Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 165
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.
adrkwi

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 16030

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-31, 01:12   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.

Wojciech W. napisał/a:

Dorzucę jeszcze kilka groszy od siebie. Ulotki kojarzą mi się z masówką i zaśmiecaniem przestrzenii. Osobiście nigdy nie czytam wręczanych mi na ulicy ulotek, a przyjmuję je jedynie ze względu na rozdających - oni w ten sposób ciężko pracują. Jeśli obracasz się w kręgach osób potencjalnie zainteresowanych blogosferą, warto moim zdaniem przygotować sobie wizytówkę. Elegancką, z klasą i z gustem. Ulotka to kawałek papieru. Wizytówka wciąż mimo wszystko kojarzy się z profesjonalizmem.

Subtelnie zaprojektowana ulotka może odnieść duży sukces. Wizytówka? Daj czytelnikowi wizytówkę, pytanie po co?
adrkwi

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-29, 14:14   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.
Wyrzucasz do kosza badziewne ulotki, jeśli jest jakaś dobrze zaprojektowana to zwrócisz na nią uwagę i zapamiętasz co trzeba. To, że nie słyszałeś o promocji bloga za pomocą ulotek to mało istotna informacja, o telefonie komórkowym, odtwarzaczu mp3 też nikt nigdy nie słyszał a jednak je skonstruowali. Każde działanie jest dobre, kwestia żeby nie nadwyrężyć się zbytnio finansowo a efekt był wymierny.
adrkwi

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-26, 12:18   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.

adrkwi napisał/a:

to samo w przypadku koszulek. Adres dałbym raczej w okolicach klatki piersiowej - szczególnie w wersji dla pań ;D w wersji męskiej coś (logo, obiekt) co zwróci uwagę.

Jasne, że skuteczniejsze ale nie sądzę by ktoś miał ochotę to nosić, zabieg jaki ja zrobiłem na swoim projekcie zwiększa prawdopodobieństwo, że t-shirt nie skończy jak szmata do podłogi.
adrkwi

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-24, 16:46   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.

chomik21m napisał/a:

adrkwi, Możesz powiedzieć, ile kosztuje zrobienie koszulki z własnym napisem i gdzie coś takiego zrobić?

Projekt zrobiłem sam ale sporo stron daje możliwość "zaprojektowania" t-shirtu z widoku strony internetowej np http://koszulka.pl/koszulkomat

Moje nadruki zostały wydrukowane przez http://naklate.pl ale to w ramach współpracy, której wynikiem jest ta koszulka http://powiedzialem.pl/ki...powiedzialempl/
  Temat: Profil i strona bloga na Google+
adrkwi

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8248

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-24, 14:40   Temat: Profil i strona bloga na Google+
Siedzę na fejsie, g+, twitterze, instagramie, zaraz na nk pewnie wejdę no bo po co zamykać sobie kanał dystrybucyjny?
adrkwi

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-24, 14:31   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.
Każda forma pchania się do przodu daje korzyści, ja mam np swój własny t-shirt, chodzę w nim, ma to jakiś mały skutek, drugi poleciał w konkursie i zwyciężczyni pewnie robi to samo =) a co będzie lepszą reklamą jak adres strony na kobiecym ciele? :D
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
adrkwi

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 97972

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-07-16, 11:17   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Ode mnie: http://powiedzialem.pl/tech/jak-wypromowac-bloga/

Zebrałem się w sobie, kilka (myślę) cennych podpowiedzi.
  Temat: [opinia] Co myślisz o szablonie 'Confidence'?
adrkwi

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 1765

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-06-28, 01:10   Temat: [opinia] Co myślisz o szablonie 'Confidence'?
Wywaliłbym ten top szary, zmienił na coś ale sam nie wiem teraz na co dokładnie. Tak poza tym jest fajny.
  Temat: [porada] Ugryź - czy oznaczyć rozsuwane menu?
adrkwi

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 2494

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-06-26, 18:04   Temat: [porada] Ugryź - czy oznaczyć rozsuwane menu?
Połapią się ale nie będą tam spodziewali się menu tylko odnośnika do strony głównej. Jeśli ktoś będzie szukał wzrokowo menu to będzie dobrze ukryte dla niego.
  Temat: [galeria zdjęć] Ursus - opuszczona fabryka
adrkwi

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 4480

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2013-06-24, 18:50   Temat: [galeria zdjęć] Ursus - opuszczona fabryka
najchętniej na podstawie 2 bądź 3 zrobiłbym sobie szablon do bloga.
  Temat: Pozycjonowanie - opłaca się?
adrkwi

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 13138

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-06-12, 22:15   Temat: Pozycjonowanie - opłaca się?
U mnie też znaczna część wejść pochodzi z wyszukiwarek ale czy opłaca się pozycjonować bloga pod frazy blog lifestyle czy blog ogrodniczy? Wyjątkiem jest chyba tylko blog modowy.
  Temat: Pozycjonowanie - opłaca się?
adrkwi

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 13138

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-06-12, 19:05   Temat: Pozycjonowanie - opłaca się?
Jak myślicie, opłaca się pozycjonować bloga? Np, ja uznałem, że na frazę blog lifestyle wypozycjonuje się samodzielnie na pierwszą stronę, aktualnie jestem nawet na pierwszym miejscu tylko co z tego skoro nie przekłada się to na wejścia. Jest wgl jakiś sens pozycjonować bloga na wybrane frazy? Nie lepiej skupić się na budowaniu marki tak aby ona była wyszukiwana?

Strona 2 z 14
Skocz do: