Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 30
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [Wordpress, Szablon Busby] menu nachodzi na wpisy
RoseT

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3223

PostForum: pomoc WordPress   Wysłany: 2012-07-04, 20:56   Temat: [Wordpress, Szablon Busby] menu nachodzi na wpisy
Powróciłem do Wordpress'a...Już na samym początku natrafiłem na problemy. Otóż znalazłem styl, który mi się bardzo spodobał, niestety po zainstalowaniu go na moim blogu na stronie zrobił się jeden wielki burdel. Ktoś wie jak to uporządkować?

Demo stylu:
http://uptemplates.com/?IGx5l7VA

Moja strona:
http://thrash-metal.it-world.pl/
  Temat: Lekka edycja tekstu w zakładce "O mnie"
RoseT

Wyświetleń: 4654

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-05-28, 16:37   Temat: Lekka edycja tekstu w zakładce "O mnie"
Wygląda na to, że działa. Dzięki! ;)
  Temat: Lekka edycja tekstu w zakładce "O mnie"
RoseT

Wyświetleń: 4654

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-05-28, 14:49   Temat: Lekka edycja tekstu w zakładce "O mnie"
Mam styl "Rewelacja". W zakładce "O mnie" napisałem w skrócie moją historię. Niestety, nie widać przerw przeze mnie zostawionych (chciałem zrobić przerwę w postaci jednej linijki), chciałbym również pogrubić tekst. Jak tego dokonać?

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2014-02-13, 18:32 ]
zobacz nowszy wątek:
=> edycja wyglądu gadżetu profilowego
  Temat: Problem ze zmianą nagłówka
RoseT

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3406

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-04-26, 21:10   Temat: Problem ze zmianą nagłówka
Chciałem zmienić nagłówek na swoim blogu. Dodałem więc w opcjach gadżetów gadżet odpowiadający za zmianę nagłówka.
W moim przypadku, chciałbym, aby nagłówkiem było zdjęcie wrzucone przeze mnie. Wysłałem zdjęcie na serwer, ustawiłem w zakładce "Miejsce docelowe" opcje "Zamiast tytułu i opisu", zapisałem, a na moim blogu nadal widoczny jest stary nagłówek.
  Temat: Strona tematu wygląda identycznie jak strona główna
RoseT

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1630

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-04-26, 21:06   Temat: Strona tematu wygląda identycznie jak strona główna
Ok. Czas na opisanie pierwszego z moich problemów.
Teoretycznie, gdy ktoś kliknie w temat postu, powinien zostać przekierowany na stronę z nim. Na moim blogu, gdy ktoś kliknie w temat, zostaje przeniesiony na inną stronę (adres różni się np. od tego ze strony głównej), jednak strona ta wygląda identycznie jak strona główna. Co zrobić, aby po wejściu w temat, na stronie był widoczny tylko temat w który kliknął użytkownik, a nie wszystkie posty ze strony głównej?
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
RoseT

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 102844

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2012-04-26, 20:25   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Zgadza się.
A najlepiej, gdy tworzy się bloga o czymś, czego jeszcze nie było. Przykładowo osoba zakładająca blog o Harrym Potterze. W Polsce jest kilka mocno rozwiniętych blogów o tej właśnie serii. osobie, która zakłada blog o tym samym temacie będzie trudno się wybić.
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
RoseT

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 102844

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2012-04-26, 19:02   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Ja rozpowszechniłem swojego bloga wymieniając się bannerami z innymi stronami. Różnego rodzaju boty "buszując" po portalach na których znajduje się mój link, odwiedzały mojego bloga. Pomogło to w szybszym indeksowaniu w Google.
  Temat: Blogspot czy Wordpress?
RoseT

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 28420

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-04-26, 18:57   Temat: Blogspot czy Wordpress?
Od kilkunastu miesięcy prowadzę bloga opartego na Wordpressie. Nie wiem dlaczego, ale na tym właśnie skrypcie pracuje mi się dużo wygodniej niż na blogspocie. Dużo łatwiej edytuje się szablony, menu, itd. Jest po prostu bardziej funkcjonalny i rozbudowany niże Blogspot.
  Temat: [Dynamic view Classic] Nie widać linków w menu pod Operą
RoseT

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1966

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-04-25, 21:42   Temat: [Dynamic view Classic] Nie widać linków w menu pod Operą
W takim razie mam nadzieję, że kolejna aktualizacja Opery coś zmieni w tym temacie...
RoseT

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-04-25, 16:14   Temat: [Dynamic view Classic] Nie widać linków w menu pod Operą
Ok. Profil uaktualniony.
  Temat: Last.fm
RoseT

Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 23413

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2012-04-25, 08:59   Temat: Last.fm
Mnie za to z miesiąca na miesiąc coraz bardziej wciąga.
RoseT

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-04-25, 08:19   Temat: [Dynamic view Classic] Nie widać linków w menu pod Operą
Mój problem dotyczy menu, więc napiszę coś w tym temacie. Używam stylu dynamicznego, a dokładniej "Classic". Jest to domyślny styl. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w pasku menu podczas gdy odwiedzam bloga przez Operę nie widać żadnych przycisków/napisów (widoczny jest sam czarny pasek)? W Chromie wszystko działa poprawnie.

Strona 2 z 3
Skocz do: