Potem kiedys hcialem inna sb juz sam zalozyc, ale cos mi nie wyszlo ;/
A teraz jednak chcialbym kogos poprosic hehe.... ja mialem na yoyo.pl i teraz tez chyba chcialbym tak, bo mam strone na yoyo.pl to juz razem by bylo...
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2011-07-28, 19:49
Grzechu, nie obraź się, ale ja powie ci tak:
wiele osób ci się napomagało, poświęciło swój cenny czas i to niejednokrotnie.
prowadząc tyle stron (to nie trudne do odgadnięcia, że nie zajmujesz się tą jedną jedyną) powinieneś na samym początku przedsięwzięcia wiedzieć, że sam nie dasz rady.
i o ile można pomóc raz, może nawet dwa, to pomaganie w kółko nad portalami które prowadzisz staje się dla innych "pracą" dla ciebie.
czas albo poświęcić się jednej sprawie i mieć dla niej czas, chęci a także swoją uwagę oraz całą wiedzę, albo pozwolić się tym zająć profesjonalistami.... którzy tego za darmo nie robią, a jakże.
Więc masz dwa wyjścia - szkolisz się w zakresie potrzebnych ci umiejętności i tą wiedzę wykorzystujesz sam dla swoich portali, albo...
płacisz komuś za zrobienie tego, czego sam nie wiesz i nie umiesz.
nie odbierz mnie źle, ale taka jest kolej rzeczy - osobiście polecam ścieżkę samonauki póki co, bo jest łatwo. jak przyjdzie ci rozwiązywać dużo poważniejsze problemy - lepiej po prostu za czyjąś wiedzę zapłacić i mieć święty spokój
a ciągłe proszenie o pomoc tylko zastanawia, bo jako administrator stron bierzesz za nie odpowiedzialność i musisz coś kumać, żeby wiedzieć jak strona ma funkcjonować poprawnie.
PS. na takie sprawy i prośby jak twoja, jest rada, stara jak świat: GOOGLE IT + READ HELP
Nie no spoko. Ale po 1. nie prowadze kilku stron, tylko jedna jedyna. A mysle, ze znowu nie prosze non stop ciagle. A chyba forum tez do tego sluzy, zeby albo ktos pomogl albo znalazla sie osoba, ktora zrobilaby to odplatnie.
P.S. A jeśli czegos sie rzeczywiscie nie wie, to mimo wszystko uwazam, ze forum jest dobra rzecza, zeby ktos moze podzielil sie swoimi "doswiadczeniami".
i o ile można pomóc raz, może nawet dwa, to pomaganie w kółko nad portalami które prowadzisz staje się dla innych pracą dla ciebie.
też mnie czasem irytowało jak mi ktoś 20 razy marudził żeby mu w czymś pomóc. Rozumiem 1,2,3,4 nawet 5, ale nie można sobie dać wejść na głowę także z tym się po części zgadzam -> żeby szukać rozwiązań na własną rękę, ale...
teneniel napisał/a:
PS. na takie sprawy i prośby jak twoja, jest rada, stara jak świat: GOOGLE IT + READ HELP
z tym się już nie zgadzam. Uważam, że umiem szukać w Google i często wkurza mnie jak trafiam na jakiś temat wchodząc właśnie z wyszukiwarki a tam "mądre głowy" piszą "poszukaj sobie na google"... kółko się zamyka i ręce opadają
Grzechu z czym sobie nie radzisz? może rzeczywiście Twoje konkretne problemy są do rozwiązania w już dostępnych materiałach na stronach internetowych? próbowałeś używać zapytań po angielsku?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
robilem juz to pare miesiecy temu i sie poddalem, wiec juz tak nie pamietam.
wiem, ze nie moglem dodawac zdjec, cos sie nie chcialy dodac
I nie wiedzialem np. jak sie wstawia naglowek ;/ ale moze jutro sie znow do tego zabiore i wtedy na biezaco bede pytal... jesli nie bede natretny... hehe
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2011-07-29, 10:30
Htsz, co do "google it" to przeczytaj wcześniejszego posta Grzecha.
nie napisał, że wyczerpał odpowiedzi wujka, wręcz przeciwnie - nie zajrzał nawet do niego. Zanim o cokolwiek się pyta to się najpierw sprawdza czy ktoś już nie miał podobnego problemu - jeśli brak odpowiedzi w googlu (lub rozwiązania nas interesującego) to wtedy pytamy. Grzech poszedl po linii prostej - "zróbcie to za mnie, bo mnie się nie chce". irytuje mnie postawa roszczeniowa. tyle w temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).