Lukasz654
Imię: Łukasz
|
Wysłany:
2010-03-06, 19:17 Photo To Sketch - stwórz świetny szkic.
|
|
|
Photo To Sketch - jest aplikacją, dzięki, której zwykłe zdjęcie można przemienić w artystyczny szkic. Tworzenie szkicu zajmuje krótką chwilę i nie wymaga od użytkownika żadnych umiejętności graficznych, gdyż praca jest generowana automatycznie.
→ Odnośnik do pobrania programu Photo To Sketch.
Screen okna programu:
#Powiększ#
Tworzenie szkicu:
1. Wybierz zdjęcie z zasobów swojego komputera, z którego ma zostać utworzony szkic
Ja przykładowo wybrałem następujące:>>Kliknij<<
2. Następnie zaznacz czy ma to być szkić ołówkiem, czy piórem [pomijam Pastel, bo jest dostępny w rozszerzonym pakiecie].
3. Kolejno kliknij na Od tej pory masz już podgląd tworzonego szkicu.
4. Określ parametry tworzonego szkicu odpowiednio przesuwając suwaczki. Efekty zmian obserwuj na podglądzie[na górze programu], po każdej zmianie parametrów zawsze klikaj na
5. Teraz można, ale nie trzeba dodać jedną z siedmiu dostępnych tekstur do szkicu. Jest dozwolone wybrać jeden z dwóch sposobów jej ułożenia. Po jej wybraniu również wybierz
6. Jeżeli efekt jest wystarczająco dobry, należy powrócić do zakładki "Sketch" oraz kliknąć na "Save", następnie trzeba wybrać miejsce zapisu szkicu na komputerze.
Przykładowe efekty z mojego zdjęcia: 1 2 3
Instrukcja całkowicie mojego autorstwa. Niegdyś opublikowana na moim blogu, który już nie istnieje. Mam nadzieję, że się przyda komukolwiek
|
|