Inez
Blogowicz.Friend
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2008-10-09, 21:30 Puzzle Quest
|
|
|
Jakiś czas temu mój chłopak pokazał mi świetną gierkę, która jest dostępna zarówno na pecete jak i na PSP (grałam na jednym i drugim w to ).
Mowa tu o gierce Puzzle Quest. Jak dzisiaj w domu zaczęłam w to grać to tak ślęczałam nad tym kilka godzin i coraz badziej mnie to wciągało. Jak nie lubię gierek o takiej tematyce tak ta jest po prostu bombowa.
A oto krótki opis pochodzący z tej strony:
Cytat Wkrocz do świata Etherii dzięki grze Puzzle Quest: Challenge of the Warlords. Stwórz swoje alter ego, wybierz profesję i poznaj przygodę jakiej nigdy nie dane było Ci przeżyć. Poznaj rewolucyjną mieszankę cRPG i gry logicznej. Doskonałe połączenie tych gatunków daje wiele godzin fantastycznej zabawy i wciągającej fabuły. Etheria czeka na Ciebie wraz ze swymi tajemnicami... Odkryj je!
* Niekonwencjonalne i doskonałe połączenie cRPG z grą logiczną.
* Pełna kontrola nad ścieżką rozwoju swojego alter ego.
* Możliwość decydowania o losach Etherii poprzez możliwość stanięcia na czele własnego Imperium, zdobywanie zamków i podbijaniu ziem.
* System walki został przedstawiony w postaci gry logicznej - również z wykorzystaniem magii i specjalnych zdolności bohatera.
* Możliwość rozbudowy miast i wznoszenia specjalnych budowli dających dodatkowe bonusy bohaterowi.
* Wciągająca i wielowątkowa fabuła.
* Możliwość tworzenia drużyn.
* Możliwość składania potężniejszych artefaktów dzięki połączeniu ich z runami.
* Możliwość łapania i oswajania bestii oraz pozyskiwania od nich czarów czy zdolności.
* Świat Etherii w którym rozgrywa się fabuła.
* 50 rodzajów przeciwników.
* 150 różnorodnych questów do wykonania.
* Możliwość gry po Wi-Fi dla dwóch graczy (przeciwko sobie).
Gra lub grał w to ktoś kiedyś? Co sądzicie o tej gierce?
|
|