Oni mnie chyba prześladują. Dziś dostałam email na pocztę prywatną.
Zapewne utworzyli bazę maili pobranych z blogów (można sobie napisać skrypt do tego) i teraz wysyłają spamy jak leci (nie sprawdzając czy ktoś już konto ma czy też nie). Moja siostra również dostała od nich wiadomość, ale sama oznaczyła jako spam (zanim jej napisałem, że nie warto się zapisywać).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Teraz pytanie może z lekko innej beczki, czy ktoś wie jak można się wyrejestrować z tego tworu? Wg mnie jest to platforma nabijająca ruch samej sobie poprzez wciskanie ludziom kitu.
______________________________________________________ Gdy Twoje trzecie oko ma zeza
Wysłany:
2014-07-11, 22:49jak usunąć konto na zblogowani.pl?
Uszataklata napisał/a:
jak można się wyrejestrować z tego tworu?
Nie ma w panelu użytkownika? Zajrzałem do regulaminu i znalazłem odpowiedź:
Cytat
§6
DANE OSOBOWE UŻYTKOWNIKA
[...]
4. Baza danych użytkowników podlega ochronie prawnej a administratorem danych jest BLOGmedia Sp. z o.o.. Każdy Użytkownik ma prawo:
[...]
c. do żądania zaniechania ich przetwarzania poprzez usunięcie z bazy użytkowników. Usunięcie danych z bazy wiąże się z usunięciem konta użytkownika w Serwisie zBLOGowani.
Wyślij stosownego maila na adres kontakt@ w domenie zblogowani lub zblogowani@ w domenie blog-media.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył/a: 12 Maj 2013 Posty: 149 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-07-13, 19:09
Z tego co zauważyłem blogi, które tam są nie mają żadnej wartości. Przychodził do mnie spam od zblogowani, więc im napisałem, żeby się od czepili. W odpowiedzi łaskawie zgodzili się usunąć mojego e-maila z listy mailingowej.
A do mnie wysłali info, że mój blog nie jest jeszcze zarejestrowany w ich serwisie:
W ciągu 2 miesięcy wysłali mi 6 spamujących e-mailów
Cytat
Witamy,
Twój blog/vlog nie został jeszcze dodany do serwisu zBLOGowani. Zachęcamy do wykorzystywania serwisu w promocji Twojego bloga/vloga.
Kilka nowości w serwisie:
w dniu dzisiejszym udostępniliśmy wyszukiwarkę umożliwiającą przeszukiwanie bazy wszystkich wpisów oraz blogów w serwisie
do 9 lipca trwa nasza akcja konkursowa JESTEM BLOGEREM w której do wygrania są: aparat, tablet oraz weekend w Hotelu SPA na Mazurach.
Imię: Gosia
Wysłany:
2014-09-02, 19:23
Htsz napisał/a:
zBLOGowani.pl = BLOGmedia Sp. z o.o. = kojarzy mi się głównie ze spamem (oferta współpracy 'na jedno kopyto') wysyłanym do blogerów jakiś czas temu (a może i nadal?).
Podobno warunki umowy można negocjować, ale te standardowe do najkorzystniejszych nie należały (ja bym się na dwa lata nie zgodził ;=)).
czyli że współpracę z nimi odradzacie???
Bo ja i jestem, tam (na zblogowanych) zarejestrowana (również banner na stronie jest) Na razie niech tam sobie jest zarejestrowany ten mój blog może jak się rozwinę, to zastanowię się nad redukcją tych katalogów, w których istnieję blogowo.
Niedawno dostałam też od pani z BLOGmedia maila na temat współpracy (skoro piszesz HTSZ, że to jedno i to samo, to jest teraz dla mnie jasne, skąd ta propozycja) .
Fakt, że po skonsultowaniu umowy na razie wstępnie (pod kątem prawnym dowiedziałam, że mało konkretnie zostało ujęte pozostałe formy współpracy - czy jakoś tak)
na razie Pani nie odpowiedziałam, ani tak, ani nie, po prostu myślę i myślę...
P.S. a co do umowy, to wstępnie było, że na dwa lata, a w umowie jest tylko rok, chyb, że ja już czytać nie umiem
Eee ja też nie jestem zadowolona i usunęłam baner + wysłałam tego "stosownego" maila.
Blogów jest tam cała masa, mój był wyświetlany bez żadnej grafiki co już na wstępie go nieco skreśla. No i ktoś zainteresowany musiałby się porządnie wysilić, to znaczy, musiałby mieć sen proroczy z nazwą mojego blogu, by go tam faktycznie znaleźć.
Uderzyli w próżność blogerów i przynętę złapało już 3600 osób. Dziwię się, że blogerzy na te spamy odpowiadają, ale to ich strata, nie nasza :-)
Co ciekawe, aktualnie w zakładce "Ostatnio popularne" pierwszy wpis ma zaledwie 99 głosów, 262 odsłon i 10 polubień. Drugi 26 głosów, 21 odsłon i 26 polubień a reszta śladowe ilości i większość 0 odsłon :=D
Imię: Arek
Wysłany:
2014-10-27, 09:52
Dobrze, że nie miałem czasu na głupoty, rozczulają mnie blogi z kilkunastoma banerami na start, ja tam jestem tylko na bloglovin, ale i to może usunę. Dzięki za info, szczególnie w sprawie wymuszania linków dofollow.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).