Autor |
Wiadomość |
Temat: Linki w postach - cena |
Kamysto
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 2188
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-06-02, 01:38 Temat: Linki w postach - cena |
Myślę, że Google nie ma innego wyjścia, jak tylko zaakceptować nowe linki. Chyba ze istnieje algorytm wyłapywania tego działania jako niepożądane. Może w przypadku tego że w 1 wpisie co miesiąc byłyby inne linki byłoby zanotowane przez Google jako coś złego, ale nie wiadomo. |
Kamysto
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-06-01, 18:16 Temat: Linki w postach - cena |
Jeśli robimy linki tylko pod kątem seo - to 10 zł to ok cena. Jeśli robimy linki pod kątem brandu jakiegoś to musi być wyższa cena.
No bo pod względem SEO, to wystarczyłoby dawać linki w starych artykułach. A to byłoby już mało inwazyjne dla bloga.
Co innego, jeśli są to nowe artykuły. Wtedy cena takiego linka myślę, że powinna oscylować w granicach 20-30 zł.
A co do polityki Google. Tak naprawdę trudno nie złamać polityki google. Jeśli ja piszę na tym forum i wiem, że dostane stąd linka. To już teoretycznie działam wbrew tej polityce. |
Temat: Co się dzieje z nieaktywnymi blogami? |
Kamysto
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 2224
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-06-01, 17:28 Temat: Co się dzieje z nieaktywnymi blogami? |
Myślę, że w dalszym ciągu są dziesiątki tysięcy niewykorzystanych fajnych nazw, albo znacznie znacznie więcej. Tak jak piszę HTSZ. Zawsze można skorzystać z domeny niestandardowej. Jest mrowie możliwości. A jeśli dalej ktoś wybrzydza to też czasem warto pisać po prostu pod swoim nazwiskiem... |
Temat: BlogBooster.pl - opinie |
Kamysto
Wyświetleń: 9193
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-06-01, 17:13 Temat: BlogBooster.pl - opinie |
Chciałbym ustalić jeden fakt. Ta strona nie wymaga chyba specjalnych zaproszeń. Każdy może dołączyć do programu.
Może ktoś napisać więcej szczegółów, na czym to polega? Czy muszę blogu dać link do nich? |
Temat: [Serial] Simpsonowie |
Kamysto
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1849
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2016-06-01, 17:10 Temat: [Serial] Simpsonowie |
Zaraz chyba stanie się przemiana wątku simphsonow w futurame.
Też wolę futurame. Oglądałem 3 albo 4 sezony. Bender jest genialny po prostu.
Ale co do South Parka - to tego serialu jestem największym fanem. Zdązyłem obejrzeć właściwie dwa razy każdy odcinek. (to chyba da się leczyć) A teraz jest bodajże już 19 sezon. |
Kamysto
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-06-01, 17:06 Temat: Linki w postach - cena |
Przeprowadziłem szybką analizę Twojej strony. http://www.dpblog.pl/
Prowadzą do niej ponad 4000 linki zewnętrzne. To całkiem dobry wynik.
Po pierwsze trzeba się zastanowić. Czy link będzie dożywotnio na blogu. To chyba najlepszy pomysł.
Koszty linków ze stron z page rank 3-4. Kosztują kilka złotych. I zazwyczaj są one na okres miesiąca wyświetlane.
Musisz wiedzieć. Linki w postach w środku tekstu są bardzo mocne i pożądane.
Myślę, że cena 10 zł za 1 link to raczej minimum jakie trzeba by wziąć. |
Temat: Komentarze z linkami do innych blogów. Kasować czy zostawić? |
Kamysto
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 11911
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-06-01, 17:00 Temat: Komentarze z linkami do innych blogów. Kasować czy zostawić? |
Kasowanie samego linku do bloga to dopiero hipokryzja.
Większość spamowych komentarzy jest napisana na zasadzie "super blog, będę go czytał codziennie". Powód? Cel dostać linka.
Sam bym nie chciał dodawać komentarzy, które są spreparowane kłamstwem. |
Temat: [OPINIA] Pazurem Pisany |
Kamysto
Wyświetleń: 2836
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-04-17, 23:56 Temat: [OPINIA] Pazurem Pisany |
Ja uwielbiam przeglądać skórki wordpressa. Mojej szukałem chyba z 10 godzin. Obejrzałęm ich setki. No ale już 2 lata mam ten sam wygląd i jestem z niego zadowolony.
Nie wiem czy masz taką wiedzę, ale Ci to napiszę bo to żaden problem. Ja znam dwa sposoby wyszukiwania skórek fajnych. Albo wchodzę na Wordpress.org i daje różne filtry w wyszukiwaniu skórek i wyskakują mi te, które mnie najbardziej interesują. Drugi sposób, to wchodzę w Google i wpisuje po angielsku "free wordpress themes XjakiswyrazX" no i w ten sposob szukam i szukam Moze Ci sie to przyda. |
Kamysto
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-04-17, 20:17 Temat: [OPINIA] Pazurem Pisany |
Nie chodzi o patrzenie na to pod kątem czy blog się wybije czy nie. Chodzi o to, że na blog.pl masz reklamy, których możesz nie chcieć - z czego wiem (chyba, że coś się zmieniło) Poza tym nie możesz użyć własnej domeny, co byłoby fajnym krokiem, gdybyś chciała coś ulepszyć.
Ale Ty to tej skórki chyba w ogóle nie zmieniłaś . Teraz wszedłem na Twój drugi blog, a tam przecież jest bardzo ładnie. |
Temat: Wasze pamiątki z wakacji |
Kamysto
Wyświetleń: 3280
|
Forum: HydePark Wysłany: 2016-04-17, 01:17 Temat: Wasze pamiątki z wakacji |
Moja siostra zbiera magnesy na lodówke Ma już chyba 30 magnesow kazdy z innego miasta |
Kamysto
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-04-16, 23:31 Temat: [OPINIA] Pazurem Pisany |
Masz spory potencjał na bycie świetną blogerka - jeśli chodzi o teksty.
Ja mam dwie wątpliwości. Na Twoim miejscu zrobiłbym tego bloga wszędzie tylko nie na blog.pl Blogspot albo wordpress są przyszłościowe.
No i druga rzecz, że szablon bloga trochę odpycha. |
Temat: Wasze pamiątki z wakacji |
Kamysto
Wyświetleń: 3280
|
Forum: HydePark Wysłany: 2016-04-16, 23:27 Temat: Wasze pamiątki z wakacji |
Mi się w ogóle wydaje, że pamiątki to są do niczego niepotrzebne. Zdjęcia to coś fajnego - tylko takie na których jesteśmy lub są nasi bliscy.
Każda podróż to przeżycie i chyba dlatego ma sens. Pozostanie w nas na zawsze jako jakieś doświadczenie. Przedmioty to zawsze tylko przedmioty, ale czasem fajnie coś przywieźć z wakacji. Ja mam róże pustyni dość sporych rozmiarów, którą przywiozłem z Tunezji. Teraz leży w domu na parapecie i jest po prostu ozdobą. |
|