Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 184
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49996

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-25, 15:11   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?

mtotowangu88 napisał/a:

Ja najbardziej lubię blogi o zdrowym trybie życia i macierzyńskie. Te drugie są mi szczególnie bliskie, bo łatwo zżyć się z autorkami - matkami. Razem się wspieramy i dzielimy się cennymi wskazówkami. Super sprawa :)

Podzielam :)
  Temat: Szablon pobrany z internetu - edycja tylko przez HTML?
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 8176

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2012-11-18, 12:12   Temat: Szablon pobrany z internetu - edycja tylko przez HTML?

Cytat

Mocno zastanawiam się nad stworzeniem takiego szablonu, który będzie można edytować także z panelu blogspota, będę musiał przy okazji rozwiązać problem znikających javascriptów z serwerów google code.

Oooo no to trzymam kciuki! To by ułatwiło życie wielu osobom :)
Ewe-Linka

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2012-11-18, 08:08   Temat: Szablon pobrany z internetu - edycja tylko przez HTML?

Cytat

:szok: nigdy w życiu już tak nie rób => edytory HTML

wiem, że to może wyglądać szokująco, ale mi tak jest najwygodniej ;)
z pewnością też zajrzę do tych edytorów, bo kiedyś coś pobrałam, ale było tak skomplikowane, że sobie odpuściłam :/
Ewe-Linka

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2012-11-17, 22:26   Temat: Szablon pobrany z internetu - edycja tylko przez HTML?
Ja również kiedyś znalazłam szablon na tej stronie i przyznam szczerze, że jak dodaję posta dziennie, tak przez tydzień nic nie napisałam, bo bawiłam się w html'u. Niby podstawy ogarniam, ale trzeba się przy tym nie źle napracować. W moim przypadku praca nad jednym paseczkiem rozwijanego menu trwała 3-4 dni... Ale jednak to zrobiłam sama (i jak się okazało to był banał).

Gotowe szablony mają to do siebie, że są świetne, ale nie do tego stopnia, żeby nie wprowadzić poprawek :) .
Zauważyłam też, że część szablonów ma wyłączoną edycje w projektancie szablonów, a część ma szeroki wybór opcji, ale nie działających- i to jest smutne ;)

Od czego zacząć najlepiej? Od wklejenia całego szablonu do word'a i wyszukiwania słów kluczy. Przynajmniej ja tak zaczynam :)

Strona 16 z 16
Skocz do: