| lenn   

Imię: Anna

| 

|  Wysłany: 

2009-10-10, 16:14   [blog.pl] obrazek (nie tło) na całej stronie | 
 |  
               | 
 |  
             | ... a więc (nie zaczyna się zdania od "a więc...") więc a. czy jest może Wam wiadomo, drodzy moi, czy da się wstawić na bloga obrazek "na wierzch" rzeczonego, w skrócie: tło->treść->obrazek na treści.

z góry zaznaczam, ze nie chodzi mi o ochronę treści na blogu, tylko o uzyskanie pewnego efektu - dla przykładu, tak jakby na całym blogu padał śnieg (to tylko przykład).

znalazłam animowanego gifa, przerobiłam go na przezroczysty, ale jak go wstawiam w kod (nad wszystkimi divami) to owszem, jest, ale tylko pojedynczy.
 próbowałam skopiować go i głupią metodą ustwaić w określonych miejscach kilka tych samych obrazków, bnez duplikowania, mniej więcej na takiej zasadzie: (dla obrazka 500x500)

obrazek - top0, left 500
 obrazek - top500, left500
 obrazek - top1000, left500

itd tak samo, dla drugiej "kolumny" strony, ale się nie da. chyba interpretuje ten sam obrazek jako po prostu jeden obrazek i tyle.

może powinnam go ponazywać inaczej i wtedy spróbować ww. metody, ale strasznie dużo z tym zachodu.

ale zrobię to chyba, jeśli mi napiszecie, ze nie da się inaczej.
 obrazek jak był, tak jest tylko w lewym górnym rogu.

czy
 |  
				| ______________________________________________________męczy się człowiek lenn męczy
 znów zeń jest rzeczy niepotraf
 niepewny cozrobień
 yeń
 (Białoszewski [twórczo przetworzony])
 |  |