Szczerze mówiąc, straszne ejst to zdanie, bo na to wychodzi, że większość blogów mam jest stworzonych z myślą o zrobieniu kasy a nie aby być liderem opinii, co trochę chyba też się kłóci z misyjnością blogosfery i posuwając się dalej dziennikarstwa. Ale to może tylko takie myślenie mnie, studentki dziennikarstwa, która jeszcze ma w sobie tę nutkę, którą się nam na wykładach klepie, że tu chodzi o głos, a nie o pieniądze..
[ Dodano: 22-11-2013, 12:18 ]
Zaczynam myśleć o akcji kilku wpisów gościnnych - od 1 grudnia Apetyt ponownie będzie na dwa głosy, tym razem z przyjaciółką - chcemy zrobić cykl wpisów o "polityce damsko - męskiej". Chętnie przygarniemy do kilku wpisów gościnnych miłego, sympatycznego blogera płci męskiej z oryginalnym spojrzeniem na świat - forma współpracy i promocji do omówienia
Cóż, mój blog z założenia jest osobisty. To jest mój skarbiec, do którego, póki co, nikogo jeszcze nie wpuściłem. Za to sam chętnie wpycham się gdzie tylko można, wychodząc z założenia, że jest na świecie, mała co prawda, grupka ludzi, których interesuje moje zdanie na jakiś temat.
Także chętnie podejmę współpracę z każdym, kto będzie na tyle odważny, by opublikować jakiś mój tekst.
______________________________________________________ Ktoś zupełnie przypadkowy, kto dzieli się swoimi refleksjami ze światem za pomocą bloga, pisze krótkie opowiadania, a czasem nawet wiersze. Później wychodzi przed szereg i czyta je głośno by poczuć się żywym.
U mnie gościnnie tylko mąż się wypowiada ;p jeden post był z jego udziałem, a wczoraj wysilił się i sam napisał coś dla mnie blogerów innych raczej bym u siebie nie chciała publikować, chyba, że w formie komentarzy czy wywiadów. W końcu każdy ma swojego bloga
waka Blogger.Klub
Wysłany:
2013-11-26, 19:48
Pomysł dosyć intrygujący, może okazać się interesującym eksperymentem .
Ja dodam jeszcze , że to też całkiem ryzykowny pomysł. Kiedy my pisaliśmy posta razem, opisujac kazde ze swojego punktu widzenia poszczegolne etapy naszej znajomosci (pierwsze spotkanie, pierwsza wspolna noc itd) to kolezanka wspomniala, ze woli czytac jego niz mnie
Ja dodam jeszcze , że to też całkiem ryzykowny pomysł. Kiedy my pisaliśmy posta razem, opisujac kazde ze swojego punktu widzenia poszczegolne etapy naszej znajomosci (pierwsze spotkanie, pierwsza wspolna noc itd) to kolezanka wspomniala, ze woli czytac jego niz mnie
Oj tak, to jest spore ryzyko. Poniekąd znam to uczucie zazdrości, rozpalające serce. Dlatego uważam, że gościnne wpisy powinny być bardzo ostrożnie dobierane. To wszystko zależy od tematyki bloga, od specyfiki samego autora, a przede wszystkim od czytelników, którym wcale taki pomysł nie musi przypaść do gustu.
______________________________________________________ Ktoś zupełnie przypadkowy, kto dzieli się swoimi refleksjami ze światem za pomocą bloga, pisze krótkie opowiadania, a czasem nawet wiersze. Później wychodzi przed szereg i czyta je głośno by poczuć się żywym.
Z drugiej strony, to zawsze dodatkowa pula czytelników, bo najczesciej wpadną przeczytać tez i fani drugiego blogera. Poza tym, osobiście uważam, że jest to rozwijające dla obu stron
Imię: Karol
Wysłany:
2013-11-27, 13:00
Pomysł jest fajny, co raz częściej spotykam się z nim na polskich blogach. Dla mnie ogromną zaletą jest fakt, że może to pomóc mniej doświadczonym autorom, którzy dzięki ów kooperacji mogą zdobyć dodatkowe grono czytelników.
______________________________________________________ I'm just a dreamer but I'm hanging on.
Zauważyłam, że coraz więcej blogerów aby zdobyć nowych czytelników ogłasza konkursy typu"Jak zaobserwujesz mojego bloga i skomentujesz jakieś tam posty to wygrasz..." no i tu też padają te same nagrody " skomentuję wszystkie twoje posty, polecę twojego bloga na swoim blogu czy portalu typu fb, zaobserwuje twojego bloga". Dużo początkujących blogerów bierze w nich udział. Prawdę mówiąc nie wiem czy to dobry sposób reklamy, no bo z jednej strony te wszystike kom. i obs. są po części wymuszone, ale z drugiej strony blog na którym jest konkurs szybko zdobywa popularność a blog osoby która wygra równiez szybko się wyłoni z cienia
Zauważyłam, że coraz więcej blogerów aby zdobyć nowych czytelników ogłasza konkursy typuJak zaobserwujesz mojego bloga i skomentujesz jakieś tam posty to wygrasz... no i tu też padają te same nagrody skomentuję wszystkie twoje posty, polecę twojego bloga na swoim blogu czy portalu typu fb, zaobserwuje twojego bloga. Dużo początkujących blogerów bierze w nich udział. Prawdę mówiąc nie wiem czy to dobry sposób reklamy, no bo z jednej strony te wszystike kom. i obs. są po części wymuszone, ale z drugiej strony blog na którym jest konkurs szybko zdobywa popularność a blog osoby która wygra równiez szybko się wyłoni z cienia
Zauważyłam, że coraz więcej blogerów aby zdobyć nowych czytelników ogłasza konkursy typuJak zaobserwujesz mojego bloga i skomentujesz jakieś tam posty to wygrasz... no i tu też padają te same nagrody skomentuję wszystkie twoje posty, polecę twojego bloga na swoim blogu czy portalu typu fb, zaobserwuje twojego bloga. Dużo początkujących blogerów bierze w nich udział. Prawdę mówiąc nie wiem czy to dobry sposób reklamy, no bo z jednej strony te wszystike kom. i obs. są po części wymuszone, ale z drugiej strony blog na którym jest konkurs szybko zdobywa popularność a blog osoby która wygra równiez szybko się wyłoni z cienia
a co to ma do gościnnych wpisów?
Do gościnnych wpisów nic, ale pytanie tego tematu nie dotyczy tylko ich Pozwolę sobie przytoczyć, tak dla przypomnienia
Cytat
Co myślicie o współpracach pomiędzy blogerami?
O np. umożliwieniu wpisu gościnnego, o wspólnym cyklu, może jakaś wspólna kampania, konkurs?
też to zależy od tematyki bloga, w moim wypadku mogłoby być świetnie zorganizować współpracę DIY z innym blogerem się tym zajmującym. Współprace są naprawdę owocne.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).