Autor |
Wiadomość |
Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
adrkwi
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 10444
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-05-30, 23:42 Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
Htsz napisał/a: a nie zastanawiało was nigdy po co ludzie wklepują adres stron do wyszukiwarki?
Ja zacząłem myśleć o tym gdy spojrzałem właśnie na wyszukiwane frazy przekierowujące na mojego bloga. Skoro ktoś zna adres to po co go najpierw szuka? Być może jest tak jak mówisz, ktoś szuka też informacji na temat strony. |
Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
adrkwi
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 10444
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-05-30, 14:49 Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
Temat założony po to by dowiedzieć się jakie zapytanie z google generuje u was największy ruch na blogu.
U mnie ( co jest dość dziwne) są to hasła powiedzialem.pl i powiedzialem blog, mają zdecydowaną przewagę nad innymi zapytaniami. Jak to wygląda u Ciebie? |
Temat: [galeria zdjęć] fotografia rodzinna ;) |
adrkwi
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2782
|
Forum: Fotografia Wysłany: 2013-05-28, 01:31 Temat: [galeria zdjęć] fotografia rodzinna ;) |
bardzo fajne, jak się kiedyś dorobię dobrego aparatu to też spróbuje swoich sił. |
Temat: Jak wiele ludzie zrobią by dostać coś za darmo? |
adrkwi
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 9076
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-05-25, 09:55 Temat: Jak wiele ludzie zrobią by dostać coś za darmo? |
Htsz napisał/a: tym razem Samsung Galaxy S4 a zadanie polega na wpatrywaniu się przez godzinę na telefon, oczywiście nikt nie uprzedził, że ktoś zacznie przeszkadzać ;-)
Świetna akcja, takie reklamy produktów to ja rozumiem |
Temat: Co teraz czytasz? |
adrkwi
Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 69946
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-05-24, 00:27 Temat: Co teraz czytasz? |
Skończyłem Bóg nosi dres teraz czas na Punkhead |
Temat: [ocena] komercha.pl |
adrkwi
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 4612
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-05-22, 21:41 Temat: [ocena] komercha.pl |
LIGEIRO napisał/a: Czy to jest miejsce np. dla Ciebie?
Zdecydowanie nie, to nie moja tematyka, nie mój świat.
LIGEIRO napisał/a: Napisałeś, że jest to miejsce dla osoby takiej i takiej, ale czy będzie ona zadowolona z tego co czyta?
Ciężko stwierdzić, sprawdź swoje statystyki, będziesz wiedział czy dotychczasowi czytelnicy wracają.
LIGEIRO napisał/a: + ciężko byłoby zrobić kategorie, mimo wszystko
Spróbuj, dużo łatwiej poruszać się dzięki nim po blogu. |
Temat: [ocena] Powiedzialem.pl - Wasze ogólne spojrzenie na bloga |
adrkwi
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 5104
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-05-22, 18:30 Temat: [ocena] Powiedzialem.pl - Wasze ogólne spojrzenie na bloga |
wendigo napisał/a: adrkwi napisał/a: Nie uważam, że każdy wpis musi zawierać 2 strony a4.
Też tak nie uważam, po prostu wyrażam swoją opinię, a jest taka, że Twoje wpisy mają potencjał moim zdaniem niewykorzystany przez to że są krótkie.
Cóż wezmę to pod uwagę i postaram się od czasu do czasu rozpisywać się ciut bardziej. |
Temat: [ocena] komercha.pl |
adrkwi
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 4612
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-05-22, 18:29 Temat: [ocena] komercha.pl |
Na dzień dobry wita mnie hmm mega minimalistyczny szablon, rzecz gustu, ja dodałbym tylko jakieś logo lub header zamiast tekstu, reszta mi odpowiada.
Ze strony o mnie dowiaduje się, że
Cytat Nie interesują mnie zasady dobrego zachowania, bezstronności i szacunku. W muzyce nie ma już miejsca na promowanie gówna, ma być tylko lepiej. Krytycznie moim krzywym okiem.
a u Ciebie grzecznie. Poza tym czcionka w tytułach wpisów nie ma polskich znaków więc nie jest jednolita.
Twój blog (wg. mnie) to miejsce dla osoby chcącej zabić odrobinę czasu i poczytać głównie o muzyce z mtv itd. Podkreślam, że to moje odczucia. Brakuje mi tu na pewno kategorii bo przewijanie ciągle strony głównej jest irytujące, wolałbym kliknąć w interesującą mnie kategorię.
To tyle ode mnie, powodzenia! |
Temat: koncert Green Day 18.06.2013 Łódź |
adrkwi
Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 1888
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2013-05-22, 00:03 Temat: koncert Green Day 18.06.2013 Łódź |
Zapytam krótko, będzie ktoś z was na tym koncercie? Może mały meeting? |
Temat: Jak wiele ludzie zrobią by dostać coś za darmo? |
adrkwi
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 9076
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-05-17, 09:28 Temat: Jak wiele ludzie zrobią by dostać coś za darmo? |
Htsz napisał/a: kolejne, uważam, ze pasuje do tematu. Negocjacje z kobietą, akcja Heinekena. Sprzedawca mówi do faceta, że jak przekona swoją do kobietę do zakupu krzeseł (plastikowe jak na przystanku czy stadionie) to dostanie bilet na finał ligi mistrzów
Toż to sprawa życia i śmierci |
Temat: [ocena] Powiedzialem.pl - Wasze ogólne spojrzenie na bloga |
adrkwi
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 5104
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-05-17, 09:17 Temat: [ocena] Powiedzialem.pl - Wasze ogólne spojrzenie na bloga |
Nie uważam, że każdy wpis musi zawierać "2 strony a4". Wystarczy wejść na tak znane blogi jak kominek, stayfly, pokolenieikea i okazuje się, że nie tylko ja praktykuje krzyżowanie długich wpisów z krótkimi.
Zauważ, że najpierw piszesz:
Cytat nie lubię blogów, które nie są typowymi pamiętnikami
Następnie
Cytat No nie wiem, ale jak czytam bloga, to lubię dogłębniej poznawać autora.
a to już cecha pamiętników, tam autor umieszcza informacje, które pozwalają penetrować jego "ja". Kolejną cechą pamiętników jest też całkowity brak interakcji z czytelnikiem. Ja piszę by coś zahaczyć, udrapać temat ale nigdy w sposób, który wręcz rygorystycznie narzuca mój punkt widzenia czytelnikowi, zawsze zostawiam miejsce na jakieś "ale" i wyrażenie własnej opinii. Dobrze jest wiedzieć co myślą Twoi czytelnicy, ułatwia to trochę pisanie na przyszłość.
Pewnie wielu z was pomyśli, że niekiedy tak wulgarne słownictwo czytają tylko półgłówki, wygląda, że nie. Większość moich fanów z facebooka to ludzie w trakcie lub po studiach wyższych, pracownicy dużych korporacji i małych firm. Z maili, które dostaje wynika to, że takie miejsce w sieci jest potrzebne, nie wszyscy chcą czytać o pewnych rzeczach językiem gazetowym, są też tacy, którzy preferują moje pisanie a wcale nie jest ich tak mało a liczba ludzi wciąż rośnie.
Tak naprawdę każdy musi znaleźć swoją niszę, w której się dobrze czuje i w ten sposób pisać bloga. Racją jest to, że pod wpływem waszych opinii nie zmienię swojego stylu pisania bo to jest mój styl i każdy sobie powinien jakiś wypracować. Wydaje mi się, że opinie pozytywne jak i negatywne są tak samo ważne, bo to wciąż lepsze niż być nijakim. |
Temat: Jak zrobić, żeby obraz zawierał hiperłącze do emaila? |
adrkwi
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 4837
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-05-16, 16:55 Temat: Jak zrobić, żeby obraz zawierał hiperłącze do emaila? |
Szel napisał/a: Czytałeś temat? Ty NIE MASZ powiązania z GRAFIKĄ, tym bardziej bezpośredniego.
Z tego co napisałaś wynikało, że chodzi Ci o zwykłe przekierowanie z obrazka do mailto. |
|