Wysłany:
2010-10-20, 19:02[forum] sidebar, czyli boczne menu
co powiecie żeby shout znalazł się po prawej stronie forum? pisałem jakiś czas temu o sidebarze i tak się zastanawiam jakie elementy tam wrzucić , co według was byłoby przydatne w takim menu?
-panel logowania
-shoutbox
-boksy adtaily
-najnowsze posty
-najnowsze tematy
- spis for - szybkie przeskakiwanie do działów?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
mnie się raczej podoba tak jak jest.
bo domyślam się, że sidebar wyglądałby tak jak na większości forów - czyli osobna "tabela" zupełnie, ostylowana identycznie jak pole z postami... kojarzy mi się to bardziej z forami RPG... no i generalnie nie jestem przekonana.
jakieś graficzne przedstawienie tego planu może?
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Też jestem raczej przyzwyczajona do tradycyjnego wyglądu i przyznam, że mam trochę wątpliwości, czy wyglądałoby to lepiej? Ale to może przez to, że nie wiem, czy prawidłowo to sobie wyobrażam, przydałby się - tak jak wspomniała Yzoja - jakiś projekt graficzny. Bo sam pomysł jakiejś zmiany, czegoś nowego - dobry.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Rododendron, myślałem o czym podobnym, ale globalnie na całej domenie blogowicza, jednak na pewno nie zajmowało by to pół strony ewentualnie taki pasek u dołu ekranu.
jeżeli chodzi o forum to zapewne to o czym wspomniała yzoja. Coś w tym stylu można zobaczyć na forum.webhelp.pl - oni tam mają głównie reklamy a ja chciałem w jakiś sposób zachęcić ludzi przybywających tu np. z Google (to jest większość) żeby zaglądali też do innych tematów/działów a nie tylko na podstronę, na którą trafili z wyszukiwarki.
o shoutboxie pomyślałem, bo coś słabo w nim się dzieje, były tygodnie, że mieliście po 40-80 wiadomości a teraz ledwo 3-5
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
były tygodnie, że mieliście po 40-80 wiadomości a teraz ledwo 3-5
ale chyba kiedyś więcej osób tu bywało? tak w sensie nie "przelotem", z googla i do widzenia, tylko waszych stałych czytelników?
(chyba że zmylił mnie ten komunikat o największej liczbie zalogowanych użytkowników, która tam oscyluje sobie bodajże w granicach 150-200 osób - może to był jednorazowy wybryk? )
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
to raczej nie o zalogowanych chodzi a o przebywających w jednym czasie online zalogowani+goście. NA tym forum stałych bywalców jest może 20, kolejna grupa to tacy zaglądający od święta a największa to właśnie ci jedna-dwie strony i pa, chciałbym ich tu jakoś zatrzymać na dłużej podsuwając pod nos inne działy i tematy.
No niby racja, lepsze naprowadzenie na inne tematy by może pomogło (ale to by pokazywało działy/tematy pokrewne czy najnowsze/najczęściej oglądane/komentowane?), natomiast mam wątpliwości, czy akurat shoutbox zanęciłby ich do dłuższej wizyty. Z drugiej strony, jak już robić boczne menu, to można je i tak wykorzystać. (o ile by faktycznie bardziej przypominało to z webhelp.pl, a nie wizażowe, które prezentuje się raczej marnie)
Mhm racja taki paseczek mógłby scalić trochę tę stronę.
Najlepiej do jakiś div bez tła o małej wielkości z buttonami w kolorystyce pasującej do tła.
To tylko moja propozycja :d tak zrobiłem kiedyś na swoim mini portalu o płatkach Nestle.
Miałem główną, bloga, forum i ten pasek jakby pomógł.
Na pasku można umieścić guzik dotacji
myślę, że byłby nieużywany od nikogo nie oczekuje pieniędzy a jedynie aktywności na forum. Dodatkowo mamy reklamy, oglądając je i wchodząc na nie (kiedy zainteresują) wystarczająco mocno się pomaga
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2010-11-21, 12:32
Błagam was nie róbcie tu tego paska z boku w stylu wizaża. Nie ma nic gorszego na stronie www niż taki wyskakujący pasek. ;x Wydaje mi się, że to bardziej zniechęci niż zachęci gości do zalogowania. Ponadto takie unowocześnianie na siłę wcale nie jest fajne. ; ) Ale to tylko moje zdanie.
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).