Moja klawiatura nie jest nadzwyczajna. Potrzebowałem czegoś prostego, ale z przyciskami multimedialnymi. Sprzedawca wybrał dla mnie Genius SlimStar310
Dzięki znalezionemu programikowi w sieci mogłem zaprogramować sobie przyciski i teraz mam pod ręką przeglądarki, Skype, odtwarzacz muzyczny i kalkulator.
Moja mysz natomiast była świadomym wyborem. Chciałem taką dla gracza, ale bez przesady cenowej. Padło na A4Tech EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire USB.
Czuję ogromną różnicę w użytkowaniu, ale trudno się dziwić skoro wcześniej miałem taką A4Tech X5-60MD - Run on Shine - wielkość: połowa dłoni
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2012-02-24, 13:22
W zasadzie nie wiem, jaki mam model klawiatury (marki Tracer), bo ma ona grubo ponad 10 lat, ale jako, że działa, to nie wymieniam jej na nic lepszego
Natomiast myszka (również Tracer) to takie cuś
A4-TECH XL-750BF GREEN (EVO XGame Laser Oscar X750 Green Fire) - kupowałam, jak zwykle zresztą, po prostu obmacując wszystkie myszki w sklepie i szukając, na której mi ręka wygodnie leży. Ta myszka jest mega wygodna i nie pozbędę się jej, dopóki całkiem się nie rozleci. A i możliwość wygodnego zmieniania jej czułości baaaardzo mi odpowiada.
I moja duma oraz szczęście:
Logitech Illuminated Keyboard - również bardzo wygodna, przerzuciłam się na nią z jakiejś staruchnej klawiatury i w ogóle nie musiałam się przyzwyczajać. Klawisze mięciutkie, nie trza w nie walić, śmiga cicho, nie ma żadnych kijowych baterii, tylko kabelek do podładowania, no i świeci. Co, wbrew pozorom, dla mnie było całkiem istotne, bo często miewałam sytuacje, w których musiałam pisać, a jednocześnie nie mogłam zapalić światła w pokoju.
______________________________________________________ – A fella I knew in El Paso took all his clothes off and jumped on a cactus. I asked him same question: „why?”.
– And...?
– He said: „It seemed to be a good idea at the time”.
[Vin, "The Magnificent Seven"]
A4-TECH XL-750BF GREEN (EVO XGame Laser Oscar X750 Green Fire)
Fraa napisał/a:
Ta myszka jest mega wygodna i nie pozbędę się jej
Fraa napisał/a:
A i możliwość wygodnego zmieniania jej czułości baaaardzo mi odpowiada.
moja jest bardzo podobna, zmiana czułości się przydaje - w quakelive mam o wiele wyższą niż w combat arms czy zwykłym użytkownaniu - a szczególnie jak przychodzi ktoś przyzwyczajony do zwykłych myszy Grywasz czy "wygoda trzymania" to był jedyny argument?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Przy zakupie kierowałam się głównie wygodą trzymania, natomiast potem miałam wiele radości, kiedy okazało się, że mogę ustawić inną czułość podczas gry w WoWa, a inną w Settlersach itp.
______________________________________________________ – A fella I knew in El Paso took all his clothes off and jumped on a cactus. I asked him same question: „why?”.
– And...?
– He said: „It seemed to be a good idea at the time”.
[Vin, "The Magnificent Seven"]
Chętnie bym się pochwaliła, ale korzystam tylko z touch pada w laptopie. Przyznaję, że myszka jest znacznie wygodniejsza i sprawniejsza w wielu przypadkach, ale mi zwykle zależy na jak najmniejszej liczbie kabli, gadżetów i osprzętów, żebym mogła siedzieć w kącie na łóżku z laptopem na kolanach
Klawiaturę mam standardową notebookową do tego zwykła myszka. Seasoned laptop users (zapomniałem polskiego słowa) czują różnicę pod palcami na różnych klawiaturach. Np. Toshiba Satellite ma tak delikatne klawisz (nie robię reklamy, ma też swoje wady!) że pisze się bardzo płynnie, na innych trzeba naciskać trochę bardziej zdecydowanie. Pisanie na netbooku jest ciekawe, klawisze są ściśnięte ale po jakimś czasie dłonie przyzwyczajają się do tego i zaczynacie pisać równie płynnie z drobnymi omyłkami (trudno, trudno się przyzwyczaić do kombinacji klawiszowych, zawsze przy takiej małej klawiaturce celuje się np. w znaczek loga windows zamiast ctrl kiedy się chce napisać polski znak)
I powoli uczę się na niej pisać. Ciężko idzie, bo wychodzą wieloletnie błędy w nauce pisania na klawiaturze, ale klawiatura bardzo wygodna. Dłonie nie wiszą w powietrzu i może za 10 lat nie będą mi przecinać nadgarstków.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).