parę tyg. temu zrobiłem sobie listę serwisów do pingowania darmowego, ale sie zawiodłem
część z linków działa wolno , część wymaga ode mnie zmiany kodu html
Pingowanie to, pingowanie polega na tym, że Ty-Bloger przesyłasz linki swoich artykułów do urządzeń, serwerowni gdzie zbierane są tego typu dane.
Stamtąd info o Twoim blogu / artykule trafia do chmury obliczeniowej google i na trwałe staje się zasobem w internecie.
Taka operacja - twoja lub automatyczna czynność, wynosi Twój blog ponad inne blogi akurat opisujące to samo.
Ja to widzę właśnie tak !
Z indeksowaniem blogspota czy innych stron Google radzi sobie całkiem nieźle, wystarczy zgłosić do go narzędzi dla webmasterów (blogi są tam automatycznie dodawane).
Nigdy nie korzystałem z tego - a np. forum samo jest uaktualniane na bieżąco - ale z tego co wyczytałem to pingowanie przydaje się bardziej do poinformowania o nowych linkach, które zostawiliśmy w sieci.
- wpisy, które dodaliśmy w katalogach stron i blogów
- artykuły w preclach
- posty na forach internetowych
- wpisy na blogach
W każdym miejscu gdzie zostawiamy adres swojej strony (komentarz, wypowiedź, wpis) generujemy ręcznie link zwrotny do naszego bloga (witryny) i warto o tym powiadomić wyszukiwarki podając na stronach do pingowania adresy podstron.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Z pingowaniem sprawa wygląda tak, jeśli mamy na blogu nową treść to możemy go pingować. Robi się to po to by zaprosić wyszukiwarki na naszą stronę aby ją zaindeksowały. Gdy pingujemy bez aktualizacji strony jest to całkowicie bezcelowe i marnujemy swój czas.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).