Ja miałam Pentagram Spydee - z powodu powolnego komputera w sumie nigdy nie miałam okazji go dobrze przetestować - teraz wcisnął mi się klawisz w piórku i nie mogę go rozkręcić ani nic, a nowe można kupić dopiero po pokazaniu ważnej gwarancji - trochę przesada.
Zastanawiam się cały czas nad zakupem czegoś lepszego. Grafik kreatywny?
Loga robię, chciałabym robić też rysunki postaci i portrety, operowanie samymi wektorami jest czasem zbyt nudne ;P
ale to dopiero w późnej przyszłości
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
to jak się gwarancje skończy tablet możesz wyrzucić do kosza, bo piórka nie kupisz? a jakieś zmienniki?
no właśnie żadnych - fail trochę, nie uważasz?
próbowałam coś znaleźć, bo tablet jak czytam na necie to naprawdę dobry dla początkujących niewymagających, teraz jak mam szybszy komputer to właśnie się to piórko zacięło i jestem w czarnej dupie :<
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
ja w pracy używam tabletu Wacom Bamboo. Nigdy nie zapomne jak przyszedłem na rozmowę kwalifikacyjną i usiadłem przy kompie. Gdy szef kazał mi coś zrobić to jak głupi szukałem myszki a tam tylko tablet. Nawet nie wiecie jak było ciężko na początku jeszcze pod taką presją. Teraz natomiast nie wyobrażam sobie pracy nad jakimś projektem za pomocą myszki. To tak jakby cofać się w rozwoju
Ja nie dawno zakupiłam tablet Wacom Bamboo Connect, jak na razie jakoś mi idzie, chodź nie powiedziała bym, że to takie łatwe jak się zdaje. Różnej rysunki możecie zobaczyć na moim blogu
Miałem przez krótki czas Bamboo Pen&Touch i chociaż to fajne urządzenie, to czułem się jak sześciolatek uczący się pisać. Rzuciłem naukę jego obsługi w kąt, tablet zmienił właściciela.
Nie mogę niestety podzielić się opiniami na temat danego modelu, bo dopiero rozważam zakup. Według mnie to całkiem przydatny gadżet i przydałby mi się do projektowania, ale trochę odstraszyły mnie wasze opinie tutaj na temat skomplikowanej obsługi - może moglibyście polecić jakiś konkretny typ, dobry dla osoby początkującej?
Imię: Oskar Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył/a: 03 Sty 2013 Posty: 24 Miasto: Olsztyn
Wysłany:
2013-05-31, 15:15
kaatson
Tablet nie przydaje tak bardzo w projektowaniu, wcale nie pomaga przy wektorach. Przydaje się w ilustracji, digital paintingu i innych pierdołach.
Obsługa nie jest wcale trudna, jak to na forum oczywiście wszyscy piszą tak żeby uwydatnić swój ból życia, ale chodzi o to że podłączasz do komputera instalujesz sterowniki i zaczynasz pracę. Oczywiście jak to z każdym nowym narzędziem tak i z tym trzeba się oswoić, ale po tym okresie wszystko zależy od tego jak masz wyrobioną rękę, kreskę, jakie pomysły i ile poświęcisz na to pracy. Dobre podejście to połowa sukcesu.
Najlepiej kupić jakiegoś Wacoma, sporo ludzi o słomianym zapale sprzedaje na allegro prawie nówki za mniejsze pieniądze (jak widać po wpisach wyżej) Sam tak kupiłem i nie narzekam.
Ja mam Bamboo Pen&Touch (A6), używam go głównie do obróbki zdjęć i rysowania, ostatnio również do poruszania się po pulpicie, bo myszka się zepsuła . Na początek jest naprawdę super, polecam .
leży u mnie drugi rok i dopiero teraz wyjęłam. Chyba nie wykorzystuję go nawet w 50 procentach... Jakoś mi na nim nie idzie, pewnie za mało potrafię
GoodByAccident [Usunięty]
Wysłany:
2013-12-01, 21:51
ja pisząc nawet tą odpowiedź z niego korzystam, kocham tablet... nadgarstek nie boli, aaah no normalnie bajeczka. Jak zacząć ? kupić sprzęt i się z nim nie rozstawać.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).