Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 38
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [Szablon Madone] Jak dodać licznik komentarzy Disqus?
Gaba

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 3109

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2017-01-08, 16:09   Temat: [Szablon Madone] Jak dodać licznik komentarzy Disqus?
Czyli nic nie da się z tym zrobić? :/
  Temat: [Szablon Madone] Jak dodać licznik komentarzy Disqus?
Gaba

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 3109

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2017-01-08, 15:01   Temat: [Szablon Madone] Jak dodać licznik komentarzy Disqus?
Niedawno przeniosłam bloga na blogspot i niestety napotkałam jeden problem - komentarze pod postami są, ale na górze, przy tytule wciąż widać O komentarzy. Tak jakby licznik nie działał. Coś trzeba zmienić w kodzie, próbowałam i kombinowałam, ale się nie udało, bo widocznie jestem na bakier z html :D Boję się dalej coś zmieniać, żeby nagle nie zepsuć całego bloga. Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Już naprawdę nie wiem, co z tym zrobić!

Link do bloga:

Kod

recenzentkiksiazek.blogspot.com/

Szablon był wgrywany: Created By Sora Templates & Blogger Templates

Z góry wielkie, wielkie dzięki! :)
  Temat: Facebook to kiszka?
Gaba

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 14365

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-08, 14:56   Temat: Facebook to kiszka?
Facebook tnie zasięgi i niestety dalej będzie to robił. Na moim fanpage blogowym wciąż mam sporą liczbę użytkowników, którzy tylko tam się udzielają i komentują, więc nie jest jeszcze tak źle. Nie wiadomo, jak będzie później, może okazać się, że dany post będzie widziało 100 osób przy np. ponad 3 tys fanów. I to będzie problem.
  Temat: Blogspot czy Wordpress?
Gaba

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 27832

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-08, 14:54   Temat: Blogspot czy Wordpress?
Wiele razy słyszałam, że powinnam przejść na własną domenę, ale jeśli nie zarabiam na blogu (to blog książkowy), to jaki jest sens? Przez ponad trzy lata byłam na blog.pl, które za bardzo się nie rozwija. I teraz przeniosłam się na blogspot, jak na razie jestem zadowolona.
  Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post
Gaba

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 11983

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-08, 14:52   Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post
Kawa na stoliku. Muzyka w tle, zwykle filmowa - same dźwięki. Notatnik, żebym mogła sobie jakiś post rozpisać, czy też na szybko nagryzmolić pomysł. Później, gdy post gotowy, to strony z darmowymi grafikami, canva i robimy stronę wizualną :) Ogólnie to też potrzebny jest święty spokój :)
  Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Gaba

Odpowiedzi: 89
Wyświetleń: 20815

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-08, 14:51   Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Piszę w Wordzie, zwykle też w notatniku, ręcznie robię sobie wypunktowanie, co w poście ma się znaleźć. I na bazie tego go piszę. Później oczywiście milion poprawek i gotowy. Nigdy nie pisałam od razu w edytorze na blogu. Bałabym się, że później miałabym pełno kwiatków typu jakieś literówki, czy powtórzenia
  Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu?
Gaba

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12763

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-08, 14:49   Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu?
Ja czytam je oczywiście po kilka razy. Czasem zostawiam na jeden dzień, wracam na następny i na świeżo dopiero wyłapuje powtórzenia, które są moją zmorą.
I jeszcze polecam fajny program korektorki, z którego korzystam : https://languagetool.org/pl/

Naprawdę bardzo dobry i wiele rzeczy podkreśla.
  Temat: wyzwania czytelnicze - opinie
Gaba

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 7090

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:46   Temat: wyzwania czytelnicze - opinie
Dawniej brałam w nich udział, ale w tym roku stawiam na jakość, a nie na ilość. Czytanie książek dla liczby jest bezsensu, wolę się delektować książką, nie śpieszyć i mieć z tego jakąś radość.
  Temat: Książki fantasy i nie tylko.
Gaba

Odpowiedzi: 64
Wyświetleń: 24478

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:45   Temat: Książki fantasy i nie tylko.
Mnie tam "Dary Anioła" się podobały, jednak zgadzam się - to typowe młodzieżówki, raczej mało ambitne w porównaniu do dzieł typu "Władca Pierścieni".

Ostatnio zaczytuję się w książkach Neila Gaimana. Polecam "Amerykańscy bogowie", "Nigdziebądź". W tym roku wydawnictwo Mag zapowiada, że mają wyjść i 'Mity nordyckie", więc bardzo na nie czekam! :)

Z fantastyki to Spakowski, Ziemiański, lubię też "Trylogię Czarnego Maga" Trudi Canavan. I autorki - Olga Gromyko, Aleksandra Ruda, czy też Kossakowską uwielbiam! :)
  Temat: lektury szkolne
Gaba

Odpowiedzi: 103
Wyświetleń: 33166

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:42   Temat: lektury szkolne
Ja nigdy za lekturami za bardzo nie przepadałam i zwykle kończyło się na streszczeniach lub filmie. Dopiero, gdy zaczynała się tematyka wojenna i np. Kamienie na szaniec, to tego rodzaju książki dosłownie pochłaniałam. To było ciekawe i wywoływało emocje. "Krzyżacy' czy "Potop" było z kolei nudne i nawet teraz bym nie sięgnęła po te pozycje. Pamiętam, że w liceum strasznie poruszyły mnie książki związane z obozami koncentracyjnymi.
  Temat: Ewa Białołęcka
Gaba

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 7468

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:40   Temat: Ewa Białołęcka
Też czytam nie książki, a fanfiction Toroj - bo pod takim nickiem występuje np. na Forum literackim Mirriel :) Polecam :)
  Temat: za co lubicie paranormal romance?
Gaba

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2830

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:36   Temat: za co lubicie paranormal romance?
Paranormal romance lubię przez to, że to po prostu lekka lektura na rozluźnienie :) I zwykle bohaterki mają cięte, sarkastyczne poczucie humoru i nie są miękkie, płaczliwe, jak bohaterki zwykłych romansów :) I akcja! Cały czas coś się dzieje. Jedyny minus - są schematyczne.

Strona 2 z 4
Skocz do: