wracając do Hobbita. Nie wiem czy w kinie, ale z chęcią obejrzę. Nie jestem fanem Cieni Piersi, znudziły mnie wszelkie próby oglądania tego ale w przypadku tego filmu podobają mi się zapowiedzi, więc może będzie inaczej.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Trylogia Władcy Pierścieni. Trzy książki, trzy filmy, każdy o innym podtytule i każdy zawiera człon Władca Pierścieni w nazwie.
Przepraszam, w czym problem?
Tolkien Władcę Pierścieni napisał jako jedną powieść. Jednak gdy wydawał ją, papier był strasznie drogi i nikt nie chciał tego wydrukować za jednym zamachem, więc wydawca podzielił JEDNĄ powieść na TRZY części, by zaoszczędzić na papierze.
Cytat za Wikipedią:
Cytat
Władca Pierścieni jest często mylnie nazywany trylogią, choć w rzeczywistości jest to powieściowa całość, podzielona na sześć ksiąg.Ze względu na swoją dużą objętość została wydana w trzech tomach z powodu nacisków wydawcy; nie było to jednak oryginalne zamierzenie Tolkiena.
Tolkien Władcę Pierścieni napisał jako jedną powieść. Jednak gdy wydawał ją, papier był strasznie drogi i nikt nie chciał tego wydrukować za jednym zamachem, więc wydawca podzielił JEDNĄ powieść na TRZY części, by zaoszczędzić na papierze.
Już niedługo premiera i z pewnością na ten (długo oczekiwany przeze mnie) film się do kina. Co raz bliżej i bliżej Władca pierścieni powalił mnie na kolana, mam nadzieję, że Hobbit również mnie urzeknie
werka Blogger.Klub
Wysłany:
2012-12-20, 23:29
RayGarraty napisał/a:
i niestety z tego powodu jest mylnie nazywana trylogią...
[ Dodano: 20-12-2012, 23:31 ]
Htsz napisał/a:
wracając do Hobbita. Nie wiem czy w kinie, ale z chęcią obejrzę. Nie jestem fanem Cieni Piersi, znudziły mnie wszelkie próby oglądania tego
mogę po 15 razy to oglądać i zawsze fascynuje mnie coś innego ale każdy lubi co innego
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 20-12-2012, 23:32 ]
przecież o tym rozmawiali nie czytacie postów innych osób w temacie...
Odświeżę temat, bo już po premierze i ci, co chcieli obejrzeć, już pewnie obejrzeli:)
No więc jak wrażenia?
Moim zdaniem trochę przydługawy, decyzja o wyprodukowaniu 3 części zalatuje mi komercją, chęcią zebrania tej samej widowni 3 razy.
Poza tym film jest przepiękny, wszystko jest tak zachwycające i zapierające dech w piersi, że ciężko to opisać. Znowu będzie Oscar za zdjęcia i drugi za kostiumy.
______________________________________________________ Zapraszam na bloga o różnych irytujących rzeczach;) http://jasnyszlag.blogspot.com
Ostatni post o hipsterach
Specjalnie przeczytałem książkę przed pójściem do kina...film, jak film, w sumie to godny polecenia. Sporo faktów z książką się nie zgadzała, ale tak samo było zresztą z Władcą Pierścieni. Gra aktorska świetnia...porównując do Władcy Pierścieni to na pewno ten film jest lepszy od Drużyny Pierścienia, a jeśli chodzi o pozostałe części to raczej nie, tu już nie ma do czego porównywać bo Drużyna Pierścienia opierała się mniej więcej na tym samym co Hobbit.
Powiem tak, na kontynuację Hobbita w przyszłości na pewno do kina się wybiorę
______________________________________________________ Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się
Na początku filmu dostajemy obietnice pięknej bajki potem robi się nieco zbyt krwiście- biegną biją, uciekają, biją, znowu uciekają. No i zbrodnią jest dla mnie, że postanowili film podzielić na części, no ale cóż... pieniądze same się nie zarobią. A lepiej zwabić ludzi do kin 3 razy niż raz.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).