______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Indy [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-15, 15:28
hmm, i dalej nic nie rozumiem ;/ esh ;/ a przezroczysty mialby byc biały, jesli ktoś i coś...
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 15-06-2006, 16:55 ]
a czego dokładnie nie rozumiesz i co źle wychodzi ??
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Artur Ownlog.Klub
Zaproszone osoby: 15
Dołączył/a: 07 Mar 2006 Posty: 356
Wysłany:
2006-06-15, 16:11
Poprostu Indy wkleił niekompletny kod do niewłasciwego diva ;P
Imię: Anna
Wysłany:
2009-10-06, 00:30
chciałabym wznowić temat, ale tym razem chodzi mi o filtr chroma, czy można zrobić coś, by efekt utrzymywał się pod firefoksem i operą?
(taaak, wciąż próbuję:))
______________________________________________________ męczy się człowiek lenn męczy
znów zeń jest rzeczy niepotraf
niepewny cozrobień
yeń
(Białoszewski [twórczo przetworzony])
obawiam się, że jest to niewykonalne poprzez użycie standardowego filtra czy CSS. Można użyć flash jednak na blogu to raczej odpada bo muszą ci się notki z serwera wczytać.
Zaimplementować można też suwaki za pomocą skryptów np. graficzny scroll.
Imię: Anna
Wysłany:
2009-10-06, 13:27
Teneniel, Htsz - dzięki.
użyłam filtru chroma, tylko właśnie problemem było (i jest) , ze pod operą i ff go nie widać.. gdyby mi o tym ktoś powiedział (albo gdyby przeczytała) kilka dni temu... to bym się tak nie denerwowała, że nie wychodzi:)
Htsz, przejrzałam dobrze forum w tym temacie, tak jak pisałeś wcześniej, problemem scrolli graficznych jest to, że trzeba za nie łapać, by je przesuwać. tam potem był pod tym postem przykład strony, bodajże Martyna podawała, na której jest sposób na scrolla graficznego który się ladnie przewija (flexscroll), ale to jest dla mnie za wysoka półka.
nie wiem co to są (piiii..) pliki .js. i nie wiem czy trzeba w nie ingerować, czy wstawić je gdzieś ja serwer tak jak są. oczywiście, mogę sobie doczytać.
ale jednak, mimo wszystko, to będzie chyba ta jedyna rzecz, w której pójdę sobie. na kompromis z własnymi ograniczeniami.
aż tak nie jesteście skłonni chyba pomóc, bo jakiejś siksie się zachciało słiiit suwaczka:)
______________________________________________________ męczy się człowiek lenn męczy
znów zeń jest rzeczy niepotraf
niepewny cozrobień
yeń
(Białoszewski [twórczo przetworzony])
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).