|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Na czym grasz? |
Claudi3
Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 18190
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2014-01-03, 18:20 Temat: Na czym grasz? |
Zawsze chciałam grać na gitarze, ale to chyba się nie uda, dużo trzeba ćwiczyć, żeby umieć coś zagrać. |
Temat: [blogspot] pasek zakładek (strony) z grafiką w tle (wstążka) |
Claudi3
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 5068
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2014-01-03, 18:19 Temat: [blogspot] pasek zakładek (strony) z grafiką w tle (wstążka) |
Witam Chciałam się spytać, jakim sposobem mogę zrobić taki pasek zakładek jak na tym blogu? : http://pannazadziorna.blogspot.com/ , końce z dwóch stron są zakończone taką jakby wstążką, tzn, pasek nie jest zwykły, prosty. Jak np. dodamy gadżet strony, to on nie jest taki jak na tym blogu powyżej, (chodzi mi o końce), nie wiem jak mam to wytłumaczyć
A jeżeli nie wiecie, to może spytam o łatwiejszy sposób, jeśli np. dodajemy gadżet strony między nagłówkiem a wpisami, to pasek stron jest na całym blogu, a ja chce, żeby był tylko na nagłówku, żeby nie wychodził poza nagłówek, chodzi mi o to, jak mam go skrócić/ściąć ;d
Dodam zdjęcie (Tam gdzie są te czerwone kreski, to chodzi mi o to, że ten pasek ma być równo na tym nagłówku, żeby nie był na całym blogu/na tym szarym tle). |
Temat: [blogger] Data, zalinkowane, archiwum |
Claudi3
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 3325
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-31, 01:12 Temat: [blogger] Data, zalinkowane, archiwum |
Chodzi mi o text-align, jeżeli skopiowałam ten kod, to gdzie mam go wkleić? ;d Bo wklejałam go razem z tekstem do gadżetu tekst, ale nie działa. |
Temat: Jak rozciągnąć prawą kolumne boczną do dołu? |
Claudi3
Wyświetleń: 2014
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-31, 00:40 Temat: Jak rozciągnąć prawą kolumne boczną do dołu? |
Hehe, wiem, za dużo tych pytań zadaje ;d już nie będę przepraszam i dziękuję jeszcze raz. |
Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
Claudi3
Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 42079
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-12-30, 22:59 Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
Chyba nie miałam okazji nikogo znanego spotkać. |
Temat: Jak rozciągnąć prawą kolumne boczną do dołu? |
Claudi3
Wyświetleń: 2014
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-30, 22:57 Temat: Jak rozciągnąć prawą kolumne boczną do dołu? |
| Nie mam pojęcia jak mam to opisać.. więc tak, chce żeby kolumna boczna była dłuższa, tak jak w szablonie prostym, że tworzy to cały jeden blog. W szablonie czarnym rewelacja kolumna boczna kończy się na ostatnim dodanym gadżecie, a chce żeby cały czas szła do dołu. O tak >> http://pannazadziorna.blogspot.com/ jak cały czas będzie się jechało w dół ostatni gadżet czyli ulubione blogi, kolumna nie kończy się, tylko jedzie cały czas w dół i jest cała biała. |
Temat: Jak podnieść do góry pager, pod komentarze i wpisy |
Claudi3
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2869
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-30, 22:23 Temat: Jak podnieść do góry pager, pod komentarze i wpisy |
Htsz napisał/a: Ty wkleiłaś te kody do sekcji CSS zamiast odszukać (bo masz takie w szablonie) i edytować im wartości...
Rzeczywiście, w HTML to zrobiłam i działa |
Claudi3
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-30, 22:19 Temat: [blogger] Data, zalinkowane, archiwum |
Szukałam <body i się pojawiło tylko jedno, więc pod nim wkleiłam ten kod
I wzięłam podgląd szablonu i nic nie było, chyba, że musze dokończyć wszystko. |
Claudi3
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-30, 21:42 Temat: [blogger] Data, zalinkowane, archiwum |
2. Otwieramy edytor HTML szablonu i wyszukujemy w nim znacznik
Kod
<body [tutaj-cos-jeszcze-moze-byc]>
Jak mam go znaleźć? Wpisuje ctrl + f i wpisuje to: <body [tutaj-cos-jeszcze-moze-byc]>
ale nic nie ma.. wyskakuje 0 wyników.
Eh.. wpisywałam to wszystko i nic się nie pokazuje, żadnej zmiany.. ani z datą ani z archiwum. ;x |
Temat: Jak podnieść do góry pager, pod komentarze i wpisy |
Claudi3
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2869
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-30, 21:29 Temat: Jak podnieść do góry pager, pod komentarze i wpisy |
Htsz napisał/a: Masz zablokowanego bloga, z fusów nie wróżę, nie wiem co zrobiłaś nie tak, bo nie mogę zajrzeć w źródło.
Proszę rewelacja-szablon.blogspot.com |
Claudi3
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-30, 21:18 Temat: [blogger] Data, zalinkowane, archiwum |
A nie ma serduszka :c http://szablony.blogowicz.info/?id=znaki
Przepraszam, a co mogę zrobić, jeśli dodaje jakiś tekst do kolumny bocznej, np. informacje o mnie, a wcześniej zastosowałam kod na wyśrodkowanie treści gadżetów w prawej kolumnie, a chce żeby tekst nie był wyśrodkowany, tylko normalny. Jak tutaj: http://pannazadziorna.blogspot.com/ ? ._. |
Claudi3
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-12-30, 16:34 Temat: [blogger] Data, zalinkowane, archiwum |
Witam, to znowu ja, jak zwykle zresztą.. xd
Chciałam się dowiedzieć jak zrobić takie rzeczy, dodam zdjęcie też.
1. Jak zrobić taką datę? Serduszko i żeby było pod tytułem posta, tak jak na zdjęciu (1).
2. Jak zrobić takie zalinkowane rzeczy w pasku bocznym, jak na zdjęciu, i żeby oddzielały je małe, szare serduszka i po najeżdżeniu na jeden wybrany wyraz przekierowuje nas na stronę. (2)
3. Jak zrobić takie archiwum? (zdjęcie). Wystarczy mi tylko rok 2013 i po kolei styczeń, luty, marzec itd, jak na zdjęciu i żeby też oddzielały je takie małe serduszka, szare. (3)
+ co mogę zrobić, jeśli dodaje jakiś tekst do kolumny bocznej, np. informacje o mnie, a wcześniej zastosowałam kod na wyśrodkowanie treści gadżetów w prawej kolumnie, a chce żeby tekst nie był wyśrodkowany, tylko normalny. Jak tutaj: http://pannazadziorna.blogspot.com/ |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |