Ja spróbowałam na włosy: wymieszałam z delikatnym szamponem, potrzymałam na głowie jakieś 15 minut, dokładnie spłukałam, nałożyłam odżywkę b/s i już przy płukaniu wodą zauważyłam różnicę
Dla mnie to świetny sposób bo olej rycynowy ciężko się zmywa, a po zmieszaniu go z szamponem (lub ewentualnie innym olejem przy olejowaniu) łatwiej się wykonuje cały "zabieg".
Do tego ma pomóc włosom w rośnięciu, ale na te efekty muszę jeszcze poczekać i obserwować
Olejek rycynowy stosuję na włosy co 3 dni (a przynajmniej staram się robić to systematycznie). Dzięki takim zabiegom jak wcieranie z olejem kokosowym mam mocniejsze włosy i tak bardzo nie wypadają. Nie polecam blondynkom, gdyż rycyna pociemnia włosy.
Kupiłam olejek z dwa miesiące temu i ciągle zapominam o smarowaniu nim rzęs. Najgorsze jest to, że spływa i nie nadaje się na dzień, bo nic nie widać. A nałożony na noc rozsmarowuje mi się po całej twarzy. Niby nic, ale moja skóra się buntuje.
Ale warto. Kiedyś po dwóch tygodniach regularnego stosowania udało mi się wyhodować mnóstwo nowych rzęs i wzmocnić pozostałe.
______________________________________________________ http://puszyslawa.blogspot.com [blog o kosmetyce i pielęgnacji, subiektywnie i naturalnie]
Imię: Natalia Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Sty 2014 Posty: 44 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-01-27, 13:24
A ja znam trochę inne, dość nietypowe zastosowanie olejku rycynowego. Otóż podobna działa przeczyszczająco Na wycieczce w gimnazjum dodaliśmy parę kropel do wody kolegi, którego nikt nie lubił
Ja polecam olejek rycynowy nakładać na rzęsy i brwi - bardzo wzmacnia włosy i powoduje, że zaczynają rosnąć nowe. poza tym warto dodawać go do maseczki z żółtek jaj i oliwy. Świetnie odżywia i nawilża włosy
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).