Zapewne chodzi o zmniejszenie marginesów, jednak szukanie tego w gąszczu kodu trochę zniechęca - o wiele łatwiej pomaga się jak jest link do bloga, wtedy mogę sobie odnaleźć element, o który chodzi a potem jedynie można to porównać z kodem źródłowym i wskazać co należy zmienić.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tak jest, mam na myśli zmniejszenie marginesów, jak również rozciągnięcie menu, żeby tło kończyło się równo z końcem postu.
A oto mój fotoblog, właściwie jego budowa ...baner zastępczy i wiele rzeczy nieskończonych. Będzie zawierał sporo fotografii z moich okolic. Mam nadzieje, że niedługo uda mi się w pełni ruszyć.
http://ziemia-debicka.blogspot.com/
Za każdą pomoc i radę będę bardzo wdzięczny:)
z tego co tam widzę to nie tyle margines co szerokość pola wpisu decyduje o tym jak daleko jest menu. Jest jednak pewien problem, pionowe zdjęcie jest węższe od pola wpisu i wtedy jest jeszcze git - jednak twoje poziome zdjęcie są bardzo szerokie i w momencie jak są jako pierwsze to zakrywają boczny pasek.
Jeżeli zmniejszymy pole wpisu o tą różnicę dla pionowych zdjęć to poziome zdjęcia będziesz musiał publikować o szerokości pionowych żeby nic się nie chowało po nimi.
Spróbuj w edytorze wizualnym zmienić szerokość menu.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tak zdaję sobie sprawę, że pole wpisu jest mniejsze na szerokość aniżeli poziome zdjęcia. Ale chciałem trochę to oszukać i usunąć całkowicie margines pomiędzy menu a oknem postu. Z tym sobie nawet poradziłem metodą prób i błędów, jednakże nie potrafiłem rozciągnąć tła menu do samego dołu strony.
Jak to mówią najprostsze sposoby są najlepsze, więc zmieniłem na inny szablon. Trochę lepiej już to wygląda:)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).