Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 110
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
ultraman23

Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20443

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-12, 21:04   Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
No, ja też co jakiś czas tak mam, że pełno tematów mi przychodzi do głowy, ale czasami są straszne spadki tych pomysłów. Spada też motywacja.
Zależy też jakiego bloga się prowadzi.
  Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
ultraman23

Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20443

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-12, 18:49   Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
Co robisz, kiedy od kilku dni nie wiesz o czym napisać? Olewasz to i mówisz sobie, że nie można robić nic na siłę, bo z tego nic dobrego nie wyjdzie? Wymyślasz temat, choćby słaby, aby zachować ciągłość i coś opublikować? Może coś innego? Walcie. Jestem ciekawy jak sobie z tym radzicie, bo ja się borykam z tym od jakiegoś miesiąca. Mam swoją taktykę, której się trzymam, ale zastanawia mnie co robią inni.
  Temat: Life styl w dwóch wydaniach
ultraman23

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 3757

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-10, 22:38   Temat: Life styl w dwóch wydaniach
Ale emocje twoje czy wywoływanie ich u innych? To drugie jest najważniejsze, ale miło jest jeśli wiesz o czym piszesz. Połącz te dwie rzeczy. W czym problem?
  Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane
ultraman23

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6175

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-11-10, 13:26   Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane
A, to ma przekopiowane to ID. Więc wszystko w porządku. Dzięki
  Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane
ultraman23

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6175

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-11-09, 23:04   Temat: Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane
Witam. Naszła mnie taka myśl, że może mam źle zainstalowane googlowskie statystyki. Czy da się to w jakiś sposób sprawdzić? Powinno się pokazywać w HTML'u na bloggerze coś? Bo jak zacząłem wyszukiwać takie rzeczy jak "Google Analytics", "Analytics" itp. to w kodzie nic takiego nie znalazłem, więc naszła mnie taka obawa.

Przy odpowiedzi należy pamiętać, aby zwracać się do mnie jak do debila, bo ja nie obeznany w HTML.

Pozdrawiam
  Temat: Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować?
ultraman23

Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 20185

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-09, 22:46   Temat: Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować?

A. Monteprata napisał/a:

chomik21m napisał/a:

Założę się, że gdyby dopiero teraz takie osobowości jak Kominek zaczęły swoją działalność, to nic by nie osiągnęły. Nie w dobie dzisiejszego Internetu, w którym - niestety - każdy może zaistnieć.

Bardzo prawdopodobne to co mówisz, myślę że dużo jest prawdy i trzeźwej oceny w tym komentarzu. Kominek ze swoimi bzdetami miałby dziś problem z zostaniem kimś w blogosferze [nie wspominając o jego wulgarnej i kiczowatej twórczości w powijakach jego działalności].
Szafiarek o lepszym guście i lepszej oprawie bloga niż fashionelka z dawnych lat, tez jest teraz mnogość.

[ Dodano: 05-11-2013, 23:42 ]

zetel napisał/a:

To prawda, bardzo ciężko jest poradzić sobie z brakiem odzewu. Często wychodzi się z założenia, że skoro nie czytają to nie powinienem pisać. A jeśli blog jest tylko hobby, to - nie oszukujmy się - nie zawsze łatwo znaleźć dla niego czas.

Dlatego jak doradził mi Like a geek, wokół tematu i bloga najpierw trzeba zbudować zręby społeczności a potem już nie odpuszczać z twórczością. Logiczna strategia.

Sukces poszczególnych osób jest trochę bardziej złożony (nie piszę tylko o blogerach). Ci co przebili się kiedyś przebiliby się też teraz.
  Temat: Wątpliwości blogera
ultraman23

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11170

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-09, 22:35   Temat: Wątpliwości blogera
O ja cież pierdziele... Nie ma czegoś takiego jak pisanie bloga dla siebie. Te dwie rzeczy się nie łączą. Ale nie ważne, bo i tak zaprzeczycie.

Co do głównego wątku... ciągle borykam się ze zbyt niskimi statystykami, ale wmawiam sobie, że tylko regularnością, cierpliwością i wytrwałością osiągnę sukces. Kiedy przez dłuższy czas jest źle, albo coraz gorzej to najczęściej rozmyślam, czasem przerywam pisanie na tydzień, dwa, a po obmyśleniu planu i nabraniu nowego doświadczenia uderzam ze zdwojoną siłą. Nie mam pojęcia co z tego będzie, jednak daję sobie trzy lata. Jeśli przez trzy lata nie zacznie się dziać to co chcę - odpuszczę. Wymyślę coś innego.
  Temat: Opinia czarno-białego bloga
ultraman23

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 4867

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-11-02, 22:10   Temat: Opinia czarno-białego bloga

juankrk napisał/a:

Mam takie wrażenie, że specjalnie wszystkie fotografie są przerobione na czarno-biały kolor. Mi się to nie podoba. Możesz cały layout mieć w czerni bieli, zdjęcia w kolorze i nie byłoby w tym niczego złego. Po prostu bez koloru mi się strona wydaje taka martwa. Każdy ma jakieś zboczenie, mi się podobają ciemne layout'y. Prosiłeś o opinię, to ją dałem :)

Jasne, prosiłem, ale że twoja wcześniejsza opinia była niezrozumiała, to odpisałem.
ultraman23

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-11-02, 18:58   Temat: Opinia czarno-białego bloga

juankrk napisał/a:

Byłbym za, gdyby... dotyczył na przykład czarno-białych fotografii. Tutaj niestety czuje jakby ktoś umarł ;)

Możesz mi to wytłumaczyć? Jak tematyka bloga miałaby wpłynąć na samopoczucie podczas przeglądania strony? Czarno-białe fotografie byłyby mniej czarno-białe od innych?
  Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach
ultraman23

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3658

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-11-02, 13:41   Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach
Ok, już wszystko wiem. Dzięki bardzo :D
  Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach
ultraman23

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3658

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-11-01, 22:37   Temat: Jak zrobić link z nazwy w komentarzach

Ewelajna napisał/a:

Musiałbyś komentować poprzez wybranie OpenID, czyli krótko mówiąc gdy dodajesz komentarz, nad okienkiem tekstowym znajduje się 'komentarz jako:' i zamiast swojego linka wybierasz OpenID, a tam postępujesz według wskazówek.
Tylko, że raczej nie będzie Twojego zdjęcia.
Ten sposób jest najbanalniejszy.

Możliwe, że zrobił to w taki sposób, bo ma zdjęcie anonima. Dzięki.
Jeśli da się inaczej (z obrazkiem w avatarze :D ) to proszę o napisanie tego tutaj.
ultraman23

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-11-01, 21:17   Temat: Opinia czarno-białego bloga

Zaczytana napisał/a:

Myślę,że jeśli chodzi o mieszane nazewnictwo to kwestia pomieszania języków np. gry&aplikacje i obok social. Też jestem przeciwnikiem takiego mieszania, więc wydaje mi się, że to przedmówca miał na myśli:)
Reszty się nie czepiam, bo mój blog też mocno kuleje i wyszłabym na hipokrytkę:)
Jak się nauczę grzebać w html to i swój naprawię;)

Aa, o to chodzi. Tylko, że wiecie... to jest blog technologiczny i większość istotnych rzeczy w tym świecie nie ma oficjalnego, polskiego odpowiednika. Można tłumaczyć Social - Społecznościowe, ale to nie dość, że brzmi dziwnie, to na dodatek nie mówi tyle, ile powinno. Zamiast pisać Tech&Mobile napisać... co właściwie? Tech&Tel? Tech&Smart? A użyć wszędzie angielskich nazw również nie zamierzam, więc ten argument można o kant tyłka rozbić. Ale załóżmy, że jesteście usprawiedliwione, bo to nie wasza specjalność, albo coś...

Strona 2 z 10
Skocz do: