Wysłany:
2013-10-29, 14:35
Największe zasięgi generują teksty, potem foty i udostępnienia. Godzin nie ma jedych słusznych - zależą od branży.
ps. połowa lubiących widzi posty to jest mega zasięg:) Im większy fanpage tym mniejszy zasięg organiczny, na dużych FP to 7% widzących posty bez promocji jest normą..
Często u siebie mam tak, że jeśli wrzucam dwa razy dziennie coś na fanpage (np. zwykły post + link, foto + link, dowolna inna kombinacja) to tylko ta pierwsza wrzuta ma normalny, zadowalający zasięg. Często mam tak, że ta druga wrzuta ma zasięg o połowę lub więcej mniejszy. I nie mówię tu o dwóch wrzutach w ciągu godziny, ale w przeciągu np. 5 godzin. A czasem mam tak, że jeśli dzień wcześniej coś wrzucałem to następnego dnia nowej wrzucie zasięg także spada. Jak to jest u was?
U was też foty generują najmniejszy zasięg? Czasami mam wrażenie, że facebook mnie ewidentnie nie lubi i nie publikuje moim fanom moich postów, bo zasięg jest śmiesznie mały pomimo pride time....
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył/a: 06 Wrz 2013 Posty: 39 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-11-08, 05:00
RayGarraty napisał/a:
A co z częstotliwością postów na fanpage?
Często u siebie mam tak, że jeśli wrzucam dwa razy dziennie coś na fanpage (np. zwykły post + link, foto + link, dowolna inna kombinacja) to tylko ta pierwsza wrzuta ma normalny, zadowalający zasięg. Często mam tak, że ta druga wrzuta ma zasięg o połowę lub więcej mniejszy. I nie mówię tu o dwóch wrzutach w ciągu godziny, ale w przeciągu np. 5 godzin.
Wbrew pozorom czasem wrzucenie 2 postów na raz przynosi wyraźnie lepsze rezultaty w zasięgu niż wrzucanie 2 postów na przestrzeni kilku godzin (a przynajmniej na moim fanpage'u tak to działa).
A co z częstotliwością postów na fanpage?
Często u siebie mam tak, że jeśli wrzucam dwa razy dziennie coś na fanpage (np. zwykły post + link, foto + link, dowolna inna kombinacja) to tylko ta pierwsza wrzuta ma normalny, zadowalający zasięg. Często mam tak, że ta druga wrzuta ma zasięg o połowę lub więcej mniejszy. I nie mówię tu o dwóch wrzutach w ciągu godziny, ale w przeciągu np. 5 godzin.
Wbrew pozorom czasem wrzucenie 2 postów na raz przynosi wyraźnie lepsze rezultaty w zasięgu niż wrzucanie 2 postów na przestrzeni kilku godzin (a przynajmniej na moim fanpage'u tak to działa).
a jaki jest profil Twoich odbiorców i w jakich godzinach masz szczyt ?
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył/a: 06 Wrz 2013 Posty: 39 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-11-08, 18:11
A. Monteprata napisał/a:
a jaki jest profil Twoich odbiorców i w jakich godzinach masz szczyt ?
Głównie osoby zainteresowane turystyką górską. Zakres wieku szeroki, przy czym wiek znacznej części fanów mieści się w przedziale 20 - 40. Kobiety stanowią ok. 60%. Największa ilość aktywnych fanów zazwyczaj jest w godzinach wieczornych od 19 do 23.
Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 31 Maj 2014 Posty: 18 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-06-01, 12:24
Lenka Apetyczna, idzie dobrym tropem A sprawdzałaś jaką "siłę" mają posty bez foto i bez lików? (linki są kluczowe) A co dodaje większego kopa lajk czy komentarz?
długość tekstu i jego unikalność nie pozostaje bez znaczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).