| Autor |
Wiadomość |
Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
HitFan
Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 58666
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-03-15, 20:13 Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
| Ja chciałem zebrać w jednym miejscu moją kolekcję. Na początku przedstawiałem ją na forum totalnie z tym niezwiązanym. Potem trafiłem na forum stricte modelarsko-kolekcjonerskie. Niestety wrzucanie sporej ilości zdjęć w postach wiązało się z dużą nieczytelnością tematu. Ponadto podpatrzyłem, że kilku użytkowników przedstawia modele na swoich stronach i postanowiłem postąpić podobnie.:) |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
HitFan
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51247
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-03-15, 16:24 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
Ja bloga prowadzę w miarę na bieżąco z kolekcją, tzn. jak kupuje/dostaje, to zaczynam powoli brać się za znalezienie i potwierdzenie informacji. Potem czekam na ładną pogodę, żeby zdjęcia porobić. Później zostaje czekać na wenę, żeby wszystko poskładać w całość. Nie piszę postów na zapas |
Temat: Od jak dawna blogujesz? |
HitFan
Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 63469
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-03-15, 15:26 Temat: Od jak dawna blogujesz? |
Między pół roku a rokiem. Dokładniej od lipca 2015 |
Temat: [komputer] Jaką masz myszkę i klawiaturę? |
HitFan
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 14215
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-03-13, 20:28 Temat: [komputer] Jaką masz myszkę i klawiaturę? |
Htsz napisał/a: jak nie znajdę lepszej w rozsądnej cenie, to kupię nową sztukę.
Zrobiłbym identycznie. Mysza jest świetna i niezastąpiona.
Żeby nie było offtopu, to tu jeszcze moja bezprzewodowa, której nie używam na co dzień, a jedynie kiedy laptop jest "mobliny".
Kupiłem ją na aliexpress za 26 zł. Działa świetnie. Mega pozytywnie się zaskoczyłem. Zero jakiś przeskakiwań, czy innych objawów szajsowatego sensora. Przyciski mają fajny skok. |
Temat: Pokaż swój pulpit |
HitFan
Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 114982
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-03-13, 13:01 Temat: Pokaż swój pulpit |
 |
Temat: [komputer] Jaką masz myszkę i klawiaturę? |
HitFan
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 14215
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-03-12, 18:34 Temat: [komputer] Jaką masz myszkę i klawiaturę? |
Klawiatura z laptopa, a myszka taka:
A4Tech XGame XL-750K "X7". Posiadam ją od dwóch lat i cały czas sprawdza się świetnie, co tu dużo mówić. Nie zawodzi |
Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje? |
HitFan
Odpowiedzi: 161
Wyświetleń: 81730
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2016-03-12, 18:24 Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje? |
Moje hobby to przede wszystkim kolekcjonowanie modeli, które przedstawiam na blogu |
Temat: Wasza ulubiona gra? |
HitFan
Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 77683
|
Forum: Gry Wysłany: 2016-03-12, 18:22 Temat: Wasza ulubiona gra? |
| Moje ulubione gry to Hitman: Krwawa Forsa, S.T.A.L.K.E.R. Cień Czarnobyla z modem Autumn Aurora 2 oraz S.T.A.L.K.E.R. Zew Prypeci z modem MISERY. Oprócz tego lubię Borderlandsy, pozostałe części Hitmana, Medal of Honor (2010) i serię Modern Warfare. |
Temat: Wasze ulubione gry z dzieciństwa? :D |
HitFan
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 22735
|
Forum: Gry Wysłany: 2016-03-12, 18:20 Temat: Wasze ulubione gry z dzieciństwa? :D |
Z gier, w które grałem w dzieciństwie najbardziej lubię V-Rally 2 Expert Edition. Do tej pory zdarza mi się wracać do gry, mimo że ma 16 lat |
Temat: [komputer] twoja maszyna ? |
HitFan
Odpowiedzi: 96
Wyświetleń: 42958
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-03-12, 18:18 Temat: [komputer] twoja maszyna ? |
Ja posiadam Acer Aspire 5742G 15" w wersji z Intel® Core™ i3-370M 2x2,4GHz, 4GB DDR3 RAM, GeForce® GT420M 1GB, HDD 500GB.
Demon prędkości to nie jest, ale pozwala płynnie pracować. Do gier sprzed paru lat też się nadaje. Borderlandsy, Hitmany, S.T.A.L.K.E.R.y, Crysis I i II bez problemu w natywnej rozdzielczości. |
Temat: [blogspot] niewłaściwe opisy linków udostępnianych na FB |
HitFan
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2404
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-03-12, 00:31 Temat: [blogspot] niewłaściwe opisy linków udostępnianych na FB |
Dobry wieczór. Piszę tutaj ponieważ już raz mi pomogliście, a znow mam problem...
Od jakiegos czasu (miesiąc dwa), gdy udostępniam posty z bloga (rajdowakolekcja.blogspot.com) na Facebooku to udostępniają się w takiej formie:
Miniaturka, pogrubiony tytuł bloga i posta oraz początek treści ostatniego komentarza. Czy da się coś zrobić, żeby zamiast komentarza wyświetlała się treść danego posta?
Pozdrawiam!
EDIT:
Próbowałem tego sposobu:
Kod http://www.addthis.com/academy/how-to-add-open-graph-tags-using-blogger/
Ale kiedy próbuję jakikolwiek post sprawdzić w Facebook Open Graph Object Debugger wyświetla mi błąd Cytat Your page has meta tags in the body instead of the head. This may be because your HTML was malformed and they fell lower in the parse tree.
Please fix this in order for the tags to be usable.
Sprawdziłem w kodzie szablonu i rzeczywiście tak jest. Ale, czy jeśli przeniosę je do sekcji head to nie posypie mi się strona? Sekcja body kończy przy 1900 wierszu, a znaczniki meta pojawiają się już w połowie (nie te od open graph). |
Temat: Gdzie kupiłeś plecak do szkoły? A może nosisz torbę? |
HitFan
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 4879
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2016-03-07, 13:02 Temat: Gdzie kupiłeś plecak do szkoły? A może nosisz torbę? |
| Ja swój plecak kupiłem w Tesco - co roku markowe są po 50zł. Mój jest z Umbro. Wcześniej miałem z Nike, kupiony na SuperSklepie. Musiałem zmienić bo do Nike'a nie mieścił mi się laptop |
| |