U mnie jest karp ale nie lubię. Co roku próbuję kawałek i co roku stwierdzam że mi nie smakuje, a po co mam się męczyć z ośćmi jak nawet smak mi tego nie wynagradza? Na szczęście mój gust jest przez domowników respektowany i specjalnie dla mnie są filety z... nie wiem czego ale takie zwykłe filety no I to mi smakuje.
werka Blogger.Klub
Dołączyła: 23 Maj 2012 Posty: 82
Wysłany:
2013-02-27, 13:30
mój brat jest od 20 lat wędkarzem, więc wiem coś więcej na temat ryb karp to ryba słodkowodna więc jak to się mówi "śmierdzi mułem" i tak też trochę smakuje;) i mimo brata wędkarza to nie przepadam za rybami jak już za filetami, ale w ostatnią wigilię postanowiliśmy zrobić sandacza - jest naprawdę pyszny prawie jak kurczak i w ogóle nie czuć, że to ryba - jest drogi, bo chyba ok 40 zł za kg ale naprawdę wam polecam i na wigilię i do obiadu, ja mam to szczęście, że akurat mam za darmo
uwielbiam karpia, a na smak mułu jest rada, kupić karpia jakieś 3 tyg przed podaniem, w moździerzu utrzeć 2 ząbki czosnku i troszkę soli, nasmarować już wyczyszczoną rybę i do zamrażalnika
w dzień podania odmrozić, panierować w jajku i bułce tartej i na margarynie piec w piekarniku 1,5 godz
wychodzi pyszny
Kocham ryby. Gdybym mógł jadłbym je codziennie, każdego gatunku. Prócz karpia, na wigilijnym stole króluje u mnie sola, łosoś, dorsz, flondra i wiele innych.
Tradycyjnie w Wigilie, u nas na stole jest karp w galarecie, robiony przez mojego tate (tylko on go robi, ja raz probowalam zrobic ale to nie bylo to) oraz karp smazony.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).