| Autor |
Wiadomość |
Temat: Facebook |
Atre
Odpowiedzi: 124
Wyświetleń: 40423
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2011-06-13, 23:22 Temat: Facebook |
Htsz napisał/a: Czy wszyscy, którzy się logują na forum i mają konto na Fejsie kliknęli już w lubię to profilu Blogowicza ? bo wydaje mi się, że nie Przyznaję sie bez bicia, że jeszcze tego nie zrobiłam.
Mam konto na twarzoksiążce. Bardzo lubię ten serwis, zwłaszcza ze względu na to, że ma łatwe połączenie z innymi, takimi jak youtube czy blogger.com. Dla mnie ten serwis jest nie tylko do kontaktowania się ze znajomymi. Jest także miejscem, gdzie dzielę się muzyką, zdjęciami, przemyśleniami, ulubionymi cytatami czy całymi wierszami. Gdy spotykam się z kimś, nie chcę tracić czasu na puszczaniu komuś muzyki z mp3 - wolę udostępnić link do YT na tablicy. Także gdy podobają mi się jakieś wiersze - zamieszczam je w formie notatki. Ktoś kliknie "lubię to" i wiem, z kim mogę na ten temat porozmawiać. Tak samo dzięki temu moi znajomi mają łatwy dostęp do moich prac (filmów, fotografii i innych). Tak samo na facebooku "chwalę się" znajomym, co ostatnio obejrzałam i co na ten temat myślę. No i mam łatwy dostęp do "MaturaToBzdura.TV czy LekkoStronniczy
Jestem swego rodzaju fanką Facebook'a. |
Temat: Stare gry |
Atre
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 29248
|
Forum: Gry Wysłany: 2011-06-13, 23:01 Temat: Stare gry |
Wszystkie gry jakie znam, były już na PC. Także ze "starych" mogłabym tylko takie wymienić. Pamiętam SimFarm, Alladyna, Supaplex, Prehistorik |
Temat: moda na fotografię i fotoblogi |
Atre
Odpowiedzi: 49
Wyświetleń: 18160
|
Forum: Fotografia Wysłany: 2011-06-13, 22:46 Temat: moda na fotografię i fotoblogi |
W digarcie najgorsze jest to, że każdy może zgłosić twoją pracę od razu do usunięcia a Administracja rzadko się wysila, by sprawdzić czy naprawdę mało warta jest Twoja praca. Z jednej strony chciałabym się rękami i nogami podpisać pod tym, co piszesz, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że często usuwane są prace naprawdę dobre, ale gdyby nie to selekcjonowanie, na digartach i plfoto pełno by było sweet foci i superARTfoci zamiast po prostu ZDJĘĆ. (mnie osobiście obraża, jak ktoś mi powie że fajną zrobiłam fotkę...)
Ja zawsze miałam o tyle dylemat, że nie uważałam się nigdy za super artystkę, ale miałam ambicję stać się jak najlepsza. Chciałam się doskonalić, zdobywać opinie i rady dotyczące fotografii - ale żeby trafić na dobrego odbiorcę to też trzeba mieć szczęście. Przy takich wymaganiach względem siebie trzeba dobrze się zastanowić, gdzie zdjęcia zamieszczać i do jakiego środowiska się "dołączać". Już raz miałam sytuację, gdzie wrzucono mnie do jednego wora tylko ze względu na serwis, nie na autentyczną wartość pracy. |
Temat: Anime |
Atre
Odpowiedzi: 90
Wyświetleń: 27442
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2011-06-13, 22:38 Temat: Anime |
Htsz, Takie zboczenie. Serio, mnie to akurat kręci. Tak samo kocham po prostu "I love you Phillip Morris". Ale jestem niespełniona, bo żaden z moich dotychczasowych parterów nie zgadzał się na trójkącik xD Nawet, jak obiecywałam, że się kolegą podzielę...
Tak czy siak, w wielu Yaoicach pięknie jest ukazany sam motyw miłości. W Yuri (od razu napiszę że to anime o lesbijkach) chodzi tylko o seks a w zwykłych romansach dziewczyny udają cnotki niewydymki. W Yaoi jest miłość piękna i piękny seks. Zwłaszcza że w tych najlepszych tytułach sceny erotyczne są bardzo subtelne, więc homofobów w oczy nie kolą (zwłaszcza że jak czasem się to ogląda, to jak torsów nie widać, to nie wiadomo, czy na pewno to chłopcy...). |
Temat: Która część ciała jest najsexowniejsza? |
Atre
Odpowiedzi: 183
Wyświetleń: 50062
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2011-06-13, 22:32 Temat: Która część ciała jest najsexowniejsza? |
u mężczyzn najseksowniejsza cześć ciała to ta od kostek w górę.
Jeżeli chodzi o szczegóły, mam słabość do ramion i żuchwy.
W kobietach nie gustuję, ale niezaprzeczalnie, piękne są całe. Razem z tą częścią poniżej kostek. |
Temat: "Wiedźmin" (The Witcher) |
Atre
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 7486
|
Forum: Gry Wysłany: 2011-06-13, 22:26 Temat: "Wiedźmin" (The Witcher) |
Htsz napisał/a: zapewne wyjdą rozszerzenia wątków za dodatkową opłatą teraz to popularne - sprzedawanie niepełnej gry i dorabianie na dodatkach. No właśnie nie bardzo Jakby można było, nie wahałabym się ani chwili
A gra jest dla fanów przygodówek w świecie fantasy, fanów RPG'ów i Sagi o Wiedźminie
A filmik który dałeś to tylko jedna z opcji zarabiania dodatkowej gotówki plus dialogi i bieganie. A w grze rozrywki jest więcej...
Godne uwagi są także nawiązania do innych gier/filmów/postaci czy zdarzeń historycznych. Tak samo jak "powiedzonka" przechodniów Pełno w tej grze perełek. (chociażby w filmiku rozmowa strażnika z panią płatnego łoża ) |
Atre
|
Forum: Fotografia Wysłany: 2011-06-13, 22:17 Temat: moda na fotografię i fotoblogi |
Htsz, To zależy też od środowiska. Ja jestem typem wszędobylskim i w większości przypadków, właśnie spotykam się z "bojownikami oryginalności i pogromcami mody wszelkiej".
Ale racją jest, że coraz mniej jest właśnie takich szczegółowych opinii. Trafiają się raz, na 15 wypowiedzi. Ja zawsze bardzo cenie sobie wszelką krytykę o ile jest ona właśnie uzasadniona i podparta radami, jak unikać popełnionych błędów. Ale żeby taką otrzymać to muszę "męczyć" konkretne osoby.
A naprawdę dobre zdjęcia to już nie digart nawet, tylko PlFoto. Tam dużo bardziej rygorystycznie podchodzą do użytkowników. Najmniejsze prawdopodobieństwo że się trafi na dzieci z fotoblogów. Chociaż ma to minus taki, że dużo mniej osób zobaczy zdjęcia. |
Temat: Co jest lepsze od seksu? |
Atre
Odpowiedzi: 94
Wyświetleń: 33067
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2011-06-13, 22:11 Temat: Co jest lepsze od seksu? |
| Htsz, Mnie ona nigdy nie dotyczyła. Jestem erotomanką. |
Temat: "Wiedźmin" (The Witcher) |
Atre
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 7486
|
Forum: Gry Wysłany: 2011-06-13, 22:05 Temat: "Wiedźmin" (The Witcher) |
Posiadam na półce zarówno Wiedźmina jak i Wiedźmina 2 (Zabójcy Królów).
Jestem fanką obu gier i pozostają one jednymi z ulubionych tytułów na PC. Świat, Nawiązania do sagi Wiedźmińskiej, Mechanika walki (zwłaszcza w 2, która bo "zakupie" pewnych umiejętności doprowadza do orgazmu wręcz) wszytko na naprawdę wysokim poziomie. Gra wciąga, śmieszy i ogółem wprawia w stan błogiego zadowolenia. Jedyne zastrzeżenie, jakie mogę mieć do 2 to fakt, że jest zdecydowanie za krótka! |
Atre
|
Forum: Fotografia Wysłany: 2011-06-13, 22:00 Temat: moda na fotografię i fotoblogi |
Dla mnie ta moda jest o tyle irytująca, że teraz większość osób na fotografię reaguje alergicznie - nie ważne czy naprawdę jesteś dobry, czy nie, od razu wiadomym jest, że robisz to, bo jest to modne. I nikogo nie obchodzi, że sikałeś ze szczęścia jak w dzieciństwie dostałeś do ręki aparat dziadka i dopiero trzy lata temu mogłeś w końcu zapisać się na zajęcia i rok temu udało Ci się zdobyć własny sprzęt. Robisz to, bo jest moda i kropka. Dlatego właśnie Twoje zdjęcia są złe. Nawet jak są dobre. I tak są złe. Bo jest to modne a moda to zło.
Smutne. |
Temat: Co jest lepsze od seksu? |
Atre
Odpowiedzi: 94
Wyświetleń: 33067
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2011-06-13, 21:21 Temat: Co jest lepsze od seksu? |
Od seksu lepsze jest tylko... więcej seksu.
No nie oszukujmy się, z czymś takim nie można konkurować.. chyba ze nic się nie robiło przez ostatni miesiąc tylko się non stop chędożyło, to wtedy lepiej coś zjeść albo (w moim przypadku) anime obejrzeć, najlepiej na laptopie leżąc w wannie. |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
Atre
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 192109
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2011-06-13, 20:45 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
| Kiedyś dodawałam wpisy co 2-4 dni. teraz raz, czy dwa na miesiąc, chyba że mam "wenę". |
| |