| Autor |
Wiadomość |
Temat: [szukam] Darmowy program do animacji |
kolednik
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5464
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2007-12-19, 09:52 Temat: [szukam] Darmowy program do animacji |
http://www.cyberlink.com/...main_4_ENU.html
cos wiecej, zerknij tutaj ... http://www.download.com/Video-Software/?tag=dir
dobrej zabawy
ps. osobiscie wole ROXIO, PINACLE STUDIO, DVD ARCHITECT, |
Temat: Co sądzicie o Polsce? |
kolednik
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 6391
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2007-10-31, 12:59 Temat: Co sądzicie o Polsce? |
Zzielona napisał/a: nie wiem czy wiesz, ale bezrobocie u nas powoli spada. Tym bardziej, że są miejsca pracy, ale ludzie po prostu nie chcą pracować i tyle.
bezrobocie spada bo praktycznie wszyscy wyjechali za granice ... a to, ze sie nikomu nie chce pracowac to jakas kpina, a raczej wyzysk ... w Polsce min. placa to okolo 5zl na godzine i co sobie za to mozna kupic mala pizze chyba ze ktos ma plecy to zarobi wiecej. Za granica min plaka to 5.33£ i za to mozna isc do pizzy hut i zjesc ''pizze bufet'' (jesz ile chcesz pizzy i salatek bez wzgledu na rodzaj i wielkosc + picie i lody z automatu tez bez ograniczenia) np.2) oczekiwanie na kupienie sobie np. PSP czy aparatu cyfrowego (i nie mowa tu o smieciach tylko np. CANON D400, D40) w Polsce jest 5x wieksze niz za granica za granica to co mozna miec w tydzien w Polsce musze czekac 1-2 miechy albo i wiecej
Cytat cytacik mojego znajomego, ps. jest mgr. AWF-u z zawodu, a w Angli jest budowlancem
''wole malowac sciany za 5£/h (1150-1500£ miesiecznie) niz uczyc jakies dzieciaki za 1200-1500 zl''
oczywiscie zeby nie bylo ze jest leniwy ma zamiar zostac nauczycielem w Angli a kaska wtedy dopiero sie posypie...
Polsce do tego wszystkiego jest bardzo daleko ale moze jak euro wejdzie to standard Polski wzrosnie ... ciekawe czy tez wzrosna wyplaty i emeryturki |
Temat: male glosowanie ... |
kolednik
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3352
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2007-10-22, 23:38 Temat: male glosowanie ... |
male glosowanie ... kogo na przyszlego prezydenta ... ?
Tusk, Kaczynski, a moze Kononowicz i Cygan
Wypowiedzi:
Kaczynski vs Tusk
czy...
Kononowicz vs Cygan
gdy by byla taka mozliwosc to bym zaglosowal na Kononowicza i Cygana, a ten kawalem wytlumaczy dlazego bo by nie bylo niczego... |
Temat: [kupno laptopa] Potrzebuje rady |
kolednik
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 5467
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2007-10-11, 23:27 Temat: [kupno laptopa] Potrzebuje rady |
| tak jak wspomnialem wczesniej ... jesli ma byc tylko do sluchania muzy, ogladania filmow, pisania dokumentow, neta i malych manipulacji grafika to nawet taki za 2000zl wystarczy. |
kolednik
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2007-10-11, 23:16 Temat: [kupno laptopa] Potrzebuje rady |
Amira ... ze znaczka kolo nicku wnioskuje ze to dziewczyna chyba ze jest jednym i drugim ... no wiesz znaczek jedno slownictwo drugie ...
Htsz gwarancja obejmuje naprawe na calym swiecie w serwisach lub sklepie ktore maja podpisany kontrakt z HP ...
co do tego laptopa mozna dokupic extra gwarancje na 3 lub 5 lat ... obejmuje ona dodatkowo usterki z winy uzytkownika a nie tylko fabryczne np. jak ci upadnie lub wylejesz na niego kawe jak nie sa go w stanie naprawic w ciagu 28 dni daja ci nowego mam laptopa z HP i jes spoko oczywiscie z extra gwarancja od nieszczesliwych wypadkow na 3 lata + HP stacjonarny ... jak na razie odpukac dzialja |
kolednik
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2007-10-11, 18:00 Temat: [kupno laptopa] Potrzebuje rady |
jesli nie masz zamiaru przerabiac na nim filmow lamac kodow itp. to powinno wystarczyc na lata ... jednym slowem jest OK
jesli masz kogos znajomego w angli to proponuje tego laptop HP ma wiecej ramu, ''kamerke internetowa i mikrofony'' wbudowane ... cena w przeliczeniu ta sama
jesli masz zamiar uzywac laptopa do ogladania filmow, sluchania muzyki, robienie prostych animacje, przerabianie zdjec no i oczywiscie internet to proponuje cos tanszego ... a reszte wydac na kosmetyki, ciuszki lub swiecidelka to co dziewczyny lubia najbardziej |
Temat: Jak dodać makijaż w Photoshopie CS |
kolednik
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 9847
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2007-09-28, 10:46 Temat: Jak dodać makijaż w Photoshopie CS |
po pierwsze:
operujesz tylko na layers-ach i brush-ach ... cienie maja byc w layers-ach (nad bacground-em), a zdjecie jako backgraund. Malujesz jak zwyklym pedzlem, a dopiero bawisz sie fill-em i opacity ... multipla, color, soft light.
po drugie:
jak nie umiesz po angiewlsku to na skojazenia z rysunkow mozna sie skapowac |
Temat: Jakich programów używacie do tworzenia grafiki? |
kolednik
Odpowiedzi: 87
Wyświetleń: 46765
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2007-09-26, 21:17 Temat: Jakich programów używacie do tworzenia grafiki? |
Cashee napisał/a: - jakie ma nowe opcje Photoshop CS3?
to zalezy jakie wersje mam porownac...
opcji jest pare ... ktore trudno jest wypisac z pamieci bo zamienilem CS2 na CS3 jakis miesiac temu, np. miedzy SC2 a CS3 ... dodane zostaly:
- quick selection tool
- audio tool... i pare innych ktorych ciezko mi porownac ze wzgledu na pamiec
jak dla mnie jest szybszy i dokladniejszy, a kazda opcja to nic innego jak ulatwienie pracy grafika |
Temat: Nie mogę uruchomić Adobe Bridge |
kolednik
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 16597
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2007-09-19, 08:28 Temat: Nie mogę uruchomić Adobe Bridge |
jak dla mnie moga byc 2 problemy:
1) problem z systemem
2) niepelna wersja photoshopa CS2 (tylko photoshop)
- sprobuj odinstalowac i zainstalowac jeszcze raz,
- sprawdz czy reszta programoow dziala z pod photoshopa CS2, jesli nie to masz ucieta wersje,
- sprawdz czy jestes w pelni zarejestrwany i masz pelna aktywacje,
- mozliwe ze przydal by sie SP2 pod windowsa. |
Temat: Czy da rade zdjąć napis z obrazka? |
kolednik
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8455
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2007-04-11, 23:56 Temat: Czy da rade zdjąć napis z obrazka? |
moron napisał/a: kolednik, litosci...
jak ci ukradne samochod i go przemaluje to bedzie ok bo nie bedzie wygladal jak twoj i go nie poznasz?
skoro zabrania sie kopiowania to tak samo modyfikowania i publikowania...
1. z autem musial bys sie bardziej nameczyc niz tylko kolor ... jeszcze tablica rejestracyjna i nr seryjne itp.
2. modyfikowanie nie jest zabronione zadnym artykulem prawnym
3. musisz udowodnic modyfikacje takiej fotki ... to tez moze dzialac w 2 strone np moge powiedziec ze OSP Tymbark skopiowal i zmodyfikowal moja fotke ... ale jak to udowodnic
blebleble mozna tak bez konca ...
gostek prosil o pomoc to ja dostal ... koniec.
mysle ze mozna zamknac temat |
kolednik
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2007-04-11, 23:35 Temat: Czy da rade zdjąć napis z obrazka? |
Bartek napisał/a:
hmm.. a czy to się nie nazywa naruszanie praw autorskich ;> ?
kolednik napisał/a:
jesli wprowadzi sie male zmiany to NIE ... tak samo jak dasz jakies zdanie w xx to nie jest palagiat tylko przytoczenie czyjejs mysli
Luke Mica nie wiem czego sie czepiasz ... jak sam zacytowales:
Cytat
Zabrania sie publikowania zdjeć pochodzących ze strony OSP Tymbark na innych stronach bez zgody ich autorów.
ale nie ich przerobki
jak juz zaznaczylem male zmiany ... np: wymazania jednego wozu strazackiego, ustawienie go po prawej stronie ... tu cos dodac tu cos wymazac ... i gotowe, nikt nie wpadnie na to ze to jest przerobka fotki ze strony "OSP Tymbark" ... no tylko beda wiedziec o tym osoby ktore byly na tej stronie "OSP Tymbark" i na stronie adacho1991 (goscia ktory prosil o maly retusz) + osoby ktore to czytaja.
nastepnym razem prosze czytac miedzy wierszami i przyda sie tez czytanie ze zrozumieniem
wiem ze to nie ladnie z tym kopiowaniem zdjec od kogos ale to broszka goscia ktory to robi ... to jego bedzie gryzc sumienie ... ja tu mialem tylko pomoc... pozdro. |
kolednik
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2007-04-08, 12:27 Temat: Czy da rade zdjąć napis z obrazka? |
Bartek napisał/a: hmm.. a czy to się nie nazywa naruszanie praw autorskich ;> ?
jesli wprowadzi sie male zmiany to NIE ... tak samo jak dasz jakies zdanie w " xx " to nie jest palagiat tylko przytoczenie czyjejs mysli
co do opcji Patch Tool ... inaczej łatka 4tool od gory |
| |