na tej stronie można sobie zasymulować (także całkiem manualnie) ustawienia aparatu i na ich podstawie możemy zobaczyć jak wyjdzie zdjęcie.
Macie wprawę w trybie Manual? Potraficie ustawić parametry tak żeby za pierwszym razem foto wyszło wam poprawnie ?
np. ustawiając aperture na f7.1 dobrać odpowiednio całą resztę
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Przez chwilę poczułem się jak prawdziwy fotograf, no dobra amator
Tak mnie wciągnęło, że przez 15 minut robiłem zdjęcia z rozmaicie różnymi parametrami.
Nie znam się na fotografii, muszę przyznać dlatego moje ustawienia były czysto intuicyjne, jest coś do pstrykania oprócz dziewczynki?
oraz prezentacja obiektywów nikona (nikkor), można sobie ustawić np. Nikkor 85mm 1.8D lub Nikkor 70-200 f2.8G bądź 200-400 f4G i zobaczyć jak dużo otoczenia będziemy mogli sfotografować mając obiektyw o danym zakresie ogniskowych (czyli jak będzie wyglądał nasz kadr).
http://imaging.nikon.com/...lator/index.htm
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).