| Autor |
Wiadomość |
Temat: Facebook |
karmil
Odpowiedzi: 124
Wyświetleń: 40465
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2012-07-31, 21:24 Temat: Facebook |
| No właśnie, dzięki facebook'owi rozwinęło się kilka innych większych stron. Osobiście posiadam profil, ale nie przesiaduje na nim zbyt dużo. Niektórzy znajomi rzeczywiście wydają się uzaleznieni, o każdej porze dnia i nocy mogę zastać ich na tym portalu. Przyznam rację, zabijacz czasu, ale czasem przydatny , do krótkiej pogawędki ze znajomym lub wymiany ciekawym filmikiem lub dobra nutą. |
Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
karmil
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 34474
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2012-07-31, 21:14 Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
| Uczęszczam od dłuższego czasu na angielski, teraz mam takie sprawdzenie: prawie 2 tyg. na kursie w Irlandii. A w nowym roku szkolnym zmieniam korepetytorkę, żeby brać kilka godzin tygodniowa, a nie tylko jedną. |
Temat: sposób na piękne włosy |
karmil
Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 39067
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2012-07-31, 21:02 Temat: sposób na piękne włosy |
| Ja ostatnio zaczęłam narzekać na włosy. A to za cienkie, za krótkie, nie tak ścięte, nie układają się. No i mam zamiar wziąć się za nie. Czytałam dużo o olejku rycynowym i piciu drożdży. W najbliższym czasie mam zamiar wypróbować. Na dzień dzisiejszy używam szamponu z apteczki babuni (?), odzywki z ..nivea. Do tego do rozczesania odzywka z Gliss Kur do włosów suchych i bardzo zniszczonych i na sam koniec jedwab .i mam problem z tym, że się elektryzują ; / ale staram się z tym walczyć ! xd |
Temat: Farbowanie włosów. |
karmil
Odpowiedzi: 186
Wyświetleń: 56383
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2012-07-31, 20:54 Temat: Farbowanie włosów. |
| Ja nie farbuje, nie będę sobie za młodu niszczyła włosów, zwłaszcza, że mój kolor przypadł mi do gustu. W te wakacje pozwoliła sobie na różowe końcówki - pianką. Muszę to jeszcze powtórzyć, bo ładnie się komponuje z blondem ^^ |
Temat: na co wydajesz pieniądze? |
karmil
Odpowiedzi: 140
Wyświetleń: 45856
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2012-07-31, 20:53 Temat: na co wydajesz pieniądze? |
| Z mojego kieszonkowego mogę co najwyżej wstrzymywać się i po jakimś czasie robić 'większe' zakupy. Aktualnie oszczędzam na lepszy aparat, a mniejsze zdobycze i główne wydatki to słodkości, ubrania, kosmetyki i przede wszystkim książki. Rodzina zaczęła się przyzwyczajać i najczęstszym prezentem jest karta podarunkowa do empika ;D |
Temat: jaką czytasz prasę ? |
karmil
Odpowiedzi: 96
Wyświetleń: 27253
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2012-07-31, 20:41 Temat: jaką czytasz prasę ? |
| Mi zdarza się sięgnąć po 1 czy 2 artykuły do 'Polityki' mojego taty, a tak to czasem Focus czy Joy, zależnie od humoru. |
Temat: Jakie książki czytasz ? |
karmil
Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 103933
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2012-07-31, 20:33 Temat: Jakie książki czytasz ? |
| Ja czytam dużo, chwilami nawet bardzo dużo. Głównie jakieś lekkie opowiastki o młodzieży, romansidła. Pamiętam jak w wieku 10/11 lat zaczytałam się w serii Hp, którą swoją droga przeczytałam kilka razy, przedtem miałam to za nudne opowieści o czarach. Teraz moją ulubioną serią jest FNiN Rafała Kosika oraz PLL, nie wiem czyje, ale po przeczytaniu jednej części zafascynowało mnie to i muszę wybrać się do księgarni po kolejne, a potem biorę się za serial. |
Temat: McDonalds |
karmil
Odpowiedzi: 201
Wyświetleń: 67369
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2012-07-31, 20:29 Temat: McDonalds |
kiedyś jadałam w mc częściej, teraz zdecydowanie wole kfc (longery ^^ ), jak do mc to tylko na lody .
ale i tak rzadko ma okazję jadać w fast food'ach, bo mieszkam w dziurze ( to ma swoje plusy jak widać xd ) |
Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi? |
karmil
Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 38980
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2012-07-31, 20:26 Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi? |
ja na budzik mam ta samą co na dzwonek: mattafix- living darful czy coś
bo mam wrażenie, ze ktoś do mnie dzwoni, a wtedy na pewno się obudzę ;D |
Temat: [blogspot] jak usunąć ramkę wokół obrazka w poście? |
karmil
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 50815
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2012-03-12, 21:15 Temat: [blogspot] jak usunąć ramkę wokół obrazka w poście? |
"te same klasy" O.o ? xd
dzięki
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 12-03-2012, 21:59 ]
w CSS istnieją klasy (class="cos" / .cos {} i identyfikatory (id="cos1" / #cos1 {}) - pogrubiłem zestaw klas dla elementów, które korzystają z ramki wokół zdjęć. Te same klasy były wymieniane już wcześniej |
Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu? |
karmil
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4501
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2012-03-12, 21:14 Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu? |
coś więcej poczytam i spróbuje. thx
[ Dodano: 13-03-2012, 20:54 ]
nie działa mi to zaokrąglanie ;/ kurka . |
Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu? |
karmil
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4501
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2012-03-12, 19:07 Temat: Jak zaokrąglić rogi zdjęć na blogu? |
Czy da się zaokrąglić rogi zdjęć automatycznie na blogu?żeby nie trzeba było przerabiać każdego zdjęcia osobno?
przy okazji zapytam jak usunąć ramkę dookoła zdjęć (próbowałam wszystkich sposobów z tematu o tym,ale nic nie działa ;/) już kiedyś miałam ten problem, ale udało mi się go rozwiązać, zmieniłam szablon na znak wodny i nie mogę sobie poradzić ;/ jak usunąć ramkę wokół obrazków? |
| |