Na pierwszy rzut oka jest za zielono. W sensie kolor zielony zły nie jest ale ty masz go wszędzie w różnych odcieniach. Lepiej postawić na jednolity kolor bloga + zielone akcenty. Nie wiem na co blog.pl pozwala w temacie edycji ale powinieneś pomyśleć nad poszerzeniem bloga, żeby zaprezentować większe zdjęcia. Duże zdjęcia dobrej jakości z Twoich podróży + tekstowa relacja to mogłaby być mocna strona Twojego bloga. Nie wiem czy potrzebujesz tej lewej szpalty, skoro wszystkie zawarte w niej elementy (prócz skrótu do wyprawy na syberię) są zbedne a zabierają ci cenną szerokość.
Imię: Kornelia Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Dołączyła: 12 Mar 2014 Posty: 98
Wysłany:
2014-03-22, 19:12
Delikatny, subtelny i przejrzysty szablon bloga. Może to dlatego, że lubię zielony. Ja osobiście przerzuciłabym te tagi trochę wyżej, ale ogólnie rzecz ujmując, podoba mi się
Zdecydowałem się utrzymać kolorystykę, przybyły trzy podstrony pod nagłówkiem oraz widget FaceBooka. Myślę, że linki do flory polskiej tez trafią na osobną podstronę.
Wiem, wiem, przyrodniczy blog, ale ta zieleń wszechobecna jest dla mnie lekko przytłaczająca. Wszystko kwestia gustu, a ja za zielonym nie przepadam Tematyka mi obca, jednak dla wtajemniczonych i zainteresowanych dobre źródło informacji.
______________________________________________________ lubiewhisky.pl - wszystko o whisky!
W zasadzie kolorystyka pasuje do bloga, ale powinien też pojawiać się gdzieś zdecydowany kontrast. Zdjęcie w nagłówku ma zielonkawy odcień - myślę że gdyby zostawić je po prostu czarnobiałe, to strona wyglądałaby lepiej. Stworzenie takiego lekkiego kontrastu, czyli pozostawienie płaszczyzny bez zieleni i żółci daje oczom "oparcie" wyznaczając wyraźnie punkt początku kolumny tekstu. Nie wiem czy to obserwowałeś, ale gdy odcienie różnych elementów strony są zbliżone, wzrok przelatuje po nich bez zatrzymywania się i stąd wrażenie, że wszystko się zlewa.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).