"Geniusz House of Cards - jak jeden gest zmienia wszystko"
Autor filmu opowiada o pracy kamerą i grze światłem. Wszystkie zabiegi pomagają w budowaniu świetnego klimatu i wpierają grę aktorów. Zwracaliście uwagę na takie detale jak zbliżenia zacieśniające kadr wraz z wzrastającym napięciem w scenie? lub podział kadru na pół rozdzielającym Franka i Claire?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tak, budowanie napięcia w House of Cards jest mistrzowskie. Świetny ten materiał. Wszystko w tym serialu jest bardzo przemyślane i realizowane według świetnego schematu.
Dodałabym jeszcze, że poza oświetleniem i kompozycją kardów dużą rolę odgrywa muzyka, a także jej brak. Cisza gra tutaj tam samo mocno co muzyka
Jestem po pierwszym sezonie i połowie drugiego. Serial jest genialny! Nie wiem, może jestem za mało świadomym filmowo odbiorcą, ale jakoś nie widzę w nim wad. (póki co)
Imię: Justyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 07 Maj 2015 Posty: 72 Miasto: Poznań
Wysłany:
2015-05-29, 16:33
Polecam pierwowzór amerykańskiego serialu - miniserial BBC "House of cards" z 1990. Jest niemal wierną ekranizacją książki. Rzecz się dzieje dla odmiany w Wielkiej Brytanii, a główna postać, FU jest równie fascynująca jak jej amerykański odpowiednik. I jeżeli ktoś bardzo lubi fragmenty, w których zwraca się wprost do kamery, to w wersji BBC znajdziecie tego naprawdę dużo.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).