Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 66
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Dlaczego nie mam na blogu: Subskrybuj: Posty (Atom)?
Claudi3

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 6151

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-26, 14:36   Temat: Dlaczego nie mam na blogu: Subskrybuj: Posty (Atom)?
Witam, nie wiem czemu, ale na moim blogu, na samym dole, gdzie znajdują się starsze posty i nowsze, nie mam czegoś takiego jak: Subskrybuj: Posty (Atom). Na innych blogach takie są. Nawet na moim testowym, a na tym głównym nie mam. Co mogło się stać, że tego nie mam? Jak mogę to ''włączyć?'' żeby nie robić od nowa wyglądu? :/
  Temat: zmniejszenie odległości między wyszukiwarką a gadżetem tekst
Claudi3

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2434

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-15, 15:20   Temat: zmniejszenie odległości między wyszukiwarką a gadżetem tekst
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

Wpisywałam ten kod, zmniejsza się ale tylko trochę a chciałabym jeszcze bardziej :d Ale dziękuję :oczami:
Claudi3

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-14, 16:55   Temat: zmniejszenie odległości między wyszukiwarką a gadżetem tekst

Kod

.sidebar #&widgetId=CustomSearch1& {
styl: 0px;
}

Czy ten kod tak ma wyglądać? Taki jest mój identyfikator, chyba, że coś źle zrobiłam, bo po wpisaniu nie działa.
Claudi3

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-13, 22:19   Temat: zmniejszenie odległości między wyszukiwarką a gadżetem tekst
Witam, tak tym razem użyłam wyszukiwarki, znalazłam dwa tematy, ale żadne tam podane kody mi nie pomogły. Wpisywałam ten:

Kod

.sidebar .Image {
margin: 8px 0;
}
.sidebar .Image br {
display: none;
}

I nic się nie działo, wpisywałam go do Arkuszu CSS, nie na testowym blogu, tylko na moim głównym, bo tam mam już mój tekst i wyszukiwarkę. I w projektancie szablonów wpisałam ten kod CSS i nic się nie zmieniło. :(

I jak jest na obrazku, wyszukiwarka, i tekst. Chce aby ten odstęp między nimi został trochę zmniejszony.
  Temat: [blogspot] Wyśrodkowanie gadżetu obraz w kolumnie bocznej
Claudi3

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 7186

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-10, 21:06   Temat: [blogspot] Wyśrodkowanie gadżetu obraz w kolumnie bocznej
Po wpisaniu tego kodu:

Nic się nie dzieje: tester-testery.blogspot.com
Claudi3

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-10, 11:27   Temat: Re: gadget image - center
Ten pierwszy kod wkleiłam do arkuszu CSS ale nic się nie stało, dalej to samo. Zobaczyłam też te dwa tematy, które podałeś i też coś słabo mi po szło, bo nic się nie stało. Wpisałam ten kod:

ale zamiast obrazek się wyrównał/wyśrodkował, zmniejszył się. :/
Claudi3

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-09, 16:19   Temat: [blogspot] Wyśrodkowanie gadżetu obraz w kolumnie bocznej
Witam :D Chciałam się zapytać, jak mogę wyśrodkować obraz w lewej kolumnie bocznej? Po dodaniu obrazka, nie jest na środku tylko schodzi w jedną stronę i z jednej strony ma mniej miejsca a z drugiej więcej.
  Temat: Jak zmniejszyć odległość między komentarzami a tytułem posta
Claudi3

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2755

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-07, 21:07   Temat: Jak zmniejszyć odległość między komentarzami a tytułem posta

No nie gryzie c; Zmieniłam te 30 i 20 na 0 i 0 i nadal jest duży odstęp, zmniejszył się ale nie tak jak chciałam, żeby jeszcze był mniejszy ciut. ;/
  Temat: Jak zmniejszyć odległość między komentarzami a tytułem posta
Claudi3

Wyświetleń: 2755

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-05, 22:11   Temat: Jak zmniejszyć odległość między komentarzami a tytułem posta
Jak zmniejszyć odległość między komentarzami a tytułem posta? Żeby ten odstęp nie był taki duży? Tylko mniejszy.
  Temat: [blogspot] pasek zakładek (strony) z grafiką w tle (wstążka)
Claudi3

Wyświetleń: 5068

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-04, 13:13   Temat: [blogspot] pasek zakładek (strony) z grafiką w tle (wstążka)

Htsz napisał/a:

Pytałaś o to w temacie o nagłówku dopasowanym do szerokości bloga...

Napisałem, że tę wstążkę ma ustawioną jako obrazek tła (background-image) dla elementu .tabs-inner
Trzeba do tej sekcji (pomiędzy nagłówkiem a blogiem) przeciągnąć gadżet (strony lub lista linków) a potem jeszcze edytować dwie wartości:

- w .tabs-outer kasujesz background
- w .tabs-cap-top, .tabs-cap-bottom usuwasz border-top

Robiłam tak. ;p Ale ta pierwsza zakładka 'Strona główna' nie jest od początku, tylko zaczyna się trochę dalej i widać z lewej strony obok tej zakładki kawałek białego nagłówka i małą kreskę z tłem.. a chce żeby było od samego początku. + te 3-cie zakładki są koloru białego, a wszystko ustawiłam na czarne, a dalej są białe. ;x I jak mogę dodać dalej, na tym pasku, np. serduszko i jak się na nie kliknie przeniesie nas na stronę weheartit? lub, literkę f - facebook? => http://tester-testery.blogspot.com/
  Temat: McDonalds
Claudi3

Odpowiedzi: 201
Wyświetleń: 68134

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2014-01-03, 18:25   Temat: McDonalds
Tak, bardzo lubie c;
  Temat: Disco Polo - badziew a może jednak coś fajnego
Claudi3

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 18433

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2014-01-03, 18:22   Temat: Disco Polo - badziew a może jednak coś fajnego
Czasami są fajne piosenki, ale słucham tylko tych, które mi się spodobają, ale tak ogólnie to rzadko słucham disco polo, prawie w ogóle. ;)

Strona 2 z 6
Skocz do: