Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 75
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [Seria] The Walking Dead
Eisen

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 23065

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-03-03, 10:12   Temat: [Seria] The Walking Dead
RayGarraty, ostatnie 2 odcinki. Jednak najnowszy odcinek "I Ain't a Judas" trzyma poziom. Trzeci sezon od początku był bardzo dobry.
  Temat: Hobbit. Niezwykła podróż
Eisen

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 14572

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-03-03, 10:10   Temat: Hobbit. Niezwykła podróż
Krąży już w bardzo dobrej jakości po internecie. W kinie nie byłem, ale na dniach obejrzę. Urzekł mnie trailer
  Temat: Edytory html dobre do pisania szablonów/stron
Eisen

Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 41075

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2013-03-03, 10:06   Temat: Edytory html dobre do pisania szablonów/stron
Od kilku lat używam notepada, w zupełności mi wystarcza. Nie wiem, czy jest najlepszy - mam porównanie tylko z notatnikiem
  Temat: [Nowy dział] ocenianie blogów na forum
Eisen

Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 24985

PostForum: Rozmowy o Forum   Wysłany: 2013-03-03, 10:05   Temat: [Nowy dział] ocenianie blogów na forum
To może Htsz zrób możliwość zakładania tematów przez zwykłych użytkowników, nie tylko moderatorów, tak na próbę chociaż. Te zasady, co wyżej podałeś są IMO ok.
  Temat: [Seria] The Walking Dead
Eisen

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 23065

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-02-28, 19:45   Temat: [Seria] The Walking Dead
Ostatnie odcinki są strasznie nudne. Mam nadzieję, że wkrótce zacznie się coś dziać, nie chcę powtórki z 2 sezonu...
  Temat: [blogger] Jak przywrócić autora pod postem?
Eisen

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7816

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-02-03, 21:42   Temat: [blogger] Jak przywrócić autora pod postem?
Ha, problem rozwiązany. A chodziło o drobną błahostkę, mianowicie zaktualizowałem swój profil bloggera z prywatnego na publiczny ;P
Jak już być takim dokładnym, to najeżdzając na mój nick wyświetla się "author profile". Nie po polskiemu jakoś... Ale dobra. Chodzi mi głównie o to, że podświetlenie jest do literki o, jakby była niewidzialna spacja. Widziałem, jak już na forum pisałeś coś podobnego odnośnie napisu "Brak komentarzy", żeby znacznik </a> przenieść linijkę wyżej. A autor? Która to linijka ;) ?

Dzięki serdeczne za pomoc
Eisen

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-02-03, 20:57   Temat: [blogger] Jak przywrócić autora pod postem?
Zrobiłem tak jak w tym tutorialu, jednak wyświetla się komunikat:

Kod

Nie można przeanalizować szablonu, ponieważ nie jest on poprawnie sformułowany. Sprawdź, czy wszystkie elementy XML zostały prawidłowo zamknięte. <br/> Komunikat o błędzie XML: Open quote is expected for attribute "{1}" associated with an element type "href".

Error 500

zamykając poprawnie tag a href, wyświetla mi się tylko "Autor:" i nic więcej. Dałem sobie na luz, nie próbuję dalej, bo boję się, że wszystko zepsuję. Oczywiście kod usunąłem z szablonu.
Cholera jasna z tym, że blogger uznaje mojego bloga za grupowego, no ale nic. W sumie nawet nie jest tak źle z tym brakiem odnośnika.
A jeśli już przy autorze jesteśmy, blisko niego jest godzina. Da się ją odlinkować? :chytry:
  Temat: Wyrównanie do prawej napisu "x komentarzy"
Eisen

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8449

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-02-03, 19:59   Temat: Wyrównanie do prawej napisu "x komentarzy"
witam, ja natomiast chciałbym wyrównać do prawej sam napis "Brak komentarzy" lub "X komentarzy". Ten tekst jest wyrównany do prawej tylko, gdy dodam ten kod w css-ie:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

ale wyrównuje się z napisem "Autor: X". Jest możliwe, aby sam napis o komentarzach tam wędrował?

Odnośnie dwukropka - zadziałało. Ale czy jest możliwość zmienienia tekstu "Brak komentarzy" na inny?
Eisen

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-02-03, 19:58   Temat: [blogger] Jak przywrócić autora pod postem?

Cytat

Prawdopodobnie kasowanie ikonek będzie trzeba zrobić jeszcze raz (w sensie wyłączyć je w opcjach).

akurat nie trzeba było, ale np. usunięcie dwukropka po komentarzach, czy zmienioną nazwę etykiet było trzeba

Autor wrócił na miejsce, ale nie jest podlinkowany do profilu bloggera, jak temu zaradzić? czy może mieć na to wpływ, że na swoim koncie utworzyłem bloga, dodałem innego autora, nadałem mu prawa admina, usunąłem prawa pierwotnego administratora, później spowrotem go dodałem i usunąłem tego dodanego później (wiem, skomplikowane :rotfl: )
  Temat: Pogaduchy Blogowe Online - TeamSpeak
Eisen

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2878

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-02-03, 19:18   Temat: Pogaduchy Blogowe Online - TeamSpeak
Swego czasu nie wychodziłem w ogóle z teamspeaka, jak grałem nałogowo w Call of Duty
Teraz niestety, coda mam odinstalowanego (po maturce zainstaluje), ale teamspeak nadal jest. Także jakby była jakaś ustawka, dajcie info - wpadnę
Eisen

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-02-03, 13:23   Temat: [blogger] Jak przywrócić autora pod postem?

Cytat

a nie masz możliwości włączenia tego w Układ -> posty w blogu -> edytuj -> Opcje strony posta?

tak, jest taka możliwość - mam ją włączoną, ale autor się nie wyświetla. jak już wspomniałem, musiała to być jakaś linijka usunięta z kodu szablonu, ale nie wiem jaka :znudzony: mam podać określony fragment kodu? pod styl rewelacja.

Cytat

o ikonkach społecznościowych i ich kasowaniu rozmawialiśmy tutaj: jak edytować przyciski udostępniania?

nieestetycznie wygląda jedna, oderwana ikonka, także postanowiłem jednak wszystkie wywalić ;)

Cytat

sprawdź rozwiązanie z tego tematu: jak skasować dwukropek po napisie komentarzy / komentarze?

dzięki, a da radę zamienić tekst "Brak komentarzy" na inny? I czemu godzina jest odnośnikiem do posta, lolz ;D
Eisen

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-02-02, 21:58   Temat: [blogger] Jak przywrócić autora pod postem?
na wstępie wybaczcie za odkop, ale to chyba jedyny temat o moim problemie, jaki znalazłem. mianowicie, nawiżaując do tego:

Cytat

nie mam jednak pojęcia jak pozbyć się paska z autorem, godziną i ikonkami. Jeśli się da to zrobić, to pewnie okaże się banalnie proste, jednak tak się na tym zapętliłam, że płakać mi się chce

mam podobny problem, co koleżanka wyżej. przeglądając na jakiejś stronie o blogspocie poradnik, jak usunąć nick "autor" pod każdym postem, zdaje się, że usunąłem jakąś linijkę w kodzie html. niestety, nie pamiętam jaką :P chciałbym przywrócić tego "autora", który byłby jednocześnie odnośnikiem do profilu bloggera. Szablon rewelacja. Potrzebny jest kod html? Jeśli tak, to jaki fragment? Drugą sprawą są ikonki - ogólnie nie są złe, tylko napis obok loga google +1 razi (Poleć to w Google). czy dałoby się to usunąć bez usuwania ikonek? Jeśli nie, to w jaki sposób można usunąć ikonki? I trzecia sprawa, również z tym związana - czy można (jeśli tak to jak oczywiście) usunąć dwukropek po napisie "Brak komentarzy:" albo po liczbie komentarzy, np "3 komentarze:"? Czy da radę zmienić tekst "brak komentarzy" na inny? Pozdrawiam

Strona 5 z 7
Skocz do: