| Autor |
Wiadomość |
Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia? |
ultraman23
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20443
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-12, 21:04 Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia? |
No, ja też co jakiś czas tak mam, że pełno tematów mi przychodzi do głowy, ale czasami są straszne spadki tych pomysłów. Spada też motywacja.
Zależy też jakiego bloga się prowadzi. |
Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia? |
ultraman23
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20443
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-12, 18:49 Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia? |
| Co robisz, kiedy od kilku dni nie wiesz o czym napisać? Olewasz to i mówisz sobie, że nie można robić nic na siłę, bo z tego nic dobrego nie wyjdzie? Wymyślasz temat, choćby słaby, aby zachować ciągłość i coś opublikować? Może coś innego? Walcie. Jestem ciekawy jak sobie z tym radzicie, bo ja się borykam z tym od jakiegoś miesiąca. Mam swoją taktykę, której się trzymam, ale zastanawia mnie co robią inni. |
Temat: Life styl w dwóch wydaniach |
ultraman23
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 3757
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-10, 22:38 Temat: Life styl w dwóch wydaniach |
| Ale emocje twoje czy wywoływanie ich u innych? To drugie jest najważniejsze, ale miło jest jeśli wiesz o czym piszesz. Połącz te dwie rzeczy. W czym problem? |
Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane |
ultraman23
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6175
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-10, 13:26 Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane |
| A, to ma przekopiowane to ID. Więc wszystko w porządku. Dzięki |
Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane |
ultraman23
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6175
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-09, 23:04 Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane |
Witam. Naszła mnie taka myśl, że może mam źle zainstalowane googlowskie statystyki. Czy da się to w jakiś sposób sprawdzić? Powinno się pokazywać w HTML'u na bloggerze coś? Bo jak zacząłem wyszukiwać takie rzeczy jak "Google Analytics", "Analytics" itp. to w kodzie nic takiego nie znalazłem, więc naszła mnie taka obawa.
Przy odpowiedzi należy pamiętać, aby zwracać się do mnie jak do debila, bo ja nie obeznany w HTML.
Pozdrawiam |
Temat: Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować? |
ultraman23
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 20185
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-09, 22:46 Temat: Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować? |
A. Monteprata napisał/a: chomik21m napisał/a:
Założę się, że gdyby dopiero teraz takie osobowości jak Kominek zaczęły swoją działalność, to nic by nie osiągnęły. Nie w dobie dzisiejszego Internetu, w którym - niestety - każdy może zaistnieć.
Bardzo prawdopodobne to co mówisz, myślę że dużo jest prawdy i trzeźwej oceny w tym komentarzu. Kominek ze swoimi bzdetami miałby dziś problem z zostaniem kimś w blogosferze [nie wspominając o jego wulgarnej i kiczowatej twórczości w powijakach jego działalności].
Szafiarek o lepszym guście i lepszej oprawie bloga niż fashionelka z dawnych lat, tez jest teraz mnogość.
[ Dodano: 05-11-2013, 23:42 ]
zetel napisał/a: To prawda, bardzo ciężko jest poradzić sobie z brakiem odzewu. Często wychodzi się z założenia, że skoro nie czytają to nie powinienem pisać. A jeśli blog jest tylko hobby, to - nie oszukujmy się - nie zawsze łatwo znaleźć dla niego czas.
Dlatego jak doradził mi Like a geek, wokół tematu i bloga najpierw trzeba zbudować zręby społeczności a potem już nie odpuszczać z twórczością. Logiczna strategia.
Sukces poszczególnych osób jest trochę bardziej złożony (nie piszę tylko o blogerach). Ci co przebili się kiedyś przebiliby się też teraz. |
Temat: Wątpliwości blogera |
ultraman23
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11170
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-09, 22:35 Temat: Wątpliwości blogera |
O ja cież pierdziele... Nie ma czegoś takiego jak pisanie bloga dla siebie. Te dwie rzeczy się nie łączą. Ale nie ważne, bo i tak zaprzeczycie.
Co do głównego wątku... ciągle borykam się ze zbyt niskimi statystykami, ale wmawiam sobie, że tylko regularnością, cierpliwością i wytrwałością osiągnę sukces. Kiedy przez dłuższy czas jest źle, albo coraz gorzej to najczęściej rozmyślam, czasem przerywam pisanie na tydzień, dwa, a po obmyśleniu planu i nabraniu nowego doświadczenia uderzam ze zdwojoną siłą. Nie mam pojęcia co z tego będzie, jednak daję sobie trzy lata. Jeśli przez trzy lata nie zacznie się dziać to co chcę - odpuszczę. Wymyślę coś innego. |
Temat: Opinia czarno-białego bloga |
ultraman23
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 4867
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-11-02, 22:10 Temat: Opinia czarno-białego bloga |
juankrk napisał/a: Mam takie wrażenie, że specjalnie wszystkie fotografie są przerobione na czarno-biały kolor. Mi się to nie podoba. Możesz cały layout mieć w czerni bieli, zdjęcia w kolorze i nie byłoby w tym niczego złego. Po prostu bez koloru mi się strona wydaje taka martwa. Każdy ma jakieś zboczenie, mi się podobają ciemne layout'y. Prosiłeś o opinię, to ją dałem
Jasne, prosiłem, ale że twoja wcześniejsza opinia była niezrozumiała, to odpisałem. |
ultraman23
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-11-02, 18:58 Temat: Opinia czarno-białego bloga |
juankrk napisał/a: Byłbym za, gdyby... dotyczył na przykład czarno-białych fotografii. Tutaj niestety czuje jakby ktoś umarł
Możesz mi to wytłumaczyć? Jak tematyka bloga miałaby wpłynąć na samopoczucie podczas przeglądania strony? Czarno-białe fotografie byłyby mniej czarno-białe od innych? |
Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach |
ultraman23
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3658
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-02, 13:41 Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach |
Ok, już wszystko wiem. Dzięki bardzo |
Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach |
ultraman23
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3658
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-01, 22:37 Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach |
Ewelajna napisał/a: Musiałbyś komentować poprzez wybranie OpenID, czyli krótko mówiąc gdy dodajesz komentarz, nad okienkiem tekstowym znajduje się 'komentarz jako:' i zamiast swojego linka wybierasz OpenID, a tam postępujesz według wskazówek.
Tylko, że raczej nie będzie Twojego zdjęcia.
Ten sposób jest najbanalniejszy.
Możliwe, że zrobił to w taki sposób, bo ma zdjęcie anonima. Dzięki.
Jeśli da się inaczej (z obrazkiem w avatarze ) to proszę o napisanie tego tutaj. |
ultraman23
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-11-01, 21:17 Temat: Opinia czarno-białego bloga |
Zaczytana napisał/a: Myślę,że jeśli chodzi o mieszane nazewnictwo to kwestia pomieszania języków np. gry&aplikacje i obok social. Też jestem przeciwnikiem takiego mieszania, więc wydaje mi się, że to przedmówca miał na myśli:)
Reszty się nie czepiam, bo mój blog też mocno kuleje i wyszłabym na hipokrytkę:)
Jak się nauczę grzebać w html to i swój naprawię;)
Aa, o to chodzi. Tylko, że wiecie... to jest blog technologiczny i większość istotnych rzeczy w tym świecie nie ma oficjalnego, polskiego odpowiednika. Można tłumaczyć Social - Społecznościowe, ale to nie dość, że brzmi dziwnie, to na dodatek nie mówi tyle, ile powinno. Zamiast pisać Tech&Mobile napisać... co właściwie? Tech&Tel? Tech&Smart? A użyć wszędzie angielskich nazw również nie zamierzam, więc ten argument można o kant tyłka rozbić. Ale załóżmy, że jesteście usprawiedliwione, bo to nie wasza specjalność, albo coś... |
| |