Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 27
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Facebook
karmil

Odpowiedzi: 124
Wyświetleń: 40465

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2012-07-31, 21:24   Temat: Facebook
No właśnie, dzięki facebook'owi rozwinęło się kilka innych większych stron. Osobiście posiadam profil, ale nie przesiaduje na nim zbyt dużo. Niektórzy znajomi rzeczywiście wydają się uzaleznieni, o każdej porze dnia i nocy mogę zastać ich na tym portalu. Przyznam rację, zabijacz czasu, ale czasem przydatny , do krótkiej pogawędki ze znajomym lub wymiany ciekawym filmikiem lub dobra nutą.
  Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych?
karmil

Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 34474

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2012-07-31, 21:14   Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych?
Uczęszczam od dłuższego czasu na angielski, teraz mam takie sprawdzenie: prawie 2 tyg. na kursie w Irlandii. A w nowym roku szkolnym zmieniam korepetytorkę, żeby brać kilka godzin tygodniowa, a nie tylko jedną.
  Temat: sposób na piękne włosy
karmil

Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 39067

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2012-07-31, 21:02   Temat: sposób na piękne włosy
Ja ostatnio zaczęłam narzekać na włosy. A to za cienkie, za krótkie, nie tak ścięte, nie układają się. No i mam zamiar wziąć się za nie. Czytałam dużo o olejku rycynowym i piciu drożdży. W najbliższym czasie mam zamiar wypróbować. Na dzień dzisiejszy używam szamponu z apteczki babuni (?), odzywki z ..nivea. Do tego do rozczesania odzywka z Gliss Kur do włosów suchych i bardzo zniszczonych i na sam koniec jedwab .i mam problem z tym, że się elektryzują ; / ale staram się z tym walczyć ! xd
  Temat: Farbowanie włosów.
karmil

Odpowiedzi: 186
Wyświetleń: 56383

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2012-07-31, 20:54   Temat: Farbowanie włosów.
Ja nie farbuje, nie będę sobie za młodu niszczyła włosów, zwłaszcza, że mój kolor przypadł mi do gustu. W te wakacje pozwoliła sobie na różowe końcówki - pianką. Muszę to jeszcze powtórzyć, bo ładnie się komponuje z blondem ^^
  Temat: na co wydajesz pieniądze?
karmil

Odpowiedzi: 140
Wyświetleń: 45856

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2012-07-31, 20:53   Temat: na co wydajesz pieniądze?
Z mojego kieszonkowego mogę co najwyżej wstrzymywać się i po jakimś czasie robić 'większe' zakupy. Aktualnie oszczędzam na lepszy aparat, a mniejsze zdobycze i główne wydatki to słodkości, ubrania, kosmetyki i przede wszystkim książki. Rodzina zaczęła się przyzwyczajać i najczęstszym prezentem jest karta podarunkowa do empika ;D
  Temat: jaką czytasz prasę ?
karmil

Odpowiedzi: 96
Wyświetleń: 27253

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2012-07-31, 20:41   Temat: jaką czytasz prasę ?
Mi zdarza się sięgnąć po 1 czy 2 artykuły do 'Polityki' mojego taty, a tak to czasem Focus czy Joy, zależnie od humoru.
  Temat: Jakie książki czytasz ?
karmil

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 103933

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2012-07-31, 20:33   Temat: Jakie książki czytasz ?
Ja czytam dużo, chwilami nawet bardzo dużo. Głównie jakieś lekkie opowiastki o młodzieży, romansidła. Pamiętam jak w wieku 10/11 lat zaczytałam się w serii Hp, którą swoją droga przeczytałam kilka razy, przedtem miałam to za nudne opowieści o czarach. Teraz moją ulubioną serią jest FNiN Rafała Kosika oraz PLL, nie wiem czyje, ale po przeczytaniu jednej części zafascynowało mnie to i muszę wybrać się do księgarni po kolejne, a potem biorę się za serial.
  Temat: McDonalds
karmil

Odpowiedzi: 201
Wyświetleń: 67369

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-07-31, 20:29   Temat: McDonalds
kiedyś jadałam w mc częściej, teraz zdecydowanie wole kfc (longery ^^ ), jak do mc to tylko na lody .
ale i tak rzadko ma okazję jadać w fast food'ach, bo mieszkam w dziurze ( to ma swoje plusy jak widać xd )
  Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi?
karmil

Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 38980

PostForum: Telefonia   Wysłany: 2012-07-31, 20:26   Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi?
ja na budzik mam ta samą co na dzwonek: mattafix- living darful czy coś
bo mam wrażenie, ze ktoś do mnie dzwoni, a wtedy na pewno się obudzę ;D
  Temat: [blogspot] jak usunąć ramkę wokół obrazka w poście?
karmil

Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 50815

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-03-12, 21:15   Temat: [blogspot] jak usunąć ramkę wokół obrazka w poście?
"te same klasy" O.o ? xd

dzięki :padam:

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 12-03-2012, 21:59 ]
w CSS istnieją klasy (class="cos" / .cos {} i identyfikatory (id="cos1" / #cos1 {}) - pogrubiłem zestaw klas dla elementów, które korzystają z ramki wokół zdjęć. Te same klasy były wymieniane już wcześniej ;)
  Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu?
karmil

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4501

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-03-12, 21:14   Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu?
coś więcej poczytam i spróbuje. thx :)

[ Dodano: 13-03-2012, 20:54 ]
nie działa mi to zaokrąglanie ;/ kurka .
  Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu?
karmil

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4501

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-03-12, 19:07   Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu?
Czy da się zaokrąglić rogi zdjęć automatycznie na blogu?żeby nie trzeba było przerabiać każdego zdjęcia osobno?

przy okazji zapytam jak usunąć ramkę dookoła zdjęć (próbowałam wszystkich sposobów z tematu o tym,ale nic nie działa ;/) już kiedyś miałam ten problem, ale udało mi się go rozwiązać, zmieniłam szablon na znak wodny i nie mogę sobie poradzić ;/ jak usunąć ramkę wokół obrazków?

Strona 2 z 3
Skocz do: