Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 22
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Dramatyczny spadek statystyk/odwiedzających bloga
Patryk

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 5536

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-12-03, 17:24   Temat: Dramatyczny spadek statystyk/odwiedzających bloga

RayGarraty napisał/a:

Witam,
kolejny problem, któremu podejrzewam winny jest nowy szablon. Albo nie wiem co.

Ten spadek w GA dość ładnie pokrywa się z "czerwoną sobotą" (5 pazdziernika) ot oberwałeś przy drugim przejściu - zazwyczaj zamieszanie jest koło środy i koło soboty.

Nie martw się, oberwali też ci co się nie pozycjonowali :badteeth:

Wejdź do google webmaster tools, zweryfikuj stronę (wersja z www jak i bez www) oraz połącz konta analytics z gwt - to nieco pomoże na informacje o frazach. Przejrzyj też wiadomości które tam widzisz

Co do kodu GA to wg mnie universal analytics jest strasznym G. Póki możesz używaj normalnego kodu GA czyli takiego:

Kod

<script type="text/javascript">

var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-TUTAJ-TWOJ-ID']);
_gaq.push(['_trackPageview']);

(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();

</script>
  Temat: WordCamp Wrocław 2013 - wybieracie się?
Patryk

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 2281

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2013-12-03, 17:08   Temat: WordCamp Wrocław 2013 - wybieracie się?

Lukem napisał/a:

Patryk napisał/a:

Jest gdzieś jakiś zbiór prezentacji z wordcampa?

http://2013.wroclaw.wordcamp.org/prelekcje/

Filmiki podlinkował morzemysli wyżej.

To było bardziej pytanie w stylu: "czy są gdzieś na jednej stronie lub jednej paczce żeby pobrać całość jednym kliknięciem" ;)
  Temat: Zdjęcia stockowe
Patryk

Wyświetleń: 4909

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2013-12-03, 16:28   Temat: Zdjęcia stockowe
Zdjęcia na stocki przede wszystkim muszą być dobrze naświetlone i niezaszumione. Bardzo lubiane są takie zdjęcia gdzie łatwo można wyciąć tło. Ludzie i twarze powinny być "neutralne" i "uniwersalne". Np przykład Emmy Wang Hansen (fb -> twarz polskiej reklamy)
  Temat: [sprzęt] Jaki obiektyw kupić by nie żałować
Patryk

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 24529

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2013-12-03, 16:23   Temat: [sprzęt] Jaki obiektyw kupić by nie żałować
1. uniwersalne i do portretów to polecam tamrona 17-50 lub 28-75 (jak kto woli). W ostatnich latach ulepszyli obiektywy i się nie rozlatują już.

lordK napisał/a:

Jestem posiadaczem skromnej Alphy 350 z kitem 18-55, który ostatnio zaczyna szwankować. Zastanawiam się nad kupnem portretówki oraz tele.

Sprzedaj sony w cholerę i kup canona lub nikona - srsly.

Ja przewrotnie zaproponowałbym kupno nie teleobiektywu z zakresu 70-300mm, a 85mm - ładne portretowe i w miarę lekkie. Obiektywy pokroju 70-300 cechują się mocno średnią jakoscią na 200-300mm.
  Temat: najlepsza wtyczka seo
Patryk

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 15730

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2013-12-03, 16:15   Temat: najlepsza wtyczka seo
Ja tam jestem zwolennikiem Yoast'a bo od razu generuje mapy strony i ma dużo ustawien.
Kilka razy na stronach klientów (niezłe potworki swoją drogą) musiałem użyć all in one seo packa bo tak były zagmatwane że sie inaczej nie dało (używałem nałogowo zanim poznalem yoasta).

Działanie tej wtyczki jeszcze wspieram zazwyczaj w3 total cache (w3tc) i zewnętrznie, na poziomie dns to cloudflare.

Na pewno odradzam stosowanie wszelkich dodatkowych wtyczek pt "dodaj przycisk/slidera fb/g+" dodaj google analytics itp - takie rzeczy należy wrzucić w kod szablonu ;)
  Temat: WordCamp Wrocław 2013 - wybieracie się?
Patryk

Wyświetleń: 2281

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2013-12-03, 16:09   Temat: WordCamp Wrocław 2013 - wybieracie się?
Miałem iść, firma miała mi zasponsorować wejściówkę, ale dzień przed imprezą okazało się że nie kupili (a nie było już w sprzedaży).
Jest gdzieś jakiś zbiór prezentacji z wordcampa?
  Temat: Netbook - opinie, wrażenia, komentarze...
Patryk

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 12109

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2013-12-03, 16:04   Temat: Netbook - opinie, wrażenia, komentarze...
3k za netbooka firmy sony? Za taką cenę to można kupić macbooka air - wielkość netbooka, podejście do klienta bardziej zdrowe. Jakość wykonania też lepsza, że o darmowym systemie operacyjnym nie wspomnę

Do pracy (zrzucania zdjęć w terenie) używam asusa eee 1001px i jest wręcz idealny - Wystarczy wgrać normalnego win7, 2gb ramu, może jeszcze dysk ssd i całkiem fajna zabawka - szczególnie że swojego kupiłem w promocji za 500zł.
  Temat: Na czym grasz?
Patryk

Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 17506

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2013-12-03, 15:55   Temat: Na czym grasz?
Po 3-4 latach nie grania odkopałem gitarę basową.
Swoje umiejętności ćwiczę przy pomocy gry rocksmith - takie guitar hero z możliwością podłączenia normalnej gitary ;)
  Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku
Patryk

Odpowiedzi: 138
Wyświetleń: 40051

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-12-03, 15:47   Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku
Myślę, że kupno 10 - 15 mieszkań i apartamentów w różnym standardzie pod wynajem wydaje się dobrym pomysłem?
  Temat: [yt] Dawno dawno temu w odległej galaktyce
Patryk

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1975

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-12-03, 15:39   Temat: [yt] Dawno dawno temu w odległej galaktyce
Nie wiem jak się przywitać więc zamiast tego wrzucę filmik z vaderem jeżdżącym na monocyklu i grającym na dudach...

Strona 2 z 2
Skocz do: