swoją drogą, skoro obrazki mają mieć border = 0 to w sekcji Arkusza stylów dodaj sobie:
Kod
img {border: 0px;}
i po problemie, nie trzeba tego pakować do każdego obrazka.
P.s. nie jest gorąco, tylko chciałbym, aby nasze porady były w miarę sprawdzone ja zanim dodałem ci kod sprawdziłem go u siebie na pliku, dlatego mogłem wyjaśnić, kiedy działa a kiedy nie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Anna
Wysłany:
2009-10-10, 23:46
dzięki:)
ciekawe, ile procent punktów masz ode mnie za pomoc:)
a a propos ustawiania w arkuszu stylów... troszkę jakby zrezygnowałam. wolę zachować pewną dowolność w różnych obrębach:)
a propos kodu - w poprzednich obrazkach działał, więc nie rozumiem, czemu w tym akurat się zbiesił. ale ok. ma prawo.
______________________________________________________ męczy się człowiek lenn męczy
znów zeń jest rzeczy niepotraf
niepewny cozrobień
yeń
(Białoszewski [twórczo przetworzony])
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-10-11, 11:19
Htsz napisał/a:
Napisałeś jej o pozycjonowaniu nie podając nic konkretnego
Ponieważ nie chciałem podawać gotowca, tylko naprowadzić na rozwiązanie.
Htsz napisał/a:
potem sugerujesz utworzenie dużego gifa i powtarzanie go w pionie
Zasugerowałem utworzenie gifa na szerokość strony i np. 100px. lenn miała gifa 715px (szerokość strony) i 250px (większy niż proponowałem, ale to bez różnicy), więc jest dobrze. Zaproponowałem ustawienia go jako tło i powtarzanie tego tła.
Htsz napisał/a:
Teraz pytasz dlaczego wyszło ci bez z-index.
Ponieważ zasugerowałeś, że źle piszę.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 11-10-2009, 18:23 ]
jeżeli ktoś robi podstawowe błędy to ciężko go tylko naprowadzać na rozwiązania, warto wtedy podać przykład lub odnośnik do informacji na ten temat
[ Komentarz dodany przez: miglu149 ]
Jeśli ktoś robi własny szablon to powinien też sam trochę się wykazać, a nie prosić o gotowce, bo wtedy to nie jest jego szablon. To jest trochę lenistwo i skąpstwo. Samemu się nie nauczyć, nie zamówić szablonu za pieniądze, tylko wyciągać po kawałku od innych.
Imię: Anna
Wysłany:
2009-10-19, 19:32
hej Faceci:)
ja naprawdę kombinowałam, uwierzcie. ale czasem już się jest out of ideas kompletnie. czyż nie wiecie?... wiecie:)
dziękuję Wam obu serdecznie.
miglu, może Twoje posty nie były napisane, hmm, przejrzyście, ale w sumie to pisaliście o tym samym:)
______________________________________________________ męczy się człowiek lenn męczy
znów zeń jest rzeczy niepotraf
niepewny cozrobień
yeń
(Białoszewski [twórczo przetworzony])
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).