Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-02-10, 22:53 dzwonił do mnie dziwny numer +48221
|
|
|
8 lutego około 9:40 rano ktoś z numeru +48221 próbował do mnie zadzwonić. Nie odebrałem jednak, bo numer wydał mi się podejrzany. Słyszałem kiedyś sporo o naciągaczach, gdzie po odebraniu połączenia od dziwnego numeru płaciło się za nie.
W internecie nie znalazłem nic na ten temat. Rozkład na czynniki pierwsze tego numeru sugeruje, że dzwoniono z Polski (48), konkretniej z Warszawy (22) a numerem abonenta było 1 (?). Trochę dziwne nieprawdaż? Tylko pięć cyfr. Ktoś z tego numeru zadzwonił trzy razy pod rząd i po nieudanej próbie zamilkł. Od tego dnia się nie odzywa.
Napisałem do działu obsługi klienta mojej sieci z zapytaniem co to może być za numer i czy nie są to przypadkiem jacyś naciągacze. Po około dwóch godzinach zadzwoniła do mnie pani, która powiadomiła mnie, iż Era nie obsługuje połączeń przychodzących na koszt abonenta a ten dziwny numer to prawdopodobnie połączenie z (prywatnej?) centralki, która ucięła numer.
Zapewne coś w rodzaju ukrywania numeru telefonu, tylko nie wyświetla się "numer prywatny" a kawałek telefonu. Może jakieś radio dzwoniło z informacją o wygranej a ja nie odebrałem ;((
Spotkaliście się z takimi dziwnymi połączeniami od nietypowych numerów? odebraliście?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|