Wkleiłem Twoje menu (kod) jako gadżet HTML/Javascript i przeniosłem na górę (pasek z widżetami na całą szerokość bloga). Działa
Uważam, że lepiej wstawić to w ten sposób (masz przy okazji szybki dostęp do menu) niż zastanawiać się dlaczego po wklejeniu w źródło szablonu dzieje się tak jak Tobie.
Jedyne musisz poprawić jedną rzecz w swoim menu. Wywalić ../ z tego kodu:
Kod
#tabs5 a { float:left; background:url(../../http://1.bp.blogspot.com/_7wsQzULWIwo/Szu-pihZsRI/AAAAAAAACuM/M_WqlslWGI0/s1600/tableft5.gif) no-repeat left top; margin:0; padding:0 0 0 4px; text-decoration:none; }
o ile nie dolepiło tego forum, bo ja widzę to razy dwa jest jedno
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tam jeszcze widzę niewielki problem z padding dla elementu #tabs5 a span - masz wartość: 5px 15px 4px 6px - zamień to na : 5px 11px 4px 5px - powinno być lepiej
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
tak się to nazywa w starym wyglądzie bloggera, w nowym jest to główna zakładka Strony - tam tworzysz podstrony bloga.
Sorry, że ja taka nieobeznana jestem
Ale gdzie i to mogę znaleźć?
[ Dodano: 17-02-2012, 16:46 ]
A jak zrobić by te "etykiety" były podporządkowane danym stronom, tzn. jak jest strona "Moda" to tak posty z etykiety "Moda" ?
A jak zrobić by te etykiety były podporządkowane danym stronom, tzn. jak jest strona Moda to tak posty z etykiety Moda ?
Nie da się tak. Standardowo Etykiety to tagi, ale blogger nie udostępnia możliwości tworzenia kategorii zatem zamiast korzystania z tagów etykiety służą Ci za kategorie (pisząc notkę określasz 1-2 etykiety, do których ona pasuje).
Następnie w dziale Układ zamiast gadżetu strony dodajesz ten o nazwie Etykiety i określasz te, które mają się w nim pojawiać. W ten sposób po wejściu w takie linki masz jakby podstrony z wyszczególnionymi wpisami przypisanymi do etykiety.
A jak zrobić by te etykiety były podporządkowane danym stronom, tzn. jak jest strona Moda to tak posty z etykiety Moda ?
Nie da się tak. Standardowo Etykiety to tagi, ale blogger nie udostępnia możliwości tworzenia kategorii zatem zamiast korzystania z tagów etykiety służą Ci za kategorie (pisząc notkę określasz 1-2 etykiety, do których ona pasuje).
Następnie w dziale Układ zamiast gadżetu strony dodajesz ten o nazwie Etykiety i określasz te, które mają się w nim pojawiać. W ten sposób po wejściu w takie linki masz jakby podstrony z wyszczególnionymi wpisami przypisanymi do etykiety.
A czy one wyglądają tak jak strony? Tak: ?
Bo mi zależy by tak wyglądały, lecz nie wiem czy to możliwe :\
[ Dodano: 18-02-2012, 13:37 ]
Bo mi zależy tylko i wyłącznie na tym, by posty dodawały się w różnych stronach, a nie tylko na stronie głównej. Dokładnie tak, jak tu: http://pieknoscdnia.blogs...j%20sk%C3%B3rze
Przecież to jest na blogspot! A ja nie mam pojęcia jak to zrobić
Wiem że jestem straszną amatorką, ale mi tylko na tym zależy, by tak wyglądał mój Blog ze stronami! Czy to możliwe?
[ Dodano: 18-02-2012, 13:42 ]
Bo jak mam stronę "Style" i post dodaję oznaczam etykietą "Style" to i tak jest na Stronie głównej! A to, że to jest w etykiecie "Style" pisze dopiero pod postem przy komentarzach ...
[ Dodano: 18-02-2012, 13:58 ]
Już wiem! Mam!
A czy można potem zamienić kolejność tych etykiet ?
[ Dodano: 18-02-2012, 14:15 ]
Sorki, że tyle tego tu piszę, ale czy mogę zmienić podstawowy adres mail (na który się loguję) ?
i to samo prosiłbym o wyjaśnienie jak zrobić to by nie zmniejszała się kategoria w którą klikamy a wręcz się pogrubiała. Prosiłbym o wyjaśnienie krok po kroku gdyż zaczynam dopiero przygodę z blogowaniem
Wysłany:
2012-10-05, 03:24aktywna etykieta / kategoria - taki sam rozmiar, pogrubiona
KepKeeper, przejdź do działu Układ, zapisz kopię szablonu na dysku (na górze po prawej, pomarańczowy przycisk). Następnie wejdź do edytora HTML, "rozszerz szablony widżetów" i wyszukaj (ctrl+f) taki fragment:
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).