Ponieważ w mojej branży nie ma zbyt wielu (około 4) najczęściej zaglądam na blogi sceptyczne, lub ogólnonaukowe bez wyróżnionych dziedzin, czasem na historyczne. Przeglądam też blogi literackie ale rzadko znajduję coś co można by czytać z rozdziału na rozdział. Najbardziej lubię gdy blog odkrywa dla mnie coś czego jeszcze nie znałem i skłania do dalszych poszukiwań, sam tylko "inny punkt widzenia" to za mało.
Chyba najbardziej lubię te blogi, które nie są do końca sprecyzowane. Można spodziewać się na nich wszystkiego. Typowy lifestyle, rozszerzony o różne wątki.
Lubię blogi opiniotwórcze i o życiu, ale niejednoznaczne. Gdy ktoś po dwóch akapitach podtyka mi pod nos jakąś przeżutą puentę, to żyć mi się odechciewa i wychodzę.
A kiedy czytam coś inteligentnego, to wszechświat nabiera sensu
Bardzo często zaglądam na blogi modowe, ale głównie zagraniczne, bo niestety o polskich szafiarkach mam bardzo niskie mniemanie. Czasem zaglądam więc na niemodne Polki, gdzie dziewczyny śmieją się z blogosfery modowej. Ogólnie lubię, gdy blogerzy mają do siebie dystans. Ironia to przyprawa życia.
Strasznie lubię blogi małe i kameralne. Gdy blog istnieje zbyt długo i robi się wokół niego szum, to czasem robi się z niego taki monster. Tak sobie myślę, że kiedy dopełni się czas, to może warto założyć coś nowego, wydać książkę, robić monologi na Starym Rynku, zostać mimem, objechać świat na mule albo kurde, ruszyć głową po prostu. Zwłaszcza gdy się osiągnie jakąś popularność, bo w końcu ile można wytrzymać ze stoma komentarzami, które w kółko pieprzą, jaki to jesteś super i ogólnie ożeń się ze mną. No ale to tylko moje zdanie i moje upodobania
Lubię blogi pisane lekko i zabawnie, ale nie bez sensu. Niech to będzie przemyślenie, opis sytuacji życiowej, itp, ale niech ma sens i niech będzie pisany z pasją. Bardzo lubię też czytać niektóre blogi rodzicielskie.
Z racji tego, że jestem w blogowaniu świeżakiem aż piszczy, to jeszcze nie do końca wiem co lubię. Na pewno spodobało mi się już kilka z mojej dziedziny, to znaczy szeroko pojęte pisanie i literatura. Tak ludzie, którzy piszą jakieś utwory jak i ci, co "piszą o pisaniu". Dla mnie to wszystko są bardzo cenne informacje i doświadczenia. Poza tym, dobrze wiedzieć, że się da
______________________________________________________ www.tekstyszabli.wordpress.com - Opowiadania i wszystko to, co Szabla ma do napisania
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).