Dzisiaj mija 20 rocznica od wypuszczenia do sprzedaży pierwszej wersji najpopularniejszego obecnie programu do obróbki graficznej.
19 lutego 1990 wydano Adobe Photoshop 1.0 i co najśmieszniejsze sprzedano wtedy zaledwie 200 sztuk tego produktu. Dzisiaj za tą dwójką jest o wiele więcej zer. Sam program ewoluował niesamowicie i dzisiaj możemy na nim tworzyć kosmiczne rzeczy
Jest to dość droga aplikacja i nie każdy może sobie na nią pozwolić jednak Adobe jakiś czas temu udostępniło nieco prostsze narzędzie do edycji online na stronie photoshop.com
a kiedy zaczęła się wasza przygoda z tym programem? Z którymi wersjami się spotkaliście? jak oceniacie zmiany w programie i pracę na nim? czy Photoshop ma godnego rywala?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-02-19, 19:23
Ja chyba na PSie przesiedziałem gdzieś dwa lata? Najpierw była wersja 7.0, a później 9.0 Później przerzuciłem się na Gimpa i wydaje mi się, że jest dobrym rywalem dla PSa, choć oczywiście nie ma tyle bajerów, ale przy odrobinie chęci można wiele różności wyczarować
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-02-19, 20:23
Ja nie korzystam z photoshopa, bo kiedy raz już zacząłem się z nim oswajać powoli, to licencja wygasła, więc się przesiadłem na GIMPa i mi on wystarcza.
Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2010-02-19, 20:26
ja zaczynałam od PS CS2, dwa czy trzy lata temu i do teraz na nim siedzie, bo komp nowszego nie wytrzyma.
Swego czasu miałam jeszcze Corela Photo Paint (czy jakoś tak) i jest całkiem niezły, ale jakoś stare przyzwyczajenia wygrały. Photofiltre też był dobry, ale teraz używam go jedynie zeby na szybko zdjęcia pomniejszyć
______________________________________________________ Nie ma podpisu. Uciekł
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2010-02-19, 23:34
hmm... kiedyś "pracowałam" na Photoshopie 6 - no przynajmniej próbowałam, ale coś mi nie wychodziło (za młoda byłam ) i przez naprawdę długi czas tylko GIMP.
Jakieś 1,5 roku temu przesiadłam się na Photoshop CS3 i nie żałuję - po tygodniu potrafiłam się w miarę poruszać w programie i ogarnąć nieco narzędzi
a dziś sobie zainstalowałam CorelDraw 9 (mąż mówi, że wg to najlepsza wersja na której miał okazję pracować - nie będę się spierać, bo ja zielona w tym) - chcę zobaczyć jak to i z czym się je
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Ale to zleciało hehe Ja używam photoshopa przez jakieś 4-5 lat. Najpierw miałam 7, potem CS2 i CS4, ale jednak postanowiłam używać nadal CS2. Nie wyobrażam sobie edycji zdjęć, rysowania czy czegokolwiek bez niego
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).