Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Autor Wiadomość
ultraman23 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 19 Kwi 2013

Wysłany:    [Szablon Rewelacja] brak treści po kliknięciu w czytaj dalej

Miałem przez krótki czas szablon MXfluity, ale go wywaliłem, bo mi się jednak nie podobał. Kiedy wchodziłem na bloga nie myślałem sobie "ładnie tu".
Ale nieważne. Przywróciłem ten stary, ale teraz po kliknięciu na jakikolwiek tekst nie wyświetla się dalsza część postu. Nie ma nic, a prawa kolumna przeskakuje na lewą stronę. O czo biega? Coś w HTML'u się musiało poprzestawiać chyba. Jak to naprawić?

[ Dodano: 09-10-2013, 20:09 ]
No zlitujta się. Ja prawie cały dzień bez bloga już jestem. Akurat jako taki ruch jest...

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team

Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2013-10-11, 06:41   MsoNormal / posty nie ładują się na postronach

ultraman23 napisał/a:

Miałem przez krótki czas szablon MXfluity, ale go wywaliłem, bo mi się jednak nie podobał.
Pamiętaj, że takim niezdecydowaniem zniechęcasz ludzi do pomagania. Ktoś poświęcił Ci czas by poprawić tamten szablon a Ty postanowiłeś go wywalić po chwili ;)

ultraman23 napisał/a:

Przywróciłem ten stary, ale teraz po kliknięciu na jakikolwiek tekst nie wyświetla się dalsza część postu. Nie ma nic, a prawa kolumna przeskakuje na lewą stronę. O czo biega? Coś w HTML'u się musiało poprzestawiać chyba.
Posty się ładują, tylko gdzieś jest konflikt. Z jakiegoś powodu Blog1 oraz HTML1 mają dynamicznie dopisywane

Kod

display: none;
i przeglądarka nie pokazuje ich w szablonie. Jak wciśniesz ctrl+f5 to zauważysz, że przez chwilkę wszystko jest normalnie.

Czy po ustawieniu innej skórki niż Awesome Inc. również występuje ten problem?

Czy po przywróceniu starego szablonu pozbyłeś się także wszystkich niepotrzebnych gadżetów? Czasami mogą w nich pozostać skrypty, które popsują inne szablony.

Czy próbowałeś w zakładce Szablon -> Edytuj kod HTML -> Przywróć domyślne szablony widżetów -> wybrać Blog1 i zresetować? Można spróbować także z innymi, systemowymi gadżetami.

Dodatkowo sugeruję Ci żebyś nie kopiował tekstów prosto z Worda, bo przeklejasz przy okazji różne śmieci - zajrzyj sobie do widoku HTML postów to zobaczysz o co chodzi ;-)

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:

ultraman23 
Blogger.Klub

Wysłany: 2013-10-11, 13:02   

Tak, wiem że to może nie za fajnie jeśli co chwilę zmieniam coś i potem chcę pomocy, ale co poradzić. Na blogspota jest trudno znaleźć coś ładnie wyglądającego, a czasem okazuje się, że nie wszystko jest tak jak miało być.

Ale nieważne. Problem udało się usunąć. Napiszę co robiłem i co zadziałało lub nie. Może się przydać komuś.

Kidy ustawiłem inną skórkę posty wyświetlały się normalnie (no prawie, bo oczywiście po zmianie wszystko się pogibało, ale tekst się rozwijał)

Coś próbowałem wcześniej usuwać, ale raczej wątpię, że wszystko dobrze wyczyściłem.

Przywrócenie domyślnych szablonów widgetów zadziałało. Co prawda kiedy zrobiłem to z Blog1 to nic się nie stało, ale zaznaczyłem wszystkie i już hula.

Właśnie zauważyłem kiedyś przy dodawaniu filmiku z YT, że kod wygląda dziwnie. Wielki śmietnik, ale nie wiedziałem od czego to i przyjąłem, że tak ma po prostu być. Skoro nie kopiować z Worda to co mam robić? Domyślam, że nie chodziło ci o przepisywanie :D

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team

Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2013-10-11, 13:59   

wydaje mi się, że wcześniej w HTML1 był taki dodatek "share.this", teraz wyświetla się linkwithin. Być może to przez tamten skrypt coś się krzaczyło.

Nie wiem jak dużo zmieniasz w tekście, ale jeżeli chodzi głównie o akapity, to kasowałbym formatowanie (ikonka Tx) po wklejeniu tekstu lub wrzuciłbym to najpierw do notatnika. Wszelkie pochylenia, pogrubienia, odnośniki, akapity robiłbym już na bloggerze.

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:

ultraman23 
Blogger.Klub

Wysłany: 2013-10-11, 14:35   

Htsz napisał/a:

wydaje mi się, że wcześniej w HTML1 był taki dodatek share.this, teraz wyświetla się linkwithin. Być może to przez tamten skrypt coś się krzaczyło.

Nie wiem jak dużo zmieniasz w tekście, ale jeżeli chodzi głównie o akapity, to kasowałbym formatowanie (ikonka Tx) po wklejeniu tekstu lub wrzuciłbym to najpierw do notatnika. Wszelkie pochylenia, pogrubienia, odnośniki, akapity robiłbym już na bloggerze.

No pewnie był ten share.this, bo kombinowałem z przyciskami udostępniania, a linkwithin mi zniknął, więc go dodałem z powrotem.

Dobra, dzięki ci.

::
Odpowiedz do tematu