Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 28
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: PROBLEM Z HD
solex

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3196

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2006-09-28, 16:48   Temat: PROBLEM Z HD

moron napisał/a:

solex, od samego poczatku tak jest?
jak robiles partycje?
robiles defragmentacje?

RE: Wszystko zgodnie z instrukcją. I prawdę mówiąc jest tak od samego początku zainstalowania HDD...( Cichy przytłumiony chrzęst) Lecz słyszalny.

Prawdę mówiąc nie wiem, o co chodzi?? Z tego, co wiem dysk jest uszkodzony, objawy j/w
Oddałem HDD do jednego zakładu celem sprawdzenia i tu ciekawość. W jednym niezależnym zakładzie wykryto, że HDD jest uszkodzony, w następnym gdzie był zakupiony fachowiec przedmuchał, przeczyścił i nie stwierdził usterki :-))) Powiedział, że jak dysk głośno pracuje tzn. szuka jakiegoś programu i stąd takie objawy. Bardzo ciekawe stwierdzenie. Następnie domniemał, że to pewnie jakaś usterka w kompie albo jakiś utajony virus. Zgłupiałem już do reszty i oczywiście oddałem dysk do sprawdzenia do innego zakładu (serwisowego) Już z kolei trzeciego, jestem ciekaw co oni mi takiego ciekawego (powiedzą) ?? na temat mojego dysku :-))))

solex
  Temat: PROBLEM Z HD
solex

Wyświetleń: 3196

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2006-09-24, 18:58   Temat: PROBLEM Z HD
Prosze mi (napisac) odnosnie objawów glosnej pracy mojego HD
160GB (Samsung SP 1614N)
Mianowicie- podczas ladowania sie systemu i przechodzenia na inna
partycje slychac gluche dudnienie HD- (slyszalne) Czy to normalny
objaw ?? Czy tez nie. HD jest jeszcze na gwarancji. Dysk mam podzielony
na trzy partycje , wolnego miejsca jest sporo na wszystkich partycjach.
Czyli dysk jest tylko zaladowany gdzies w 48% System Op. WindowsXP

solex
  Temat: Windows Live Mail Desktop
solex

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3592

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2006-09-03, 16:13   Temat: Windows Live Mail Desktop
Czy można zainstalować program Windows Live Mail Desktop
posiadając Outlook Express 6 ??
I tu moje pytania:
- bez deinstalacji OE??
- czy można po zdecydowaniu na instalację W.L.M.D zrobić nakładkę na OE ??
- a jeśli po zrobieniu nakładki W.L.M.D zrezygnować z niej i co z OE czy potrzebna nowa instalacja??
solex
  Temat: LCD - NEC73V
solex

Wyświetleń: 4270

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2006-08-19, 17:32   Temat: RE: LCD

Htsz napisał/a:

czy szkodliwe dla monitora to nie wiem, ale dla ciebie powoli będzie ponieważ coraz więcej uzytkowników działa już na 1024x768 i wyższych, nawet największe portale robią już swoje strony pod te większe rozdzielczości, 800x600 pewnie za jakiś czas wyjdze z użytku, dodatkowo to mały komfort pracy w programach, a na większych rozdzielczościach zawsze możesz ustawić większe ikonki :)

p.s. od tego sie lcd raczej nie zepsuje, będziesz miał chyba jedynie gorszą jakość wizualną

RE: oto mi właśnie chodziło, czy takie ustawienia jakie mam, nie będą miały ujemnego wpływu na nonitor ?? Orientuję się, że dla oczu raczej nie.Pomimo,że producent zaleca j/w
Przy starcie systemu pojawia mi sie info o zalecanej zmianie na 1280x1024.....
Nie wydaje mi się ażebym musiał się do tego info dostosować......

solex
  Temat: LCD - NEC73V
solex

Wyświetleń: 4270

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2006-08-19, 08:43   Temat: LCD - NEC73V
Posiadam monitor LCD - NEC 73V ustawiona mam rozdzielczosc ekranu na
800x600 Producent mi zaleca ustawienia optymalne na 1280x1024. Czy w
moim przypadku ustawienia rozdzielczosci nie bedzie to szkodliwe dla
monitora. :szok:

solex
  Temat: ZEGAR !!!
solex

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3055

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2006-07-06, 18:22   Temat: ZEGAR !!!
Dlaczego zegar systemowy pokazuje np. godz 05.08 a nie 17.08 W ustawieniach zegara widnieje czas 17.08 :niepewny:
System op. Windows XP

solex
RE: Już dałem rady i jest OK :hyhy: Panel sterowania/opcje regionalne/dostosuj/godzina i to wszystko w zależności od potrzeb :)

solex
  Temat: SKANER ON-LINE
solex

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4189

PostForum: Internet   Wysłany: 2006-07-04, 16:02   Temat: SKANER ON-LINE

moron napisał/a:

a masz zapore?
moze ona blokowac dostep...

sprobuj tez symantekiem
http://security.symantec....HGQDHFFROWTGEKO

RE: Nie mam żadnej zapory. Fakt, że mogę użyć innego skana ON-LINE ale nie o to chodzi. Chcę znać przyczynę i ewentualnie na przyszłość zapobiec takim sytuacją :]

ps. niestety ja nie używam "PAINTA" ale mam (paintstar'a ) kto wie?? może kiedyś :D

solex
solex

PostForum: Internet   Wysłany: 2006-07-03, 21:01   Temat: SKANER ON-LINE

Htsz napisał/a:

chodzi o skaner na stronie internetowej ? czy o plik instalacyjny programu mks ?

solex napisał/a:

(Plik instalacyjny jest zbyt krótki lub uszkodzony. Instalacja
zostala przerwana)

może instalka ci się źle sciągnęła...

RE: Chodzi o skaner On-Line [http://www.mks.com.pl/skaner/ ] i właśnie z owej strony został ściągnięty pliczek z biblioteką itp.Objawy są takie same bez zmian po kilkukrotnym instalowaniu i wejściu na stronę. Dzieje się to samo. Jak klikam na plik (naprawa instalacji) Wyświetla mi się info ( Wystąpił błąd przy rejestracji serwisu poczty. Kod błędu: 1 )
To jest właśnie kino OKO :hyhy:

solex
solex

PostForum: Internet   Wysłany: 2006-07-03, 17:46   Temat: SKANER ON-LINE
Co moze byc przyczyna nie wlaczania sie skanera- On-Line
(okienko puste z malym krzyzykiem po lewej stronie) pomimo;
zainstalowania swiezej biblioteki, oraz poprawnej konfiguracji IE 6.0
Natstepnie wchodzac w Files/MKS/Bin/MksSetup - i po niby instalce, wyswietla mi sie
info
(Plik instalacyjny jest zbyt krótki lub uszkodzony. Instalacja
zostala przerwana)
Co jest przyczyna takiej sytuacji ?? Bo nic a nic z tego nie rozumiem :zalamany:

solex
  Temat: AKTYWNY ELEMENT
solex

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3277

PostForum: Internet   Wysłany: 2006-06-27, 20:35   Temat: AKTYWNY ELEMENT

Htsz napisał/a:

solex napisał/a:

Ale wybrnąłem z owego problemu
wypada napisać jak ;)

solex napisał/a:

A ja byłem przekonany, że na forum można poruszać podobne tematy w tej chwili poddałbym to stwierdzenie w wątpliwość ....
o co chodzi :zdziwko: ?

RE: Miałem na myśli wyrozumiałość, a nie stawianie się ponad innych z powodu braku (wiedzy) piszącego o problemie..................................

solex
solex

PostForum: Internet   Wysłany: 2006-06-24, 17:48   Temat: AKTYWNY ELEMENT

moron napisał/a:

Cytat

RE: Niestety niczego nie złapałem - jak na razie
a zalozysz sie ze masz w kompie minimum kilka trojanow?
jestem tego pewien na 100%
przy starym IE komp ci moze szlak trafic jak bedziesz po samych blogach chodzila...

solex napisał/a:

Sporo jest niejasności w Twoich (opisach) czegoś używam?, czegoś starego? nic a nic z tego nie rozumiem
jak nic nie rozumiesz to polecam poczytac troche w internecie albo wynajac informatyka

najprawdopodobniej dodatkowo mimo ze nic nie robisz przy komputerrze procek pracuje na minimum 20%

RE: Bardzo pouczające stwierdzenie, jak widać jesteś pewny swoich (racji) :D
Powiem to inaczej, "NIKT NIE JEST IDEALNY" nawet TY :hyhy:
Ale wybrnąłem z owego problemu :oczami:

ps. b. dziekuję za umoralnienie oraz zainteresowanie. A ja byłem przekonany, że na forum można poruszać podobne tematy w tej chwili poddałbym to stwierdzenie w wątpliwość ....
solex

PostForum: Internet   Wysłany: 2006-06-24, 09:02   Temat: AKTYWNY ELEMENT

moron napisał/a:

uuu...
wyglada ze cos zlapalas...
nie dosc ze uzywasz tego...
...czegos ;) to na dodatek starej wersji...

AdAware+ firewall z antywirem + update IE i XP + opera/firefox

RE: Niestety niczego nie złapałem - jak na razie :hyhy:
Sporo jest niejasności w Twoich (opisach) "czegoś używam?, czegoś starego?" nic a nic z tego nie rozumiem :szok:

Strona 2 z 3
Skocz do: