Price
Blogger.Klub
Dołączył/a: 26 Paź 2012 Posty: 27
|
Wysłany:
2013-02-04, 18:08 [blogger] Podstrony + podświetlanie elementów menu
|
|
|
Witam.
Przez ostatnią godzinę szukałem odpowiedzi na swoje pytania, lecz nie znalazłem ich. Tematy podobne były, ale tylko podobne. Porobiłem trochę screenów, aby było prościej
Jakiś czas temu pisałem o podstronach i innych podobnych rzeczach, ale nie o wszystko zapytałem.
Problem 1
Chciałem utworzyć dwie dodatkowe podstrony (oprócz "Strona główna") i po wejściu w nie miał ukazać się jakiś tekst np. w podstronie "Kontakt" pojawiłyby się wszystkie dane do kontaktu z moją osobą. Podpowiedziano mi, aby stworzył podstrony w Podgląd>Strony>Nowa strona i w Top Nav je jakoś dodał. Dodałem w "Strony" dwie podstrony i w edycji napisałem, że "Strona w budowie". Oto jak to wygląda:
Zaznaczyłem tam strzałką, że CAŁY CZAS jest zaznaczone "Nie pokazuj" mimo, że nawet jak zmienię na "Karty na górze" i zapiszę to i tak wraca to na "Nie pokazuj", ale może tak ma być.
Tak wygląda strona główna kiedy "Strony" są na "Nie pokazuj"
A tak, kiedy zaznaczę "Karty na górze" i zastosuje.
Wygląd zakładki "Układ". To jest chyba ten Top Nav, który edytowałem.
Tak wygląda edycja tego paska.
Tak wygląda strona po wejściu w którąś z nowych podstron.
Nie wiem gdzie dokładnie zrobiłem błąd i czy dobrze zrozumiałem co miałem zrobić, więc wolałem przedstawić to prosto i czytelnie. Dodam, że chodzi mi o taki wygląd jak te ikony z podświetleniem, czyli w pozycji poziomej, a nie jak po zastosowaniu "Karty na górze", czyli pionowo.
Problem 2
Jak widać na tym obrazku podstrony wyglądają bardzo prosto, lecz jak się najedzie na nie to są podświetlane.
Tak właśnie to wygląda po najechaniu, lecz już po wejściu w nie nie ma ponownie podświetlenia.
Czy można by zrobić tak, aby te podstrony były cały czas podświetlone w taki czarny sposób, a po najechaniu na nie podświetlałyby się na inny wybrany kolor (np. taki czerwony jaki mam użyty w logo) oraz czy aktywna strona mogłaby być również podświetlona cały czas?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam serdecznie
|
______________________________________________________ http://price-web.blogspot.com/ |
|