|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 246
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: nad morze czy w góry? |
Kredka
Odpowiedzi: 178
Wyświetleń: 39583
|
Forum: HydePark Wysłany: 2010-08-06, 20:08 Temat: nad morze czy w góry? |
| Na pewno masz rację, choć nie wiem, czy stać mnie na tak bohaterski wyczyn, jakim jest poranne wstawanie w wakacje. (; |
Temat: nad morze czy w góry? |
Kredka
Odpowiedzi: 178
Wyświetleń: 39583
|
Forum: HydePark Wysłany: 2010-08-06, 19:14 Temat: nad morze czy w góry? |
Ja zawsze byłam rozdarta - najbardziej by mi odpowiadało tak z jednego okna mieć góry, z drugiego morze. (; Jako dzieciak jeździłam na zmianę, raz tu, raz tam, później miałam etap "buntu" i paradowania non stop w glanach i wyłącznie czarnych ciuchach, a że glany na plażę nie bardzo się nadają... (; Zostało zatem zdobywanie szczytów (aczkolwiek lęk wysokości przeszkadzał i uniemożliwiał wypady np. na Orlą Perć), wyjazdy w Bieszczady i wędrówki górskimi szlakami. Góry od zawsze kojarzą mi się zresztą z jakąś taką wolnością - samotne wędrowanie szlakami sprzyjało rozmyślaniom i uwolnieniu się od pewnych spraw, napawało jakąś taką siłą. Obecnie na szczęście morze też wróciło do łask - opalanie na dłuższą metę robi się co prawda raczej nudne, za to spacerów brzegiem morza i wpatrywania się w horyzont nie zastąpi nic. (; Uwielbiam też fotografować chmury, a nigdzie chyba nie są takie niesamowite jak nad morzem.
Jedyne, co mi tam zawsze przeszkadza, to zbyt duże ilości ludzi, nie przepadam za tłumem. Pewnie dlatego cenię sobie wypady nad morze zimą - jest na co popatrzeć, a turystów niewielu. |
Temat: Martwe społeczności |
Kredka
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 21088
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2010-08-06, 15:10 Temat: Martwe społeczności |
Konto na gronie założyłam wieki temu, ale jakoś mnie ten portal specjalnie nie zachwycił, dłuższy czas nie wchodziłam i w konsekwencji zapomniałam hasła. Do powrotu mnie raczej nie ciągnie, natomiast zastanawiam się, czy jest to serwis rzeczywiście taki "martwy"? Pewnie, że do NK czy FB mu daleko, to nie ta skala, ale chyba nadal ma jeszcze sporo użytkowników.
Mam jeszcze majspejsa - zarejestrowałam się jakoś w 2006 r., przez pierwsze dwa lata często tam bywałam i mam w sumie dużo sympatii do tego portalu. Plusem są muzyczne powiązania, trafiłam na kilka całkiem niezłych zespołów - takich początkujących, mało znanych, a całkiem dobrze się zapowiadających, a oprócz tego udało mi się zawrzeć sporo sympatycznych znajomości (część przeniosła się później na płaszczyźnie 'realną'). Polecam też MS osobom, które chciałyby po prostu poćwiczyć znajomość języków - pisałam np. z hiszpańskimi znajomymi w ich języku (no, próbowałam pisać ).
Teraz niestety wiele tych znajomości się rozluźniło, konto zostało, ale ostatnio rzadko tam bywam. Brak czasu jednak robi swoje. |
Temat: last.fm - mój muzyczny profil |
Kredka
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 27646
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2010-08-06, 14:46 Temat: last.fm - mój muzyczny profil |
Mm, lubię ten portal – nie tyle za możliwości „społecznościowe” (wyszukiwanie znajomych, udzielanie się na tamtejszych forach itp.), ile za te polecane utwory. Dzięki LF udało mi się trafić na sporo naprawdę świetnych zespołów czy wykonawców, o których wcześniej nie miałam pojęcia. (: Fajna sprawa.
Konto: http://www.lastfm.pl/user/MsMelancholy |
Temat: Od jak dawna blogujesz? |
Kredka
Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 64954
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2010-08-06, 13:09 Temat: Od jak dawna blogujesz? |
Moja historia z blogowaniem zaczęła się w sumie niedawno - wcześniej nie odczuwałam zupełnie potrzeby uzewnętrzniania swoich emocji/przemyśleń całemu "światu", blogi wydawały mi się po prostu formą ekshibicjonizmu (mówię o takich z kategorii dzienników osobistych, tematycznych wtedy nie traktowałam jako blogi). Nie bez wpływu było pewnie to, że raczej ich w ogóle nie czytałam (poza kilkoma wyjątkami - ale to były blogi osób znanych na płaszczyźnie realnej). Jakieś dwa lata temu sytuacja zmieniła się diametralnie, przypadkiem trafiłam na kilka wirtualnych pamiętników, wciągnęły mnie. Czytałam coraz więcej, podobało mi się, że są tak różnorodne, że są sposobem kreacji swoich własnych mikroświatów - no i zamarzył mi się też własny światek. I tak powstało konto na bloxie (przypadek), a że nie przepadam za zmianami - to cały czas piszę tam. Ostatnio myślałam o przenosinach (bo chciałam trochę zmienić formułę pisania i cały blog na bardziej minimalistyczny, zarówno pod względem wyglądu, jak i treści), ale pewnie skończy się to po prostu na założeniu drugiego bloga i prowadzeniu dwóch jednocześnie. Bo sentyment pewnie nie pozwoli mi na drastyczne odcięcie sie od starych dziejów.
Oprócz tego mam jeszcze mini-bloga (bo chyba tak to można nazwać?), na soup.pl |
Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Kredka
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 53254
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2010-08-06, 12:13 Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Wiadomo, istotne jest pierwsze wrażenie – a ono, tak jak w wypadku ludzi, zależy od wyglądu. Grafika może zaintrygować, zachwycić albo wręcz przeciwnie – zniesmaczyć totalnie i sprawić, że mam ochotę od razu uciec, bez sprawdzenia, czy pozory jednak nie mylą. Oczywiście nie chodzi o to, żeby była jakaś specjalnie wymyśla – po prostu ważne, czy jest czytelna, przyjemna dla oka (zawsze podobały mi się szablony minimalistyczne w stylu, stonowane w kolorach, takie subtelne i mające „coś” w sobie). No i nie ma co ukrywać, reklamy (przynajmniej dla mnie) od razu dyskredytują. Nic tak nie psuje wrażenia i atmosfery, jak wyskakujące znienacka kolorowe (albo gadające, o zgrozo) banery, zasłaniające pół ekranu.
Pewnie, że zasadniczo najważniejsza jest treść, a blog ładny, ale niczego ciekawego niewnoszący, na dłużej nie zatrzyma. Tylko jednak – czasem nawet nie sprawdzę, czy ta treść jest interesująca, bo na wstępie odstraszy mnie wygląd.
[trochę nieswojo się czuję, pisząc tu pierwszego posta – ale jakoś trzeba zacząć (;] |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |