NIE:
- cześć mała, ładne masz zdjęcie wyskoczymy na drinka? (raz, nie jestem mała! i nie jestem panią do towarzystwa)
- cześc, jestem Tomek, mam 27lat. Interesuję się tym śmym i tamtym. Jestem tutaj bo rzuciła mnie dziewczyna, nie... to ja ją rzuciłem bo mnie zdradzała. Powiedz mi, czy wszystkie jesteście takie fałszywe?! (oh jeju jak Ci współczuje, na serio... moze chusteczkę?)
- siemanderko tutaj masz mój numer 600 XXX XXX. Zadzwoń. Tomek (na telefon to sie mozesz z seks laska umawiac)
- ale z Ciebie seksi kociak.... marzy mi się z Tobą seks na plaży. (ta, dobrze jeszcze jakbys nie mial roblemow z potencją)
TAK:
- Cześć, mam na imię Tomek

przejrzałem Twój profil i widzę, że sporo nas łączy choćby ta fotografia. Jakim sprzętem cykasz? może coś podpowiesz bo jestem laikiem i póki co mam nikona d40, a chciałbym się na coś lepszego przesiąść

(przedstawiasz się i okazujesz zainteresowanie, jeżeli powołujesz się na dane z opisu to już jest dobrze)
- hej, wiesz ile blondynek potrzeba do wkrecenia żarówek? 3. Ty jesteś brunetka wiec pewnie poradzisz sobie sama

(niby żarcik, niby komplement i jest plus) może przykład niezaciekawy ale ja dowcipów nie znam;p