Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-08-12, 16:38
NFS napisał/a:
Photoshop: »»»»»»»»»» 60%
A ile to jest 100%? Sto procent to jakas wszechznajomosc photoshopa czy jak? Da sie w ogóle mierzyć wiedzę w procentach, ze cos jest 100%?
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Artur Ownlog.Klub
Zaproszone osoby: 15
Dołączył/a: 07 Mar 2006 Posty: 356
Wysłany:
2006-08-12, 22:30
Przywołuje do porządku - koniec offtopu.
Validacja jest bardzo ważna ale czasem jak mnie wkurzy to wale to;p
Wysłany:
2006-08-13, 12:55
Ja często to wale, bo mimo iż szablon się waliduje to jak go sie wstawi na bloga to juz nie. Ale to nie mojasprawa, tylko wlasciciela bloga i tak jak on tam pisze.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 16 Mar 2006 Posty: 85 Miasto: z łona
Wysłany:
2006-08-13, 21:07
ehh szablonów do wykorzystania przez kogoś nie ma co zbytnio walidować, aby tylko był zgodny z wymaganymi normami,
ja osobiście uważam walidacje za osobiste osiągnięcia dobrego programisty. To ma być satysfakcją że coś robi się 'fachowo'. A nie rozumiem ludzi jak walą wielkie logo 'MOJA STRONA JEST ZGODNA ZE STANDARTAMI W3C'
Wysłany:
2006-08-14, 15:33
Tak robia ludzie, ktorych CSS jest w polowie w zenwetrznym pliku a w polowie wpisany w tagi HTML ;]
Alno tacy, ktorych CSS zajmuje 20 linijek i jest prosty jak budowa cepa. Naucza sie paru zasad i wiadomo jak poddadza to walidacji to im sie zwaliuje. Jednak jak zauwazylam wiele osob, ktore robia bardziej rozbudowane strony nie trabia wszem i wobec o walidacji, bo czasami nie da sie uzyskac stuprocentowej zgodnosci.
bo czasami nie da sie uzyskac stuprocentowej zgodnosci.
nie jestem pewien, ale chyba zawsze się da, tylko kosztuje to nieco więcej kombinacji
tak żeby się nie zapędzać w niewiadomo co, to jeżeli chodzi o szablony blogowe te pobieranie przez innych wystarczy dbać o brak errorów i jak najmniejszą liczbe warningów -> nikt nie zmusza do 100% valid
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
katoda [Usunięty]
Wysłany:
2006-10-09, 17:53
Validator sprawdza tylko i wyłączne, czy strona ma błędy kodowe. Nie, sprawdza błędów merytorycznych .
http://osiolki.net/tabelki/ - polecam z całego serca wszystkim zakochanym "tabelkowiczom"
m!s!3k
Imię: Piotrek
Wiek: 36 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 101 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2006-11-24, 19:25
Moze mi ktoś wyjascic o co z tym chodzi co bym nie wstawil to są 2 błedy albo rosnie ich ilosc...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).