moje konto to oferta "na serio" zastanawiam się, czy np. dla firm nie opłaca się "odkupować" popularnych kont do wykorzystania w reklamie (filmiki etc.) czy czegokolwiek.
Chyba, że w Bangladeszu nie lubią metalu i temu chcą wykupić, żeby skasować
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-07-13, 16:02
Ojciec Redaktor, własciwie to tylko jeden filmik ma dużą ilość wyświetleń, bo 1,5 miliona (o_O) a reszta przeciętnie.
Wysłany:
2009-07-13, 16:18
to się zgadza i sądzę, że jeśli to na serio ta oferta to raczej głownie z powodu popularności tego jednego (pewnie raczej nie ważne o kogo chodzi i co to jest, co grają itp. bo mogliby i tak to usunąć), zawsze jakaś potencjalna baza widzów
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-07-13, 18:56
Ojciec Redaktor, włączyłam ten najczęściej odtwarzany.... ja piernicze... gdzie moja płyta michaela buble'a, muszę się uspokoić :D:D
myślę, że tą wiadomość z Bangladeszu można traktować jak spam i nie brać tego na poważnie. domyślam się, że wiadomości były wysyłane lawinowo, bo sama też coś podobnego dostałam... różnica w tym, że nie mam ŻADNEGO filmu zamieszczonego no null , nic , zero. pytanie: skąd to zainteresowanie?
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Wysłany:
2009-07-13, 21:06
Prawdopodobnie tak, zwłaszcza te "lots of $$$$" mnie bawi, więc dla jaj im mógłbym napisać, że chcę 1mln i sprawdziłem te konto "kupca" w międzyczasie, pusto i cicho .
Ale zacząłem też trochę szperać po necie czy faktycznie coś takiego jest jak kupowanie popularnych kont itp. I tak sobie dywaguję jaki byłby powód takiej oferty (zakładając że byłaby serio).
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).