Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 437
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Instagram - jakie macie doświadczenia?
Peen

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 9577

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2016-05-24, 15:18   Temat: Instagram - jakie macie doświadczenia?
W tej chwili przenoszę bloga na inną platformę, żeby tam zacząć w zasadzie od nowa (inne działy, rozszerzona tematyka). Nie publikuję żadnych postów, za to zaczęłam dbać o sm - facebooka i instagram aktywnie na nich działając.

Instagram przyniósł nieoczekiwane korzyści. W bio mam link do starej wersji bloga i zauważyłam w statystykach sporo wejść na niego. Fakt, że ważne jest tagowanie zdjęć (najlepiej polskie tagi, bo pisząc bloga po polsku za dużo nie zyskamy na wejściach osób nie mówiących w tym języku ;) ). Może i nie zbieram tyle serduszek, co aktywnie działające blogerki (nigdy nie dobiłam nawet do setki, gdzie u nich jest to słaby wynik), ale jednak jacyś ludzie do mnie stamtąd trafiają (ba, nawet kilka fajnych internetowych znajomości nawiązałam!)

Inna sprawa: zauważyłam (i z tego co znalazłam w internecie wiem, że nie tylko ja) błąd z tagami. Czasem nie działają i trzeba dodać zdjęcie kilka razy, albo chwilę po opublikowaniu zdjęcia dodać tagi w komentarzu. Wyczytałam wiele teorii na temat tego błędu i tak naprawdę dalej nie wiem, o co dokładnie chodzi.
  Temat: emigracja / wymarzony kraj
Peen

Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 17512

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2016-05-23, 23:04   Temat: emigracja / wymarzony kraj

monashee napisał/a:

Mój wymarzony kraj to Dania. Podobno jeden z najczęśliwszych krajów na świecie. Fakt, pogoda bywa czasem przytłaczająca. Ale wydaje mi się, że idzie przezwyciężyć leniwą chandrę.
Widoki nieziemskie, wszędzie woda, piękne, nowoczesne budynki, przyjaźni ludzie, coż więcej potrzeba :)

I zarabia się naprawdę dobrze.

Ja za to od grudnia mieszkam w Hiszpanii. Oficjalnie stwierdzam, że to najbardziej irytujący kraj na świecie. Serio.

Pierwsze słowo, jakie się uczysz, to "manana", czyli "jutro". Absolutnie wszystko jest na jutro. Urzędy są czynne często godzinę dziennie i nie myslałam, że kiedykolwiek to powiem, ale tęsknię za pocztą polską.

Ludzie są tępi. Mega sympatyczni i uśmiechnięci, ale po prostu tępi (nie chcę uogólniać, więc przyjmijmy, że wypowiadam się po prostu o osobach, które spotkałam w ciągu tego pół roku). Pomijając fakt, że mało kto mówi po angielsku w stopniu choćby podstawowym, to ich wiedza ogólna o świecie jest na poziomie zerowym. Spotkałam masę osób, które nie miały pojęcia o drugiej wojnie światowej (nie mówię tu o szczegółach i datach, a o tym, że takie coś w ogóle miało miejsce). Słyszałam też stwierdzenia, że lis jest z rodziny kotowatych i "jak to pies jest od wilka? to jak złapiesz wilka i go zabierzesz do domu to zamienia się w psa?" (a teoretycznie obracam się w kręgu wykształconych młodych ludzi, bo pracuję za barem w drogiej dzielnicy, gdzie przychodzi elita społeczna i przysżłość narodu. Nie dziwię się, że mają kryzys). Poza tym brudasy i syfiarze - mogą mieć popielniczkę na stoliku, a i tak będą wyrzucać pety pod siebie. Ostatnio znalazłam śliczną plażę, z miejscem na obiad (stoły piknikowe etc). Wokoło brudniej niż na naszych wysypiskach śmeici. Nikt też nie sprząta po psach, o czym się przekonałam niestety na własnej bosej stopie.

Poza tym, to kraj absurdu (przynajmniej dla mnie, jako Polki). U nas całkiem normalne jest, że mając bar zamykasz go, kiedy masz ochotę. Na dodatek zwykle kolejność zamykania jest następująca: najpierw środek, który można sobie wtedy spokojnie posprzątać, a potem wygania się neidobitków z ogródka). Tutaj (nie wiem jak w innych miastach, ale tak to działa w Walencji), to ile masz otwarty bar, zależy od wykupionej licencji. Ogródki zawsze muszą być zwinięte przed 1:30, ale w środku ludzie mogą siedzieć pół godziny dłużej (chyba, że mamy licencję klubu, wtedy jakoś do 3). Trochę wcześnie, biorąc pod uwagę fakt, że ludzie koło 1:00 bardzo często kończą jeść kolację (serio).

Dużo można by narzekać, ale za to jest przepięknie. Krajobrazy są powalające (na dowód zamieszczam zdjęcie zrobione 10 min od mojego domu, nawet da się go na nim zauważyć). Mieszkania są bardzo tanie (za 150€ mamy już trzypokojowe mieszkanie z basenem na parterze). Mieszka się w górach nad morzem. Jest cieplutko. Jedna osoba może z powodzeniem utrzymać się z najniższej pensji i wcale przy tym nie klepać biedy. Przy domu rosną nam pomarańcze, cytryny, mandarynki i różne inne owoce (nie ma smaczniejszych pomarańczy niż te dziko rosnące tutaj). Życie jest bardzo powolne i luźne. Obcy ludzie witają się ze sobą na ulicy jak sąsiedzi.

Podsumowując, nigdzie nie jest idealne. Na emigracji zawsze się tęskni za swoim krajem, nawet jeśli wczesniej marzyliśmy o tym, żeby z niego wyjechać. Za to po dwóch dniach w Polsce marzyłam tylko o tym, żeby znowu tu wrócić ;)

Temat: Jaki alkohol..
Peen

Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 29464

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2016-05-23, 15:41   Temat: Jaki alkohol..
Odkryłam teraz coś kompletnie nowego - truskawkowy gin. Niesamowicie smaczny, serwowany z płatkami róży. Typowo kobiecy smak :)
Chociaż wczoraj dowiedziałam się, że powstał przypadkiem, jako błąd przy destylacji.

Chociaż moim faworytem chyba na zawsze pozostanie wino.
  Temat: Tatuaż
Peen

Odpowiedzi: 158
Wyświetleń: 96397

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-09-25, 08:02   Temat: Tatuaż

mow napisał/a:

Badania rezonansu magnetycznego nie można także przeprowadzić w przypadku posiadania przez pacjenta tatuażu w badanej okolicy. - tak jest napisane http://krakow.multimedis....ans-magnetyczny

Ja wiem, właśnie o tym mówię. Czytałam to, bo to pierwszy link jaki się wyświetla w google po wpisaniu "tatuaż rezonans" ;)
I właśnie wydaje mi się, że bezpieczniej im tak napisać, niż pytać każdego, gdzie jego tatuaże były robione ;) Co i tak jest dziwne bo nigdzie indziej się z tym nie spotkałam

Jakby była potrzeba to by zrobili wszędzie i nie patrzyli raczej na to, czy może Ci potem spuchnąć albo boleć.
Peen

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-09-24, 17:43   Temat: Tatuaż
raczej jest to napisane jako przeciwwskazanie, bo nie będą każdego pytać, czy jego tatuaż jest więzienny, domowy, czy skąd pochodzi. Niebezpieczeństwo przy rezonansie dotyczy metali zawartych w farbie. W farbach używanych teraz nie ma nic metalicznego, dlatego nie uczulają, ani nie przeszkadzają w rezonansie.
Peen

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-09-23, 23:31   Temat: Tatuaż
http://forum.bodymodifica...yczny-a-tatuaz/ ;)

w każdym razie, ja miałam, a tatuaży mam sporo. Nic się nie stało, nie spuchły, nie bolały, nie piekły. To chyba na tej samej zasadzie, co ze znieczuleniem zewnątrzoponowym - też ponoć przy tatuażu nei chcą go stosować, ale znam dziewczyny, które tatuaż tam mają i nie miały z nim problemów ;)
Peen

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-09-23, 17:01   Temat: Tatuaż

Cytat

Podobają mi się tatuaże, tylko mam z nimi delikatny problem nie można robić badania MRI (rezonans magnetyczny) tych części ciała na których jest tatuaż, a ze względu na moje hobby było by to głupie, a szkoda

No nie można, jeśli masz zamiar dziarać się w więzieniu jakimiś farbami własnej roboty. Tusze do tatuażu nie zawierają ołowiu, więc nie musisz się martwić o rezonans
  Temat: Wzajemne działania wizerunkowe
Peen

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 4402

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-09-23, 14:39   Temat: Wzajemne działania wizerunkowe
Reklama za reklamę? Zależy, na ile się cenisz i czy to znany portal. Ja bym na to nie poszła ;)
  Temat: Garnitur
Peen

Odpowiedzi: 128
Wyświetleń: 43075

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2014-09-23, 13:56   Temat: Garnitur

wysek napisał/a:

Na wesela zdecydowanie muszka,

w życiu. Muszka tylko, jeśli ubierasz smoking. Inaczej to strasznie wygląda
  Temat: [opinia] alechanted.pl
Peen

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 2935

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-09-22, 22:20   Temat: [opinia] alechanted.pl
z chmurka tagow sie zgodze, ale fb i da duzo lepiej wygladaja wysuwane
  Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze
Peen

Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 29419

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-09-21, 19:07   Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze

Htsz napisał/a:

Edytowaniem komentarzy również bym się nie zajmował. Kasować. Spamer na w dupie co ty sobie myślisz i jakie nauczki mu chcesz dać. Nie czyta komunikatów i ostrzeżeń - nie stosuje się do sugestii, więc nie warto poświęcać mu więcej czasu niż trwa kasowanie komentarza.

i prawdopodobnie nawet nie wejdzie ponownie na Twojego bloga. Zostawia masowo komentarze na losowych i idzie dalej ;)
  Temat: Zdobywanie czytelników
Peen

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 9571

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-09-21, 17:20   Temat: Zdobywanie czytelników

17blackand29red napisał/a:

no raczej ,że mają być związane z tematyką bloga, przeciez nie chodziło mi o wklejanie memów tych bezsensownych...humor przyciąga wiec chodziło o przekazanie humorystycznej treści dzięki wizualizacji.

nie sprecyzowalas ;)

Strona 2 z 37
Skocz do: