| Autor |
Wiadomość |
Temat: PROBLEM Z HD |
solex
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3196
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2006-09-28, 16:48 Temat: PROBLEM Z HD |
moron napisał/a: solex, od samego poczatku tak jest?
jak robiles partycje?
robiles defragmentacje?
RE: Wszystko zgodnie z instrukcją. I prawdę mówiąc jest tak od samego początku zainstalowania HDD...( Cichy przytłumiony chrzęst) Lecz słyszalny.
Prawdę mówiąc nie wiem, o co chodzi?? Z tego, co wiem dysk jest uszkodzony, objawy j/w
Oddałem HDD do jednego zakładu celem sprawdzenia i tu ciekawość. W jednym niezależnym zakładzie wykryto, że HDD jest uszkodzony, w następnym gdzie był zakupiony fachowiec przedmuchał, przeczyścił i nie stwierdził usterki :-))) Powiedział, że jak dysk głośno pracuje tzn. szuka jakiegoś programu i stąd takie objawy. Bardzo ciekawe stwierdzenie. Następnie domniemał, że to pewnie jakaś usterka w kompie albo jakiś utajony virus. Zgłupiałem już do reszty i oczywiście oddałem dysk do sprawdzenia do innego zakładu (serwisowego) Już z kolei trzeciego, jestem ciekaw co oni mi takiego ciekawego (powiedzą) ?? na temat mojego dysku :-))))
solex |
Temat: PROBLEM Z HD |
solex
Wyświetleń: 3196
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2006-09-24, 18:58 Temat: PROBLEM Z HD |
Prosze mi (napisac) odnosnie objawów glosnej pracy mojego HD
160GB (Samsung SP 1614N)
Mianowicie- podczas ladowania sie systemu i przechodzenia na inna
partycje slychac gluche dudnienie HD- (slyszalne) Czy to normalny
objaw ?? Czy tez nie. HD jest jeszcze na gwarancji. Dysk mam podzielony
na trzy partycje , wolnego miejsca jest sporo na wszystkich partycjach.
Czyli dysk jest tylko zaladowany gdzies w 48% System Op. WindowsXP
solex |
Temat: Windows Live Mail Desktop |
solex
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3592
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2006-09-03, 16:13 Temat: Windows Live Mail Desktop |
Czy można zainstalować program Windows Live Mail Desktop
posiadając Outlook Express 6 ??
I tu moje pytania:
- bez deinstalacji OE??
- czy można po zdecydowaniu na instalację W.L.M.D zrobić nakładkę na OE ??
- a jeśli po zrobieniu nakładki W.L.M.D zrezygnować z niej i co z OE czy potrzebna nowa instalacja??
solex |
Temat: LCD - NEC73V |
solex
Wyświetleń: 4270
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2006-08-19, 17:32 Temat: RE: LCD |
Htsz napisał/a: czy szkodliwe dla monitora to nie wiem, ale dla ciebie powoli będzie ponieważ coraz więcej uzytkowników działa już na 1024x768 i wyższych, nawet największe portale robią już swoje strony pod te większe rozdzielczości, 800x600 pewnie za jakiś czas wyjdze z użytku, dodatkowo to mały komfort pracy w programach, a na większych rozdzielczościach zawsze możesz ustawić większe ikonki
p.s. od tego sie lcd raczej nie zepsuje, będziesz miał chyba jedynie gorszą jakość wizualną
RE: oto mi właśnie chodziło, czy takie ustawienia jakie mam, nie będą miały ujemnego wpływu na nonitor ?? Orientuję się, że dla oczu raczej nie.Pomimo,że producent zaleca j/w
Przy starcie systemu pojawia mi sie info o zalecanej zmianie na 1280x1024.....
Nie wydaje mi się ażebym musiał się do tego info dostosować......
solex |
Temat: LCD - NEC73V |
solex
Wyświetleń: 4270
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2006-08-19, 08:43 Temat: LCD - NEC73V |
Posiadam monitor LCD - NEC 73V ustawiona mam rozdzielczosc ekranu na
800x600 Producent mi zaleca ustawienia optymalne na 1280x1024. Czy w
moim przypadku ustawienia rozdzielczosci nie bedzie to szkodliwe dla
monitora.
solex |
Temat: ZEGAR !!! |
solex
Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3055
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2006-07-06, 18:22 Temat: ZEGAR !!! |
Dlaczego zegar systemowy pokazuje np. godz 05.08 a nie 17.08 W ustawieniach zegara widnieje czas 17.08
System op. Windows XP
solex
RE: Już dałem rady i jest OK Panel sterowania/opcje regionalne/dostosuj/godzina i to wszystko w zależności od potrzeb
solex |
Temat: SKANER ON-LINE |
solex
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4189
|
Forum: Internet Wysłany: 2006-07-04, 16:02 Temat: SKANER ON-LINE |
RE: Nie mam żadnej zapory. Fakt, że mogę użyć innego skana ON-LINE ale nie o to chodzi. Chcę znać przyczynę i ewentualnie na przyszłość zapobiec takim sytuacją
ps. niestety ja nie używam "PAINTA" ale mam (paintstar'a ) kto wie?? może kiedyś
solex |
solex
|
Forum: Internet Wysłany: 2006-07-03, 21:01 Temat: SKANER ON-LINE |
Htsz napisał/a: chodzi o skaner na stronie internetowej ? czy o plik instalacyjny programu mks ?
solex napisał/a: (Plik instalacyjny jest zbyt krótki lub uszkodzony. Instalacja
zostala przerwana)
może instalka ci się źle sciągnęła...
RE: Chodzi o skaner On-Line [http://www.mks.com.pl/skaner/ ] i właśnie z owej strony został ściągnięty pliczek z biblioteką itp.Objawy są takie same bez zmian po kilkukrotnym instalowaniu i wejściu na stronę. Dzieje się to samo. Jak klikam na plik (naprawa instalacji) Wyświetla mi się info ( Wystąpił błąd przy rejestracji serwisu poczty. Kod błędu: 1 )
To jest właśnie kino OKO
solex |
solex
|
Forum: Internet Wysłany: 2006-07-03, 17:46 Temat: SKANER ON-LINE |
Co moze byc przyczyna nie wlaczania sie skanera- On-Line
(okienko puste z malym krzyzykiem po lewej stronie) pomimo;
zainstalowania swiezej biblioteki, oraz poprawnej konfiguracji IE 6.0
Natstepnie wchodzac w Files/MKS/Bin/MksSetup - i po niby instalce, wyswietla mi sie
info
(Plik instalacyjny jest zbyt krótki lub uszkodzony. Instalacja
zostala przerwana)
Co jest przyczyna takiej sytuacji ?? Bo nic a nic z tego nie rozumiem
solex |
Temat: AKTYWNY ELEMENT |
solex
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3277
|
Forum: Internet Wysłany: 2006-06-27, 20:35 Temat: AKTYWNY ELEMENT |
Htsz napisał/a: solex napisał/a: Ale wybrnąłem z owego problemu wypada napisać jak
solex napisał/a: A ja byłem przekonany, że na forum można poruszać podobne tematy w tej chwili poddałbym to stwierdzenie w wątpliwość .... o co chodzi ?
RE: Miałem na myśli wyrozumiałość, a nie stawianie się ponad innych z powodu braku (wiedzy) piszącego o problemie..................................
solex |
solex
|
Forum: Internet Wysłany: 2006-06-24, 17:48 Temat: AKTYWNY ELEMENT |
moron napisał/a: Cytat RE: Niestety niczego nie złapałem - jak na razie a zalozysz sie ze masz w kompie minimum kilka trojanow?
jestem tego pewien na 100%
przy starym IE komp ci moze szlak trafic jak bedziesz po samych blogach chodzila...
solex napisał/a: Sporo jest niejasności w Twoich (opisach) czegoś używam?, czegoś starego? nic a nic z tego nie rozumiem jak nic nie rozumiesz to polecam poczytac troche w internecie albo wynajac informatyka
najprawdopodobniej dodatkowo mimo ze nic nie robisz przy komputerrze procek pracuje na minimum 20%
RE: Bardzo pouczające stwierdzenie, jak widać jesteś pewny swoich (racji)
Powiem to inaczej, "NIKT NIE JEST IDEALNY" nawet TY
Ale wybrnąłem z owego problemu
ps. b. dziekuję za umoralnienie oraz zainteresowanie. A ja byłem przekonany, że na forum można poruszać podobne tematy w tej chwili poddałbym to stwierdzenie w wątpliwość .... |
solex
|
Forum: Internet Wysłany: 2006-06-24, 09:02 Temat: AKTYWNY ELEMENT |
moron napisał/a: uuu...
wyglada ze cos zlapalas...
nie dosc ze uzywasz tego...
...czegos  to na dodatek starej wersji...
AdAware+ firewall z antywirem + update IE i XP + opera/firefox
RE: Niestety niczego nie złapałem - jak na razie
Sporo jest niejasności w Twoich (opisach) "czegoś używam?, czegoś starego?" nic a nic z tego nie rozumiem |
| |